atma.hr – 52
Živite svoje snove. To je najljepše i najvrednije što možete učiniti za sebe i za svijet. Zbog toga ste i došli tu.

Znate li koja je zajednička karakteristika svih uspješnih ljudi?

Imaju pomno zapisane i definirane svoje ciljeve. Zato ako želite i vi živjeti uspješan život olovku u ruke i zapišite svoje ciljeve.

A znate li da samo 5% ljudi ima zapisane i jasno definirane ciljeve?

Osvještavanje vlastitih izvornih želja zaista je velik čin, no samo osvještavanje bez djelovanja nema nekog prevelikog smisla.

Kada definirate svoj cilj uvijek se zapitajte “Zašto ga želim ostvariti, što zapravo očekujem da ću dobiti njegovim ostvarenjem i da li je to nešto što uistinu želim ili pak time nastojim udovoljiti nekome drugom?”

Što želim i zašto to želim? – odgovor na ta dva pitanja trebate zapisati!

atma.hr – 52
Osvijestite kako se želite osjećati kada ostvarite svoj cilj, zapišite sve individualne osjećaje i onda ih sklopite u jedan jedinstven osjećaj.  Što češće tokom dana dozovite taj osjećaj i osjetite ga cijelim svojim tijelom.

Definiranje vlastitih osjećaja vezanih uz određene ciljeve najvažniji je dio postavljanja ciljeva jer su vaši osjećaji vaši motivi za ispunjenje pojedinog cilja. Kad pronađetete osjećaj postupajte kao da već sada posjedujete ono što želite i što češće se dovodite u tu vibraciju jer svemir neprekidno odgovara na vibraciju koju mu nudite.

Važno je zapisati i držati ga na vidljivom mjestu kako bi se tokom dana što više puta podsjetili na cilj i osjećaj!

Dok ga ponavljate postavljajte si  pitanje : “Osjećam li se već sada onako kako mislim da bi se trebalo osjećati da je moj cilj već ostvaren?”

Cilj koji se ne može opisati do najmanjeg detalja nije cilj.

Ako nemate jasnu viziju svog cilja, postavite si za cilj dobivanje jasne vizije svog cilja. Kad su vaši ciljevi zapisani i definirani do detalja biti će puno lakše stvoriti i održavati osjeća potreban za ostvarenje svakog od njih. Stvorite jasnu i podrobno razrađenu sliku sebe i već ostvarenog cilja , svakodnevno zamišljajte kako bi izgledao vaš život da su ostvareni vaši ciljevi i osjetite to.

Stvaranju mentalnih slika pristupite kao igri. I najvažnije je da postavite cilj za koji vi smatrate da je moguć jer ako sami sumnjate u ostvarivost cilj nije dobro postavljen.

Ako sami ne znate kako postaviti i ostvariti cilj  uvijek možete potražiti pomoć coacha koji je kvalificiran da vam u tome pomogne.

Danijela Medaković
Life coach & EFT practitioner
095 54 888 05
[email protected]
inkubatorsrece.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaLjekovitost energije bosanskih piramida
Slijedeća objavaLako je voljeti sve ostale jednom kad volite sebe
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.