Venerin početak novog ciklusa kroz Zodijački kotač donosi obnovu u naše romantične i financijske živote. Nakon što je Venerino putovanje kroz Ribe povećalo našu sposobnost suosjećanja i empatije, Venerin ulazak u Ovnu vraća fokus na nas same, naše potrebe i naše želje, nudeći nam priliku da ponovno osmislimo sebe i svoje odnose. Ovaj nas tranzit nadahnjuje da otkrijemo tko smo kao jedinstveni pojedinci, umjesto da se zadovoljimo time da nas definira naša uloga u našim društvenim, obiteljskim i romantičnim vezama.

atma.hr – 52
5. travnja/aprila Venera napušta Ribe i ulazi u Ovna, gdje su Sunce, Merkur, Kiron i Sjeverni čvor već u tranzitu. Božica ljubavi ostat će u znaku Ovna do 29. travnja/aprila, pozivajući nas na putovanje osobnog samootkrivanja, nadahnjujući nas da istražimo tko smo unutar i izvan veza.

Ovaj tranzit je posebno važan za one od nas rođenih s osobnim položajima u kardinalnim znakovima, a posebno za pojedince s natalnom Venerom u Ovnu, koji će doživjeti povratak Venere, vrijeme obnove svojih ljubavnih života, društvenih krugova, sustava vrijednosti i odnos prema novcu. Oni koji su osobno pod utjecajem Venerinog ulaska u Ovnu imat će priliku prigrliti svoju individualnost, poštovati svoju želju za neovisnošću i pronaći način da zadovolje i svoju potrebu za slobodom i potrebu za vezom.

U astrologiji, Venera je planet povezan s načinom na koji volimo i kako želimo biti voljeni, s onim što cijenimo, s time kako cijenimo sebe, s našim odnosom prema novcu, užitku i senzualnosti. Tranziti Venere pokazuju kolektivne trendove u našoj orijentaciji prema svemu Venerinom, informirajući nas o potencijalnim promjenama u našim odnosima, vrijednostima, senzualnim željama i financijskim navikama.

Venerino putovanje kroz Ribe naglasilo je našu čežnju za idealnom romansom, našu želju da manifestiramo svoje romantične snove i duhovne vizije, kao i našu sposobnost da se s drugima odnosimo s mjesta poštovanja i odanosti. Ovaj nas je tranzit podsjetio na ulogu odnosa kao katalizatora za rast Duše, ističući rizike gubljenja u mašti i beskonačnoj potrazi za idealom, istovremeno nas potičući da istražimo svoju povezanost s nečim većim od nas samih.

Venerin početak novog ciklusa kroz Zodijački kotač donosi obnovu i renoviranje u naše romantične i financijske živote. Nakon što je Venerino putovanje kroz Ribe povećalo našu sposobnost suosjećanja i empatije, Venerin ulazak u Ovnu vraća fokus na nas same, naše potrebe i naše želje, nudeći nam priliku da ponovno osmislimo sebe i svoje odnose. Ovaj nas tranzit nadahnjuje da otkrijemo tko smo kao jedinstveni pojedinci, umjesto da se zadovoljimo time da nas definira naša uloga u našim društvenim, obiteljskim i romantičnim vezama.

atma.hr – 52
Dok je Venera u Ovnu, imamo prilike promatrati sve strahove koji se mogu pojaviti u vezi s percipiranim gubitkom individualnosti, slobode i neovisnosti kao rezultat ulaganja više energije u naše odnose. Imamo priliku vježbati stvaranje veza koje nam omogućuju prostor koji nam je potreban, naučiti bolje identificirati i izraziti svoje potrebe i želje te promatrati što se događa u našim odnosima kada ne kompromitiramo svoju autentičnost.

Ubrzo nakon ulaska u Ovna, 6. travnja/aprila, Venera formira sekstil s Plutonom u Vodenjaku. Ovo harmonično usklađenje nas nadahnjuje da produbimo one odnose koji su nam važni i podržava našu spremnost da dopustimo da nas veze s drugima transformiraju. Sekstil Venera-Pluton ukazuje na povećanje naše želje za strašću i intenzitetom, ali i na svijest o tome kada je intenzitet zdrav, a kada nije. Jasnije razumijevanje dinamike moći unutar odnosa bit će dostupno otprilike u to vrijeme.

Tijekom svog putovanja kroz Ovna, Venera će 17.4. prijeći Sjeverni Mjesečev čvor i istovremeno se suprotstaviti Mjesečevom Južnom čvoru. Venera je planetarni vladar Južnog čvora, sada u Vagi, stoga je ovo poravnanje posebno relevantno.

Konjunkcija Venera-Sjeverni čvor sugerira da, kako bismo krenuli naprijed u našem putovanju evolucije Duše u ovom trenutku, možda trebamo ponoviti poznati relacijski obrazac kako bismo stekli veću svijest o tome što ga uzrokuje i potpuno ga se oslobodili. Prolazak kroz ovaj proces s jasnim razumijevanjem onoga što se događa umjesto kompulzivnog ponavljanja poznatih izbora ima potencijal naučiti nas nečemu što će nam pomoći da u potpunosti zatvorimo ciklus i oslobodimo ga se.

Venera će prijeći Chiron u Ovnu 21.4.. Otprilike u to vrijeme mogli bismo doživjeti prekretnicu u našem iscjeliteljskom putovanju, kao i u procesu pokrenutom prethodnim poravnanjem između Venere i Mjesečevih čvorova.

Konjunkcija Venera-Kiron stavlja u središte pozornosti rane povezane s našim životom u odnosima, samoljubljem, vlastitom vrijednošću, osjećajem ljubavi i prijemčivosti, kao i rane koje nas sprječavaju da manifestiramo obilje i dopustimo sebi da uživamo u životu i osjećamo zadovoljstvo.

atma.hr – 52
Osobito tijekom nekoliko dana prije točne konjunkcije, te se rane mogu ponovno otvoriti i krvariti jače nego obično: možemo se ponovno vratiti iskustvima napuštenosti, odbačenosti ili izdaje i imati priliku osloboditi se stare boli. Bit će dostupni pomaci na našem putu iscjeljivanja i nova razina svijesti o tome gdje se nalazimo.

Tijekom nadolazećih tjedana mogli bismo se osjećati privučeni da budemo impulzivniji i spontaniji u svojim navikama trošenja i odlučimo živjeti u trenutku umjesto da brinemo o budućnosti. Venerin ulazak u znak Ovna označava povećanje naše spremnosti da ulažemo u sebe, u svoje želje i u svoje osobno putovanje ostvarenja.

Ovaj tranzit odražava povećanje naše sklonosti da cijenimo neovisnost, individualnost i slobodu. Venera u Ovnu nas inspirira da slijedimo ritam vlastitog bubnja, ponovno se povežemo sa svojom spontanošću i instinktom i promatramo što se događa u našim vezama s drugima kada produbimo svoju vezu s njima i usudimo se izraziti svoje autentično ja.

Venerino putovanje kroz Ovna nudi nam priliku da istražimo naš odnos prema sukobu i poboljšamo našu sposobnost da se pokažemo sa svjesnošću u bilo kojem sukobu koji se može dogoditi. Ovaj nas tranzit podsjeća kako neslaganja ili sukobi predstavljaju pozive da produbimo svoju sposobnost intimnosti i naučimo više o sebi i drugima.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić