atma.hr – 52
“Volio bih vas poučiti jednoj jednostavnoj meditaciji. Samo sjednite i opustite se. Vidite, živimo u svijetu energije. Što god činimo stvoreno je od energije. Ako ne jedemo, tijelo će nam propasti. Treba nam energija, i ta energija uvijek teče, ali postoji i jedna uzvišenija vrsta energije koju uvijek trebamo. Koja je to? Ljubav. Ta energija uvijek teče. Što god činili, činimo da bismo dobili ljubav, ništa drugo, jer u ljubavi ćemo imati mir, u ljubavi ćete naći ono što tražite. Ali da bismo dosegnuli tu ljubav, moramo se i potruditi. Ne možemo samo sjediti i reći: „Dobro, ja u sebi imam ljubav.”, i to je to. Ona jest već tu, ali može ojačati. Tu energiju možete iskoristiti u postizanju vlastitog buđenja.

Sada sjednite i pokušajte ne razmišljati. Čak i ako razmišljate, ne hvatajte se za svoje misli. Nije to teško, to je vrlo jednostavno.

atma.hr – 52
Vođena meditacija

  • Sknjiga-solo-promotavite dlan ispred srca ne dodirujući prsa. Samo stavite dlan ispred prsnog koša u razini srca. Zatvorite oči.
  • Usredotočite se na disanje – udisaj i izdisaj. Ne zadržavajte dah. Udišite i odmah izdišite.
  • Ne zadržavajte se na svojim mislima. Čak i ako one dođu, pustite ih da prođu i odu.
  • Opustite se. Opustite ruke, posebno onu koju držite ispred srca.
  • Sada stavite ruku na srce, bez pritiskanja. Samo je stavite i osjetite milijarde energetskih titraja kako teku kroz vaše srce, kroz svaki dio vašeg tijela.

Jeste li nešto osjetili? Što? Ako niste osjetili ništa, pokušavajte i dalje. Vrlo je jednostavno. Trebate samo uspostaviti kontakt sa samima sobom. Vidite, mi moramo probuditi ljubav koja nam je tako dragocjena, a uvijek je zadržavamo za sebe. Kad ste zaljubljeni, što volite činiti? Davati, zar ne? Volite širiti tu ljubav. Na isti način, kad ste probuđeni, Božja će milost teći kroz vas, izaći ćete iz stanja sna u koje sami sebe uvijek dovodite.”

– Sri Swami Vishwananda, “Just Love – Samo Ljubav”

Knjiga “Just Love – Samo Ljubav”

Je li vam se sviđala ova meditacija? Ona je dio knjige “Just Love – Samo Ljubav” koja sadrži učenja Sri Swamija Vishwanande. U njoj ćete pronaći više meditacija i inspirativnih duhovnih učenja. Ova knjiga nije obična knjiga o duhovnosti. Ona opisuje ljubav o kojoj se već govorilo – napokon, nema se što novoga dodati mudrosti svetih spisa Istoka i Zapada. Pa ipak, o toj ljubavi govori se na nov način

Knjiga je već prevedena na nekoliko jezika, i postala je velika inspiracija za mnoge. Početkom ove godine prevedena je i na hrvatski jezik. Ako osjećate da je ovo knjiga za vas, naručite ju putem e-mail adrese: [email protected]

Naučite umijeće meditacije u Zagrebu

eveningwithmeditation-hr1

Bi ste li željeli naučiti kako meditirati na dubljem nivou, u ugodnoj atmosferi, pozitivnoj energiji i društvu drugih ljudi koji su predani razvoju duše? Pridružite nam se na večeri uz meditaciju, na kojoj osim što ćete naučiti kako meditirati, dobiti ćete i mnogo inspiracije za svakodnevni život u harmoniji sa vlastitim srcem i dušom. Kliknite ovdje da saznate više o događaju, i pridružite se.

tuningtoheart-hrDatum: 16. svibnja 2015.

Vrijeme: 17:00 – 21:00

Adresa: Mountain Fit – Antunovac 27, Zagreb

Kontakt: [email protected]

Web stranica: http://bhaktimarga.com.hr/darshan/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/bhaktimarga.hrvatska

Bhakti Marga znači put predanosti. Ona je međunarodna duhovna zajednica inspirirana učenjima Sri Swamija Vishwanande, prosvijetljenog duhovnog učitelja koji potječe s otoka Mauricijusa. Sri Swami Vishwananda kaže: “Bhakti Marga označava put prema Ljubavi koja se nalazi unutar našeg vlastitog srca. Svatko je dio Bhakti Marge.” Bhakti Marga ujedinjuje sve duhovne tradicije i podržava sve one koji žele otkriti vlastiti put prema srcu, Bogu i samo-realizaciji.”

atma.hr – 52