Mike Berry, suprug i muškarac koji odgaja osmero djece, na svom blogu je objasnio zašto mu njegova žena znači više nego djeca i zbog čega misli da bi svaka obitelj trebala usvojiti ovaj model!

atma.hr – 78
Neki su mu zbog članka uputili oštre kritike, drugima je poslužio kao velika i moćna inspiracija, a vi pročitajte i donesite svoj sud!

Prije svega, nekoliko informacija o Mikeu i njegovoj ženi Kristin – u braku su 17 godina, tijekom kojeg su usvojili osmero djece. Oboje su socijalni radnici čiji je posao da pomažu drugim obiteljima da riješe probleme i izgrade harmonične odnose u svojoj zajednici.

“Kad uvečer sat otkuca 20:30, obično prvi put kažem dvjema kćerima tinejdžericama da je vrijeme. U 21 h ih zamolim da idu u svoju sobu. I to se ponavlja svake večeri, a one svake večeri žele raspravljati i pitaju zašto moraju u krevet u 9 kad više nisu djeca.

Ne morate ići u krevet, samo vas molim da izađete iz dnevne sobe. Mama i ja se nismo vidjeli cijeli dan, potrebno nam je vrijeme nasamo, kažem im ja.

Ovo pravilo pratimo već 15 godina, od kad smo postali roditelji, i djeca nikad nisu uzimala svo naše vrijeme. Da se razumijemo, moja žena i ja provodimo dosta vremena s djecom, ali ne 24/7. Volimo ih i naravno da u našim životima igraju veliku ulogu, uvijek se mogu osloniti na nas, našu pomoć i podršku.

Ali, pored njih, postojimo i mi. Naša veza. Kristin i ja smo oduvijek željeli biti sigurni da je naš brak jak i zdrav. Postoji nekoliko razloga zašto je to važno, a sada ću vam navesti četiri:

atma.hr – 39

1. Zdrav brak je osnova svakog doma

Djeca nisu osnova vaše obitelji. Oni su njegov ogroman dio, ali nisu djeca ta koja mogu sačuvati kaotičnu strukturu koju nazivamo obitelj. Najvažniji dio vaše obitelji ste vi i vaša supruga, ili suprug, ili partner. Sva odgovornost je vaša. A djeca biraju svoje puteve polazeći od vašeg primjera.

2. Prije njih, bili smo MI

Prije nego što su djeca ušla u naš život, tu smo bili samo nas dvoje. Zaljubili smo se, zajedno bježali sa satova, pričali telefonom cijele noći, a onda smo odlučili da ćemo zauvijek biti zajedno. Bili smo na početku puta. Mi smo zasnovali ovu obitelju. Onda smo dobili našu divnu djecu. Presretni smo što ih imamo, ali na naš brak gledamo kao na svetinju. Zato radimo sve da bismo ga zaštitili.


Widget not in any sidebars

3. Poslije njih, bit ćemo MI

Ništa ne traje zauvijek. Doći će moment kada će djeca odrasti i otići iz gnijezda. Ne znam za vas, ali u mojoj kući nema mjesta za 30-godišnje dijete. Kada napuste našu kuću, zasnuju svoje obitelji i počnu podizati svoju djecu, volio bih da moj odnos s mojom suprugom ostane jak i intiman kao što je bio na početku. A da bi naša veza tada bila takva, moramo na njoj raditi sada. Naša nam veza treba biti prioritet. Naravno, to nije lako kao što vam možda zvuči.

4. Postavljanje primjera dječje budućnosti

Kao što sam spomenuo, djeca nas gledaju i uče od nas. Oni gledaju što mi radimo i prate svaki naš korak. Često kažem: Mi odgajamo odrasle osobe, ne djecu. Opet, ne znam za vas, ali ja želim da moja djeca odrastu s normalnim pogledom na zabavljanje, ljubav i obitelj. I želim da naš brak njima bude primjer. Zato – moju ženu stavljam ispred moje djece. Vrlo su blizu, ali su i dalje iza nje.

atma.hr – 78
Na kraju dana, svi smo uglavnom umorni i napeti. I naravno, djeci smo potrebni. Oni nisu naš hobi, ni prijatelji, ni naš posao. Trebamo brinuti o njima, ali brinemo prvo o našoj vezi. Kada djeca vide da im se roditelji vole, znaju i da roditelji vole njih. A što je najvažnije, imati će vjeru u sebe i u svijet oko njih.

Mi imamo lude kalendare. Uvijek nam nedostaje slobodnog vremena. Cijeli dan provodimo s djecom i to je razlog zašto ih u 9 sati šaljemo u sobe. To je razlog zašto supruga i ja izlazimo dva puta mjesečno.

Zato što je važno!

Zbog svega toga, moja žena je ispred moje djece”, napisao je Mike.

Je li po vama Mike u pravu? Podijelite s nama u komentarima!

Stil.kurir.rs / confessionsofanadoptiveparent.com

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1