Widget not in any sidebars

„Najveći ljudski zadatak je znati što se mora učiniti kako bi postali ljudsko biće.” ~ Immanuel Kant

Gledate u pogrešnom smjeru! Najvažniji uvid koji možete imati je shvatiti da ste bili okrenuti u pogrešnom smjeru veći dio svog života.

Uzmite trenutak, upravo sada, kako bi spoznali što to znači. Zamislite sebe u bilo kojem položaju koji vam se sviđa. Stojeći, sjedeći, ležeći, što god vam je najlakše zamisliti. Sada pogledajte tu mentalnu sliku sebe. Ono što vidite, u ovoj vježbi, ste vi koji promatrate od sebe. Uvijek promatrate izvan sebe. Okrenuti ste u pogrešnom smjeru!

Sada zamislite da ste u mogućnosti prebaciti svoje oči i lice u suprotnom smjeru. Ako bi na neki čaroban način to mogli učiniti, bili biste okrenuti prema unutra.

To nije neki oblik mentalne gimnastike u kojoj jednostavno zamišljate sebe kako se okrećete prema unutra. Ono što predlažem je pogled na svoj duhovni identitet. Predlažem da u ovom životu prihvatite izazov kretanja u smjeru vašeg svetog zadatka.

Ako prihvatimo da smo svi mi dio inteligentne kreacije, onda naše postojanje u ovom prostoru i vremenu mora imati neku inteligentnu svrhu. Pronalažanje te svrhe je naš sveti zadatak.

Svi smo naučeni gledati izvan sebe – izvan sebe tražimo moć, ljubavi, blagostanje, zdravlje, sreću i duhovno ispunjenje. Uvjetovani smo da vjerujemo da ćemo svoju životnu nagradu dobiti od negdje izvan nas samih.

Ali moguće je preokrenuti svoju potragu prema unutra. I kada to napravimo, pronaći ćemo energiju koju smo osjećali, ali je nismo identificirali.

Kada otkrijete taj sveti dio sebe probudit ćete uspavanu tu unutarnju energiju i tako ćete joj dopustiti da vas vodi.

Wayne Dyer

atma.hr – 39

atma.hr – 39