Designed by Freepik

Ovu genijalnu vježbu je osmislio Martin Seligman, jedan od začetnika „Pozitivne psihologije“ i jedan od najutjecajnijih i najcitiranijih psihologa današnjice. Iskoristite njene moći još danas!

atma.hr – 52
Jeste li ikada pomislili da se upravo sada, baš u ovom trenutku svog života, nalazite upravo tamo gdje biste trebali i biti?

Vjerojatnost da je tako, vrlo je mala. Baš suprotno, zasigurno puno više energije i vremena trošite na razmišljanje o tome kako je neko drugo vrijeme bilo bolje ili kako bi sve u vašem životu bilo dobro SAMO DA…

Razlozi zašto „odgađamo“ sreću ili jednostavno zaboravimo uživati baš u ovom trenutku možda će nam se jednog dana činiti banalnima.

Unatoč tome, često svi padnemo u zamku razmišljanja poput:

• SAMO DA UPIŠEM FAKULTET

• SAMO DA DOBIJEM TO DUGO OČEKIVANO PROMAKNUĆE

• SAMO DA IMAM VEĆU PLAĆU

• SAMO DA SAM MRŠAVIJI/A

• SAMO DA PRONAĐEM LJUBAV

• SAMO DA IMAM AUTO, STAN…

atma.hr – 52
I tako unedogled čekamo svoju sreću jer uvijek je postoji neki razlog zašto naša sreća nije potpuna. Dani prolaze u razmišljanju o stvarima koje nemamo ili onima koje nam ne idu od ruke, kao i stvarima koje želimo promijeniti u našim životima, a puno premalo o onima koje su dobre, pozitivne i onima koje su nam baš kako treba. Trava je uvijek zelenija na drugoj strani.

„Be careful what you wish for“ (Pazi što želiš) poznata je izreka koja na najjednostavniji mogući način kaže da iako nam se ponekad želje ispune, to ne znači da ćemo TADA biti sretni.

Zgrabite svoju sreću SADA i ne odgađajte je.

Sigurno postoje mnoge lijepe i dobre i sretne okolnosti u vašim životima na kojima možete graditi taj osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva, samo ih treba spoznati. Kakav god vas problem tišti, kakva god briga i situacija, prihvatite činjenicu da ste upravo tamo gdje trebate biti.

Preuzmite odgovornost, zgrabite svoj život i veselite mu se, jer upravo na taj način svi su vaši problemi već unaprijed riješeni.

Ako mislite da je sve navedeno za vas preteško, imamo vježbu za vas koja jednako dobro funkcionira kod onih više ili manje negativnih osoba, ali koja također pomaže i onima koji inače imaju pozitivni stav.

atma.hr – 52
Vježba „Tri blagoslova“ ili „Što je danas bilo dobro?“

Osmislio ju je Martin Seligman, jedan od začetnika „Pozitivne psihologije“ i jedan od najutjecajnijih i najcitiranijih psihologa današnjice.

Iako se vježbe zahvalnosti provlače kroz mnoge self-help knjige, ova vježba razlikuje se po jednom, a to je da nakon što zapišete tri dnevna događaja zbog kojih ste zahvalni i sretni morate i odgovoriti zašto.

Na primjer: „Hvala što sam uživao/la na kavi s prijateljima“.

I odgovor zašto: „Zato što volim društvo i moje prijatelje“.

Shvatili ste, čim odgovarate na još jedno malo pitanje zašto, dobivate ustvari još jedan blagoslov.

Nastavite tako tri puta.

Sve zapišite.

Bit će zabavno pročitati što ste napisali s odmakom.

Osmijeh i dobar osjećaj su zagarantirani.

Probajte ovu vježbu ponavljati barem 7 dana – i samo gledajte kako vam se život mijenja…

coolklub.com