Image by vecstock on Freepik

Jaka si i samosvjesna žena i naizgled si postigla sve. Imaš izvrsnu karijeru iza sebe, samostalna si i ne trebaš nikoga da te podržava. Sve što si do sada postigla si postigla svojim radom i upornošću. Imaš kvalitetne ljude oko sebe i ispunjavajuće odnose, a ipak ti nešto nedostaje. To ‘nešto’ je zadnja slagalica u tvojoj kreaciji zvana LJUBAV.

atma.hr – 52
Imaš osjećaj kako su svi muškarci s kojima si bila manje uspješni od tebe ili su pak uspješni, ali u nekom trenu odu jer se ne znaju nositi sa tvojom jačinom. Uvijek imaš osjećaj kako ih ti trebaš voditi kroz odnos jer se u nekom trenu izgube. Kada dođe do njegovog povlačenja iz odnosa smatraš kako ti trebaš napraviti SVE da on ne ode, muči te grižnja savjesti jer se opet nalaziš u sličnoj situaciji i više ti ništa nije jasno.

U jednom trenu ste bili toliko povezani, a već sutra on nestaje i povlači se iz odnosa i kompletno mijenja osobnost kao da to više nije isti čovjek s kojim si imala toliko dubok intiman odnos i pomislila si na tren ON JE TAJ i čim si to prihvatila i izgovorila na glas BUM on nestaje poput duha i više ga ne možeš vratiti u prvobitno stanje koliko god se trudila da sve bude po starom.

Vaš odnos je potpuno nestao i pitaš se što si opet učinila da ti se ova situacija događa? Zar za mene ne postoji taj pravi partner? Zar ja ne zaslužujem biti VOLJENA?!?

Ne brini u nastavku teksta ti dajem neke od razloga zašto se muškarci boje jakih žena i odlaze zauvijek ili se povremeno vraćaju, ali osjećate da Više nisu tu s vama u odnosu.

atma.hr – 52
 1. Muškarci s niskim samopouzdanjem mogu se osjećati nesigurno u prisutnosti jakih žena, osjećajući se kao da ne mogu ispuniti njihove standarde.
 2. U njemu postoji strah da će jaka žena preuzeti kontrolu nad vezom, što može izazvati nelagodu kod muškaraca.
 3. Ponekad, jake žene mogu biti izravne i otvorene u komunikaciji, a to neki muškarci mogu interpretirati kao agresivnost ili nedostatak suptilnosti.
 4. Neki muškarci mogu imati krhak ili preosjetljiv ego, pa se osjećaju ugroženo kada su okruženi snažnim ženama koje se ne plaše izražavati svoje mišljenje i ideje.
 5. Muškarci koji nisu spremni suočiti se s emocionalnim izazovima i otvoriti se u vezi mogu se osjećati nespremnima za partnerski odnos s jakom ženom.
 6. Ako muškarac i jaka žena imaju temeljne razlike u vrijednostima ili ciljevima, to može dovesti do napetosti u vezi i uzrokovati osjećaj nespojivosti
 7. Muškarci mogu osjećati pritisak od obitelji, prijatelja ili društva da budu tradicionalni “voditelji” u vezi, što može uzrokovati nelagodu ako imaju jaku ženu kao partnericu
 8. Otvorenost i ranjivost su važni u svakom odnosu, ali neki muškarci se boje pokazati svoju ranjivu stranu pred jakim ženama.
 9. Prethodne emocionalne ili psihološke traume u vezi s jakom ženom mogu ostaviti dubok trag i uzrokovati strah ili nesigurnost u budućim vezama s istim profilom partnerice.
 10. Osjećaj gubitka osobne slobode ili autonomije može dovesti do nelagode i povlačenja, ako se muškarac osjeća kao da nema dovoljno prostora za svoje odluke.
 11. Muškarci koji nemaju iskustva u vezama s jakim ženama možda ne znaju kako se nositi s tom dinamikom i osjećaju se nespremnima.

Ovo su samo neki primjeri zašto se muškarci boje jakih žena, ali na tebi je da se zapitaš što je to u tebi privuklo takvog muškarca, i koji dijelovi tebe nisu iscjelili do kraja kako bih živjela pravu autentičnu LJUBAV.

Kada saznate odgovore na ova pitanja Vaša prava ljubav će doći tolikom brzinom kolikom je onaj predhodni nestao za kojeg ste mislili da je PRAVI.

Helena Folnović
Love and Relationship coach
NLP Master & COACH,ICI
Link FaceBook https://www.facebook.com/helena.folnovic
Link Instagram https://instagram.com/helena_folnovic?igshid=MjEwN2IyYWYwYw==
TikTok: helenafolnovic
Email: [email protected]