20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce prelazi u Ovna. Ovaj period donosi veću kreativnu viziju, duhovni rast i kolektivno buđenje. Sezona Ovna je uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzeti kreativne rizike i koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce prelazi u Ovna, gdje će boraviti do 19. travnja/aprila, kada ulazi u znak Bika. Ovaj događaj označava promjenu godišnjih doba kao i početak astrološke nove godine. Najavljuje proljeće.

Vladavina Ovna rasplamsava novu vatru. Nosi neke nevjerojatno odvažne, živahne i svježe energije koje stvaraju osjećaj kao da se otvara cijeli novi svijet.

Ovo je moćno vrijeme za obnovu, nove početke, svježu energiju i promjenu u našoj perspektivi. Najsnažniji utjecaj će osjetiti Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Mogu doživjeti duboku metamorfozu i početak novog poglavlja u svojim životima.

Tijekom ovog vremena, točnije od 22.3. do 30.4., Mars, vladar Ovna, bit će u empatičnom vodenom znaku Riba, tako da ova sezona Ovna može biti više usredotočena na duhovne pothvate i pothvate vezane uz iscjeljivanje.

Prva sezona pomrčina 2024. počinje tijekom sezone Ovna, tako da će i tijekom tog vremena biti puno promjena i poremećaja. Pomrčina Mjeseca u Vagi 25.3. skreće pozornost na partnerske neravnoteže. Da biste napredovali, u najmanju ruku morat ćete promijeniti strategije koje su bile plodonosne u određenim vrstama odnosa jedan na jedan. Venera, koja vlada odnosima u Ribama i Uran, koji mijenja igru, susrest će se 28.3., dodatno naglašavajući tu temu.

Merkur kreće retrogradno 1.4.. U ovom izazovnom vremenu svim znakovima, a posebno vatrenim, je najbolje da se pritaje i intenzivno razmišljaju prije nego što komuniciraju s drugima.

Venera ulazi u znak Ovna 5. travnja/aprila, a 8. travnja/aprila svjedočit ćemo drugoj pomrčini ove godine, pomrčini Sunca i mladom Mjesecu u Ovnu. Ova pomrčina potiče samorefleksiju, tako da možete procijeniti kako se definirate i kako ćete odrediti prioritete svojih potreba dok upravljate odnosima.

Ovan je prvi znak zodijaka, onaj kojim počinje zodijački krug i poznato je da je vođa, impulzivni, neustrašivi, svojeglavi spasitelj koji uvijek ima način da shvati stvari i ohrabruje svaku inicijativu.

Kad su stvari tmurne, kada se osjećamo sami u svojim borbama, energija Ovna nam pomaže da se izborimo, da znamo da iako ponekad moramo ići sami, imamo moć i snagu da to učinimo.

atma.hr – 52
Ako se sada suočavate s takvom situacijom u svom životu ili ako se nešto u vašem životu treba promijeniti, sezona Ovna je fantastično vrijeme da se pokrenete i da se stvari dogode.

Ovan je jak, vatren znak tako da je ovo dobro vrijeme za sve nas, bez obzira na to koji smo znak, da razmislimo o tome kako možemo iskoristiti dio te energije u vlastitim životima.

Razmislite gdje trebate preuzeti kontrolu nad svojim životom i kako možete iskoračiti i ići putem prema mjestu gdje želite biti.

Umjesto da čekamo druge ljude ili da čekamo prilike ili stavljamo svoju moć u stvari izvan nas, sezona Ovna nam nudi energiju koja nam omogućuje da svoju moć vratimo i znamo da uvijek imamo ono što je potrebno da pronađemo svoj put naprijed.

Ponekad nas život dovodi u situacije u kojima nas nitko osim nas samih ne može spasiti. Ponekad moramo uzeti stvari u svoje ruke i postati heroj vlastite priče.

Ako se osjećate izgubljeno ili nesigurno, energija Ovna nam daje samopouzdanje koje nam je potrebna da poduzmemo nešto. Zapravo, Ovnu je sve u poduzimanju akcija, stoga budite sigurni da ne razmišljate samo o tome, već i da djelujete u skladu s tim.

Nije važno jesu li koraci mali, često je to sve što je potrebno da se lopta zakotrlja i donese novi val jasnoće.

Sezona Ovna je uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzeti kreativne rizike i koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
Energija Ovna također je moćna za rad na manifestaciji, a s ovom lijepom energijom, možda ćemo se osjećati više nadahnutima ili otkriti da imamo hrabrosti poduzeti radnje koje su nam potrebne da se stvari dogode.

Ovu moćnu energiju također možemo koristiti za pronalaženje ravnoteže u našim životima, posebice ravnoteže između prepuštanja kontroli i stjecanja kontrole.

Razmislite o tome što vam je potrebno da povećate svoje povjerenje, gdje trebate popustiti, a gdje zadržati kontrolu i voditi.

Vaš potencijal sada dobiva na snazi, što god odlučite, to možete i postići. Iskoristite dobro ovaj period, budite heroj svog života.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić