Kanađanka Annick Robinson vraćala se kući u Montreal poslije konferencije. Bila je umorna nakon leta, i željela je što prije vidjeti svoju djecu.

atma.hr – 52
U trenutku kad se nalazila na aerodromu, prišao joj je savjetnik za prodaju kozmetike i počeo postavljati pitanja.

“Pružio mi je ogledalo i rekao da se pogledam …”

Ona je bila toliko šokirana time što joj je rekao nakon toga, da je riješila podijeliti svoje mišljenje na svom Facebook profilu, prenosi uspesnazena.com.

Za samo nekoliko tjedana, njen post je podržalo desetine tisuća žena diljem svijeta – 67 tisuća “lajkova” i 42 tisuće “dijeljenja” govori o tome da se mnogi, zaista, slažu s njom. Evo njezine povijesti.

“Jučer sam bila vrlo umorna.

Bila sam na aerodromu, i već sam krenula prema izlazu, kad je ovaj momak-konzultant započeo priču sa mnom, gurnuvši mi u ruke besplatni prirodni sapun. Ali, u ovom životu ništa nije besplatno! Barem, ne na aerodromima …

Dalje se odvijao ovaj dijalog:

Muškarac: “Vaša koža sada ima prirodni izgled bez šminke, zar ne?”

Ja: “Hm .. tako je.”

Muškarac: “Da pogodim vaše godine? …

atma.hr – 52
Ja: “Izgledam sukladno godinama – i ovo je sasvim normalno.”

Muškarac (ne znajući kako reagirati na moj odgovor): “Dopustite da vam pokažem seriju za lice naše kozmetičke kuće. Ako ne počnete voditi računa o svom licu sada, ove borice na vašem licu postat će mnogo dublje već sa 45 godina, i onda vam kozmetika više neće biti od pomoći “.

Ja: “A što nije u redu sa ženom koja izgleda kao da ima 40 godina?”

Muškarac: “Hajde da porazgovaramo o podočnjacima i mimičkim borama. Mogu vam predložiti kremu za njegu kože oko očiju, koja će vas osloboditi od ovih problema za 15 minuta “.

photo

Ja: “A što nije u redu s mojim očima? Kod kuće imam jedno malo dijete i da, nisam se naspavala normalno posljednje 2 godine, zato i imam podočnjake, i sretna sam što ih imam. S mužem se često smijem, otud i ove mimičke bore na licu. Za sve je on kriv. Njemu se sviđa kako ja izgledam. Ne mislim da mi treba vaša krema “

Muškarac: Možda sad – ne, ali s 50 godina bit će već kasno da se nešto promijeni. Ako ne počnete odmah poduzimati nešto, bore će postati toliko duboke, da će vam jedino pomoći operacija “.

Ja: “A što je loše u tome da žena stari? Sa suprugom sam dosta pričala o tome kako ćemo živjeti i stariti zajedno, bit ćemo simpatični starci s naboranim licima. Jer moj suprug, također, stari. Svi mi starimo. Ovo je sastavni dio života “.

Muškarac je nervozno gledao na druge prolaznike, koji su se zaustavljali blizu nas i slušali priču: “Čekajte, ako vas brine cijena, mogu ponuditi dobar popust – 3 kreme za 199 dolara. Ovo je jeftinije od botoksa! “

Ja: “Izgledam sada sasvim normalno sa 45, i izgledat ću normalno kad budem imala 50, zato što nije nenormalno da žene stare. Starenje je privilegija koju mnoge poriču. Ja ne odobravam to kako vi pokušavate izreklamirati mladost pomoću vaših proizvoda i ocrnjujete starenje, pretvarajući to u prodajnu taktiku “.

Nakon ovog razgovora riješila sam odmah napraviti fotografiju svog izboranog lica s podočnjacima.

Ovo lice vole moja djeca i moj suprug, tako da ću, ipak, šetati i živjeti s ovakvim licem.

atma.hr – 52
Nakon tisuće komentara i testiranja, Annick je dodala još nekoliko riječi:

“Zahvalna sam svima na podršci, ali želim razjasniti stvar. Moj post ne propagira prirodan izgled bez šminke, ne govori o tome da su me povrijedile riječi konzultanta, momak je, jednostavno, radio svoj posao. Moj post je o industriji ljepote, koja zarađuje milijune, tjerajući žene da mrze svoj izgled i potpuno prirodne procese starenja. Hajde da promijenimo ove nametnute stereotipe, jer žene imaju mnogo važnija posla nego da sjede i nervozno broje svoje borice “.

Facebook original post

uspesnazena.com