Foto: stocksnap.io

atma.hr – 52
Izbor je nešto najmoćnije što nam je dano samim rođenjem. Uvijek imamo izbor, uvijek imamo bar dvije opcije koje vode na dvije različite strane.

Stvar je u tome što mi ne želimo napraviti izbor. Lakše nam je slegnuti ramenima i reći – Ali takve su okolnosti, nemam izbora. Zaista mislim da je ovo greška sistema u glavi.

Imaš izbor od samog jutra – ustati ili odustati? Zvuči smiješno, ali zaista je tako, hoću li danas ustati i učiniti nešto lijepo za sebe ili ću prespavati ovaj dan. Kako bilo – odluka je na tebi, ali i posljedice su također tvoje. Ne možeš kriviti nikog osim sebe ako si odlučila ne ustati, prespavati, ničim ne obilježiti dan, osim spavanjem, piše uspesnazena.com.

Svima nama dan traje 24h i svi mi nešto radimo ili ne radimo u okviru tih 1440 minuta. Netko pravi milijune, netko čačka nos, netko ne izlazi van, netko uživa u prirodi i prelijepom danu. Stvar je odluke.

atma.hr – 75
Stvar je svjesnosti da se ne može svaki dan ponoviti, da se ti isti dani nižu jedan za drugim i tako stvaraju našu prošlost, naše uspomene, ali kroje i našu sadašnjost i budućnost.

Stani, zaustavi sve, zapitaj se tko si i što si, gdje želiš biti i kako malim koracima do toga možeš stići. A onda će te nešto pogurati i taj trenutak će biti veličanstven moment tvog izbora i tvog preokreta. I sve lovorike i nagrade koje će kasnije uslijediti, moći ćeš ponosno pripisati sebi i vlastitoj odluci.

Najljepši trenutak je kad shvatiš da izbor ipak postoji i da si zauvijek vlasnik svake sekunde svog života. Uberi cvijet ili ga kupi, sredi kuću ili zaključaj kaos u stanu dok provodiš vrijeme vani sa svojom djecom, pomazi psa i oslobodi se stresa ili prođi pored njega jer zaista ne voliš pse.

Nahrani golubove ili ostavi taj stari kruh na kontejneru, nekome će poslužiti. Nasmij se čim primijetiš da ti brige boraju čelo.

atma.hr – 39

Nauči svaki dan nešto novo, makar to bila samo jedna riječ za koju ne znaš što znači npr. siva eminencija… pleši, pjevaj ili pak šuti… Razvedi se ako je ljubav umrla ili nemoj, ostani, nadajući se da ima još nešto što bi moglo podgrijati strasti pa zasuči rukave i zaista ih podgrij…

Ali nemoj sutra djecu kriviti što si zbog njih ostala u odnosu koji ti se nije sviđao… krivi sebe i svoj izbor, ako je krivac baš potreban. Prekini druženje ako to više nije “to” ili nemoj, ukoliko misliš da se još može nešto popraviti, ali ako ostaješ onda i popravi… nemoj se gušiti – jer izbor je tvoj.

Odluči koliko novca ćeš mjesečno potrošiti na sebe, što te čini sretnom, što dugo priželjkuješ, a kažeš da si ne možeš priuštiti jer moraš platiti račune… jer su djeca važnija… jer si ti najmanje bitna. Odluči jesi li glavni lik u svom životu ili sporedni… ali zauvijek budi u miru sama sa sobom znajući da se sve događa upravo onako kako si ti izabrala.

uspesnazena.com

atma.hr – 39