atma.hr – 52
Riječ emocija wikipedija definira ovako: “Osjećaj ili emocija naziv je za čovjekovu reakciju na neki događaj, povezuju ono što nam je važno sa svijetom ljudi, stvari i događaja.”

Različiti ljudi na različite podražaje iz okoline reagiraju na različite načine. To ovisi o našim filterima, našim uvjerenjima i obrascima ponašanja. Bez emocija mi ne bismo bili mi, jer naše emocije i naše emocionalne reakcije određuju našu osobnosti i naš karakter. One nas definiraju u odnosu na okolinu i definiraju okolinu u odnosu na nas.

Ali što kada emocije preuzmu ulogu gospodara?

Odlično kada su to emocije koje klassificiramo kao pozitivne. Kada su to radost, entuzijazam, vjera, mir, ljubav onda su naši životi ispunjeni, sretni, radosni…

Što kada nama zagospodare one negativne emocije i ne možemo ih se osloboditi?

Nažalost vrlo često kod svakoga od nas negativne emocije su te koje najčešće postanu gospodari. Tuga, bijes, strah, sram, beznađe, nemoć… I sve one o kojima najradije ne bismo ni pričali.

I onda se događa što je meni, kao i vama vrlo dobro poznato. Anksioznost, panični napadaji pa čak i depresija, svađe, smanjena sposobnost funkcioniranja… I tu emocije, i to one negativne upravljaju nama. I imamo one glasove u glavi koji se javljaju i svakim danom stanje je sve gore i gore. I vrtimo se u krug u vrtlogu nezadovoljstva, negativnih misli i svega toga što ne želimo, a ne znamo kako sami sebi pomoći.

Kada sam i sama bila u stanju da su mi emocije postale gospodari i da su one upravljale i mojim mislima i mojim tijelo upoznala sam se s tapkanjem – EFT. Tapkanje je alat koji nam pomaže da opet mi postanemo gospodari našeg vlastitog života.

I tako sam tapkajući na svoje negativne emocije i ono što u meni izazivaju na fizičkoj razini preuzela odgovornost za sebe i svoje emocije i zagospodarila njima.

Negativne emocije koje osjećamo su normalna pojava kada ih mi imamo pod kontrolom. Jer one su tu da nam ukažu na neku stvarnu opasnost i da nas usmjere i pokažu nam na dijelove nas samih na kojima trebamo raditi.

Zato ih prihvatite, ali kao vašeg slugu koji vam nježno šapće u kojem smjeru da krenete kako biste živjeli emocionalno slobodni. Jer vi ste gospodari vlastitog života i tapkanjem radite upravo to, gospodarite vlastitim emocijama.

A na kraju odabir je uvijek na vama, da li ste sluga ili gospodar! Ja biram biti gospodar! A vi?

Radosno,
Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaEvo što učiniti kada svugdje nailazite na probleme!
Slijedeća objavaŠto te briga kako izgledam i koliko imam godina?
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.