People photo created by pressfoto - www.freepik.com

Ignoriranje nije oblik osvete i nije način da se kod nekoga izazove kompleks, već metoda zaštite samog sebe. Kako izreka kaže: „Na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo!“ EVO 3 situacije kada morate ignorirati druge!

atma.hr – 78
Odnosi s drugim ljudima donose nam sreću i zadovoljstvo, ali su također često izvor tuge i razočaranja. Iz tog razloga, da bismo pronašli ključ za sreću, moramo naučiti ignorirati određene riječi, stavove i ponašanje drugih ljudi.

Štoviše, postoje slučajevi kad je ignoriranje stvari stvar mentalnog zdravlja, jer naš odnos prema onome što se događa sprječava nas da krenemo naprijed i ostvarimo svoj puni potencijal.

Shvaćanje da i mi sami ponekad imamo toksične odnose, postajući glavna žrtva, je prvi korak ka oslobađanju iz zamke u koju i sami upadamo.

Ignoriranje je umjetnost! Ignoriranje nije oblik osvete i nije način da se kod nekoga izazove kompleks, već metoda zaštite samog sebe.

3 situacije kada morate ignorirati druge:

1. Destruktivna kritika

Ako vam kritika nikad ne pomaže, već vas samo baca u očajanje – trebate je ignorirati. Ne dozvolite drugima da vam sude.

Ne dozvolite da vas njihova kritika povredi –  zaštitite sebe!

atma.hr – 39

2. Negativni postupci

Ako osoba čini loše stvari vama, ne dozvolite da vam njeno  ponašanje promijeni psihu, jer će to značiti da je ona postigla svoj cilj. Zapamtite da možete uvrijediti samo nekoga tko vam to dopusti.

Ako primijetite da se netko neprimjereno ponaša prema vama, jednostavno se okrenite i idite što dalje od te osobe.

3. Manipulacija

Postoje ljudi koji su navikli kontrolirati okolinu uz pomoć emocionalne manipulacije. Budite svjesni tih ljudi, izbjegnite druženje s njima …

Ako budete naučili ignorirati njihove riječi, budite sigurni da ste naučili živjeti život bez stresa.

Napravite zaštitni omotač

Navikli smo da nas tuđe ponašanje iznervira ili uznemiri. Takva reakcija je normalna i nije svatko od nas Buddha. Problem nastaje kada takva reakcija traje duže i počinje utjecati na vaše zdravlje.

Da bismo naučili ignorirati navedene ljude, potrebno je izgraditi štit za našu dušu. To se u psihologiji zove “radikalno prihvaćanje”.

atma.hr – 78
To znači potpuno neprihvaćanje prihvaćanja svega. Na primjer, odbijamo prihvatiti kritiku ili negativno ponašanje drugih ljudi. Prihvatimo da je osoba rekla to što je rekla, a znamo tko je to rekao pa ne dopuštamo da nas to dotuče.

Kako izreka kaže: „Na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo!“

Takva psihološka distanca stvara zaštitni štit oko vas i razbija sposobnost za reagiranje na situaciju bez da se emocionalno uništite.

stil.kurir

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja