Frische Rezepte donosi brzi i zdravi recept za ukusnu, zapečenu cvjetaču iz pećnice. Ovo je zdravi recept bez prženja i svima će dobro doći! Priprema je vrlo je jednostavna! Savršeno za ručak ili večeru. Sad će svi voljeti cvjetaču!
Zapečena cvjetača iz pećnice – Recept
Sastojci:
- 1 cvjetača
- sol 1 žličica
- mljeveno sjeme kima
- veliki luk ili 2 mala
- biljno ulje
- 2 paprike
- 2 rajčice
- korijander
- crni papar
- češnjak u prahu
- paprika
- peršin
- 250 g mozzarelle ili tofua ili vegan sira
Priprema:
Cvjetaču razrežite na pola, razdvojite cvjetove i uklonite debeli dio korijena.
Prebacite je u lonac i u potpunosti prekrijte vodom.
Dodajte 1žličicu soli, mljeveno sjeme kima i pustite da kuha na laganoj vatri 15 minuta.
Narežite luk i dinstajte na malo ulja dok ne posmeđi.
Dodajte narezanu papriku i sve skupa neka se dinsta još 5 minuta.
Naribajte rajčice i dobiveni umak prebacite u tavu.
Posolite, popaprite i dodajte korijander, češnjak i crvenu papriku.
Promiješajte i pustite da se krčka 5 minuta.
Kad cvjetača omekša, ocijedite vodu, polijte s malo maslinovog ulja i propasirajte.
Dodajte peršin i promiješajte.
Vatrostalnu posudu premažite biljnim uljem i u nju prebacite cvjetaču.
Poravnajte i dodajte dinstano povrće.
Sve lijepo poravnajte i zagladite.
Pospite ribanom mozzarellom (tofu, vegan sir) i pecite u pećnici 25 minuta na 250 stupnjeva.
Dobar tek.
Izvor: Frische Rezepte