U današnje vrijeme prilično je teško naći osobu s kojom bi poželjeli provesti ostatak života. Žene zrelije životne dobi se teško odlučuju na taj korak, posebno ako je to put kojim su već jednom prošle. Poučene vlastitim, najčešće bolnim i negativnim iskustvom, često se povlače u sebe i sigurnost traže u toplini svog doma, nerijetko razmišljajući da su sada mogle biti sretno udane da su možda neke stvari bile drugačije odrađene. Ali ne vrijedi zamarati glavu stvarima koje su prošle, vrijeme je da se okrenete budućnosti. Donosimo vam osam savjeta koji će vam pomoći pronaći ljubav svog života.

Ostavite prošlost u prošlosti

Ovo vam može zvučati kao nešto što ste čuli mnogo puta, ali zaista, ako u vaš život uđe osoba vrijedna vaše pažnje, budite hrabri, zaboravite na sve negativne stvari i slomljeno srce iz prethodnih iskustava te ih ostavite tamo gdje i pripadaju – u prošlosti.

Izađite iz kuće

Nikoga nećete upoznati u vašoj dnevnoj sobi. Dobro, uvijek postoji mogućnost da će vam neki zgodni muškarac isporučiti tek kupljeni kauč, ali mnogo veće šanse za nova poznanstva su vam izvan zidova vašeg doma. Upišite neki tečaj ili se odvažite da upoznate nekog preko interneta (budite oprezni u ovom drugom slučaju). Recite svojim prijateljima, posebno onima koji su već u braku, da tražite srodnu dušu. I, uvijek posjećujte mjesta gdje ima mnogo ljudi, jer nikada ne znate gdje možete upoznati osobu s kojom ćete provesti ostatak života.

Smanjite kriterije

Previše zahtjevne žene nemaju partnera. Ako ste i vi od onih žena kojima je uvijek bilo bitno da je muškarac lijep, visok, crn i zgodan, onda imate problem. Te karakteristike su možda bile bitne i zanimljive kada ste bili u ranim dvadesetim, ali vjerujte, izgled je za pravu ljubav potpuno nebitan. Dajte priliku muškarcu koji izgleda potpuno suprotno od muškarca vaših snova. Moguće je da je baš on osoba s kojom ćete provesti ostatak svog života.

atma.hr – 52
Vrijeme je na vašoj strani

Kada nađete potencijalnu srodnu dušu, dajte si vremena da dobro upoznate jedno drugo. Ne žurite da se upoznate s njegovom obitelji i, također, ne tražite od njega da upozna vašu. Jednostavno, za početak budite samo vas dvoje. Kada budete sigurni da je on osoba s kojom želite dijelite i dobro i zlo, znat ćete i da je došao trenutak za upoznavanje obitelj.

Ljubavni život

Bez obzira što upoznajete nekoga u nekim poznijim godinama svog života, to ne mora značiti da ne možete imati ljubavni život na kojem bi vam pozavidjeli i oni mnogo mlađi od vas.

atma.hr – 52
Osjećaj da imate nekog tko vas čeka kod kuće

Kada odlučite da je vrijeme da živite zajedno, spoznat ćete predivni osjećaj odlaska kući koja više nije prazna već vas u njoj čeka voljena osoba. Također, jedan od najvećih uvjeta sretnog, zajedničkog života je kompromis među partnerima. Budite spremni odreći se stvari koje su vas nekada činile sretnom radi višeg cilja u životu – ljubavi.

Vjenčanje

Zapamtite, vaše vjenčanje je stvar koja se tiče isključivo vas i vašeg partnera. Neka taj posebni dan bude baš onakav kako ste ga uvijek zamišljali.

Sretni do kraja života

Zašto ne? Nikada nije prekasno da se pronađe prava ljubav. Mnogi ljudi prije vas su je pronašli pa zašto onda ne bi i vi mogli?

Autor: minimagazin.info