Liara Academy nudi besplatni program 7-dnevnog medijskog detoksa koji vam može pomoći da se vratite sebi i kroz period medijske tišine prepoznate unutarnje vodstvo koje nosite u sebi.

Program započinje 2. siječnja 2024. kako bi odmah na početku godine stali na kraj odgađanju te godinu posvetili svom osobnom i duhovnom razvoju.

Liara Academy navodi da u moru podražaja i tuđih misli, gubimo vlastiti kompas. Prestajemo biti vlasnici vlastitih misli i živimo život na auto-pilotu. Toliko smo se navikli na neprestan priljev tuđih stavova da više ni ne razmišljamo o tome koji stavovi su zaista naši, a koje smo samo preuzeli od drugih.

Navode da je ovo važno jer jednako kao što smo preuzeli stavove o tome koja je marka jogurta najbolja, tako smo preuzeli stavove o tome koja je naša vrijednost, kolika plaća je prihvatljiva, kako se možemo oblačiti, koje karijere možemo razmatrati i što je prihvatljivo u našim odnosima. Ne samo da se to dogodilo u prošlosti, to se događa u skoro svakom trenutku našeg dana. U vožnji listamo vijesti, na poslu ili predavanju otvaramo Instagram, tijekom razgovora s prijateljima listamo Facebook, u kadi gledamo Netflix. Neprestani priljev pozitivnih, negativnih i ograničavajućih stavova ne prestaje. A mi sve više i više gubimo sebe i zaboravljamo da u nama postoji izvor svjetla koji nam može obasjati naš autentičan životni put.

Zaključuju da je ovladavanje korištenjem medija prvi korak prema prepoznavanju i njegovanju svog pravog ja, a samim time i prema ispunjenom i radosnom životu.

Program sveukupno traje 9 dana te ga je osmislila i vodi magistra psihologije Lara Fiolić, a dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku. Učinkovitost i transformativni učinak ovog programa potvrđeni su longitudinalnim, mješovitim nacrtom (uključujući kvalitativna i kvantitativna istraživanja). Statistički značajni pozitivni učinci medijskog detoksa i iskustva sudionika pokazuju snažan utjecaj ovog kratkog programa na smanjivanje odgađanja, dugoročnu promjenu korištenja medija i povećanje opće psihološke dobrobiti. Program se sastoji od 3 faze, od kojih je glavna faza 7-dnevni medijski detoks.

Cilj programa je kreirati prostor za introspekciju, prepoznavanje vlastite vrijednosti te autentičnih želja i interesa. U skladu s time program uključuje svakodnevnu introspekciju, vođenje vezano uz provođenje vremena, grupni coaching i grupu za dijeljenje iskustva.

Ako želite započeti 2024. godinu s razdobljem medijske tišine koja će vam pomoći da prepoznate svoje autentične misli, vratite se sebi i krenete na put svjesnog korištenja medija onda se besplatno priključite programu: https://liara-academy.com/hr/program-medijskog-detoksa/

Male pozitivne odluke mnogo puta donose velike pozitivne domino efekte.

Lara Fiolić
liara-academy.com