Foto: unsplash.com

Ljubav blijedi. Srca se slamaju. Karijere se završavaju. Poslovi dođu i prođu. Roditelji umru. Kolege zaborave usluge. A muškarci ne zovu onda kad su rekli da hoće…

atma.hr – 78
Mlada supruga je sjela na fotelju jednog vrelog dana, pijući ledeni čaj u posjeti svojoj majci. Dok su pričale o životu, o braku, o odgovornostima u životu i obavezama  zrelih ljudi, majka je zamišljeno prodrmala  kockice leda u čaši i onda jasno i trezveno pogledala svoju  kćer.

”Nemoj zaboraviti svoje prijateljice”, rekla je dok su se  listići čaja polako smirivali na dnu šalice. “One će ti biti sve važnije, kako budeš postajala starija. Koliko god budeš voljela svog muža, koliko god budeš voljela svoju djecu, one će ti biti potrebne.

Sjeti se da povremeno odeš negdje sa njima,  da radiš nešto s njima. I zapamti da tvoje prijateljice nisu samo prijateljice, one su tvoje sestre, tvoje kćeri i ostali tvoji rođaci. Bit će ti potrebne druge žene. Ženama su uvijek potrebne druge žene.”

“Kakav blesav savjet “, pomislila je mlada žena . “Zar se nisam upravo vjenčala? Zar nisam upravo zakoračila u svijet parova? Ja sam udata žena, odrasla, nisam neka mlada djevojka kojoj su potrebne  prijateljice! Moj muž i obitelj koju ćemo mi stvoriti će svakako biti sve što mi je potrebno da moj život učinim smislenim.”

Ali ona je poslušala svoju majku; nastavila je održavati  kontakt sa  svojim prijateljicama i tako sve više svake godine. Kako su godine prolazile, jedna za drugom, ona je polako počela  shvaćati da je njena mama ustvari znala točno što je pričala. Kako vrijeme i priroda stvaraju promjene i misterije u životu svake žene, prijateljice ostaju oslonac za nju.

atma.hr – 39

Nakon 40-ak godina življenja u ovom svijetu evo što je naučila:

Vrijeme prolazi.
Život se događa.
Distanca razdvaja.
Djeca odrastaju.
Ljubav blijedi.
Srca se slamaju.
Karijere se završavaju.
Poslovi dođu i prođu.
Roditelji umru.
Kolege zaborave usluge.
Muškarci ne zovu onda kad su rekli da hoće.
Ali prijateljice ostaju tu, koliko god vremena i milja bile daleko od tebe.

Prijateljica nikada nije toliko daleko da ne može biti tu kad je  potrebna. Kad budeš morala hodati tim usamljenim putem i kad budeš  morala hodati sama, tvoje prijateljice će biti tu sa strane tog puta navijajući za tebe, moleći se za tebe, trudeći se za tebe, intervenirajući  u tvoje ime i čekajući te na kraju puta širom otvorenih ruku. Nekada će one čak i prekršiti pravila i hodati pored tebe. Ili će uletjeti i iznijeti te sa puta.

Neka moje prijateljice blagoslove moj život!

Izvor: savjetnikuspjeha.com

atma.hr – 78