Poruka današnjeg dana je “naši negativni osjećaji”.

Osjećaj krivnje također je jedan od najširih kanala preko kojeg negativnosti crpe iz nas energiju. Nameću nam ga od samog djetinjstva. To je vrlo prikladna metoda manipulacije: “Ako si kriv, moraš raditi što ću ti reći”.

Živjeti s osjećajem krivnje vrlo je neugodno i zato ljudi od njega nastoje pobjeći. No, na koji način? Pretrpjeti kaznu ili odraditi krivnju. I jedno i drugo podrazumijeva podčinjavanje, podređivanje i upućivanje misli u određenom smjeru. Osjećaj dužnosti poseban je slučaj osjećaja krivnje. Dužan znači nečim obavezan, dužan ispunjavati.

U konačnosti “krivi” kao i “pravi” a tako i prinuđeni, hodaju pognutih glava i prinose negativnosti svoju glavu da je predaju u obliku energije. Stvoreni, sugerirani osjećaj krivnje omiljeno je oružje manipulatora.

atma.hr – 78
Na taj način stvoreni osjećaji postaju navike koje stvaraju probleme i prisiljavaju na nedjelotvorno ponašanje dok je njihovo uklanjanje teško. One su iluzija udobnosti. Čovjek više vjeruje onome što otprije poznaje. Staro, ono što dolazi iz navike, već je preporučeno iskustvom.

Zato je potrebno da osvijestimo svoje negativne osjećaje i obrasce, da proradimo na njima i da ih se pokušamo osloboditi. To oslobađanje “neće ići preko noći” ali ako se dovoljno potrudimo i ako budemo uporni uspjeh nam je zajamćen.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKolektivni skok svjesnosti – trenutni simptomi transformacije (srpanj)
Slijedeća objavaIgnoriranje je umjetnost: „Na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo!“
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.