Foto: pixabay.com

Napravite mali eksperiment: obucite se jedan dan potpuno u crno, drugi recimo u plavo, a treći u bijelo. Osjetno ćete uočiti razliku! Boje stvaraju nekontroliranu akciju u podsvjesnom umu, utječu na nadahnuće, produktivnost i ekspanziju. Boje imaju enorman utjecaj na zdravlje i svijest.

atma.hr – 52
1. Bijela:

Nositi bijelu boju je vježba svjesnosti, jer je potrebno više fokusa, budnosti i brige za čišćenje bijele odjeće. Ona također jača i širi auru (elektromagnetsko polje tvog tijela) te stvara snažno sučelje između vas i okoline. Budući da u sebi sadrži sve boje spektra, vjeruje se da balansira čakre.

Zar ne zvuči divno spoznaja da ste svaki dan u mogućnosti proširiti svoju auru, povećati svoju otvorenost i neutralnost noseći dostojanstvenu odjeću koja je bijela i izrađena od prirodnih materijala? Prirodni materijali djeluju kao energetski vodovi, kanaliziraju pranu (životnu energiju) iz tvoje okoline u tvoje biće i filtriraju negativnu energiju.

Bijela boja će također omekšati vašu kožu. Koža brže dobija vlagu koja joj je potrebna.

2. Crvena:

Čini vaše mišiće pokretljivijim i zglobove fleksibilnijim. Također pomaže onima koji se lako prehlade.

Crvena boja daje energiju, razbuđuje, potiče na djelovanje, daje nam osjećaj topline, uspješno djeluje na posljedice opeklina, bubuljice, protiv bora i umorne i beživotne kože.

3. Roza:

Ona je izuzetno dobra za probavu.

atma.hr – 52
4. Narančasta:

Narančasta opušta, pomaže u uklanjanju depresije, podiže raspoloženje i potiče seksualnost. Djeluje na regeneriranje kože, potiče metabolizam.

Pomlađuje organizam.

5. Zelena:

Boja koja pomaže u borbi sa tumorima! Ima sedativno djelovanje. Umiruje glavobolju, a također pomaže i kod žučnog kamenca.

Zelena je smirujuća, donosi harmoniju, ublažava posljedice stresa, smiruje nadraženu kožu i potiče cirkulaciju.

6. Nebesko-plava:

Efikasan antiseptik i djeluje pozitivno kod neuroloških bolova. To je i boja koja je odgovorna za grlo, nos i uši. Jača štitnu žlijezdu.

Ako imate probleme pri govoru, boli vas grlo ili glasnice, probajte češće nositi ovu boju i vidjeti ćete kako će vam efikasno pomoći.

detoks za iscjeljenje

7. Žuta:

Ovo je boja koja je odgovorna za kožu, solarni pleksus, jetru i živčani sustav. Ona pospješuje izlučivanje toksina iz organizma i svega nepotrebnog. Također pomaže u borbi protiv celulita.

Žuta podiže raspoloženje, potiče na aktivnost, potiče optimizam, povećava moć koncentracije, povoljno djeluje na rad probavnih organa.

8. Plava:

Pomoći će vam za zdraviju kičmu i kičmenu moždinu. Plava odjeća je najveći antiseptik od svih navedenih boja, kao i najmoćniji lijek protiv nesanice. Još pomaže i kod regeneracije tkiva.

Plava smiruje, ublažava osjećaj boli, smiruje migrene, bolove u vratu i leđima, efikasna je u regulaciji tjelesne težine.

atma.hr – 52
9. Ljubičasta:

Vezana je za upalne procese, pa ako ste skloni upalama bilo koje vrste najbolje je da nosite ljubičastu.

Ljubičasta djeluje na limfni sustav i pomaže u terapiji protiv celulita. Potiče kreativnost, duhovnost, donosi nadahnuće.

Naravno, svaka boja ima svoje tonove, nijanse, intenzitet, pa treba voditi računa da se ne izabere nijansa koja će imati iritirajući učinak na nas.

Terapiju bojama možemo pružiti i sami sebi obraćajući pažnju na svoje sklonosti. Pokušajte već danas u svom ormaru izabrati odjeću boje koja ne odražava vaše sadašnje stanje, već kako bi se željeli osjećati.

Obratite pažnju i na odabir boja u prostoru u kojem radite i živite. Dobrim izborom boja postići ćete da se u tim prostorima osjećate ugodno.

Pripremite si kavu ili čaj u šalici koja je obojana vašom omiljenom bojom.

Igrajte se, eksperimentirajte i promatrajte učinak boja na vaše raspoloženje.

aura.ba / bolnicarab.hr