Priroda današnjeg dana je “naši negativni osjećaji”.

Osjećaj krivnje također je jedan od najširih kanala preko kojeg negativnosti crpe iz nas energiju. Nameću nam ga od samog djetinjstva. To je vrlo prikladna metoda manipulacije: “Ako si kriv, moraš raditi što ću ti reći”.

Živjeti s osjećajem krivnje vrlo je neugodno i zato ljudi od njega nastoje pobjeći. No, na koji način? Pretrpjeti kaznu ili odraditi krivnju. I jedno i drugo podrazumijeva podčinjavanje, podređivanje i upućivanje misli u određenom smjeru. Osjećaj dužnosti poseban je slučaj osjećaja krivnje. Dužan znači nečim obavezan, dužan ispunjavati.

U konačnosti “krivi” kao i “pravi” a tako i prinuđeni, hodaju pognutih glava i prinose negativnosti svoju glavu da je predaju u obliku energije. Stvoreni, sugerirani osjećaj krivnje omiljeno je oružje manipulatora.

atma.hr – 78
Na taj način stvoreni osjećaji postaju navike koje stvaraju probleme i prisiljavaju na nedjelotvorno ponašanje dok je njihovo uklanjanje teško. One su iluzija udobnosti . Čovjek više vjeruje onome što otprije poznaje. Staro, ono što dolazi iz navike, već je preporučeno iskustvom.

Zato je potrebno da osvijestimo svoje negativne osjećaje i obrasce, da proradimo na njima i da ih se pokušamo osloboditi. To oslobađanje “neće ići preko noći” ali ako se dovoljno potrudimo i ako budemo uporni uspjeh nam je zajamćen.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

banner za knjige TIJELO