atma.hr – 52
Zapitate li se ikada zašto vam veza ne funkcionira? Kako to da vam se u svim vezama događaju iste pogreške? Kako to da uvijek privlačite iste partnere?

Neminovno je da u novu vezu u koju ulazimo unosimo sve boli, strahove, povređivanja i razočaranja iz starih veza pod uvjetom da ju nismo preboljeli i ostavili iza sebe, nego smo sve to lijepo duboko pohranili i bojimo se u to taknuti. Na taj način imamo projekcije  novoga partnera, iako može biti potpuno različit, da je jednak partneru prije.

Recimo da ste bili prevareni od strane nekoga od bivših partnera. Istraživanja pokazuju da ćete u novu vezu unijeti sumnju i nepovjerenje iako novi partner ne pokazuje nikakve znakove nevjere. Kako se više vežete uz partnera postajati ćete sve ljubomorniji, posesivniji i skloniji pretjeranoj kontroli. Time ćete naravno i u novu vezu koja je imala izglede za uspjeh prenijeti obrazac iz prošle veze, jer vaša podsvijest misli da je veza jednako razočaranje i prijevara i radi sve što je u njenoj moći da vas zaštiti od takve situacije.

Ako nismo preboljeli i oprostili sebi i bivšem partneru, da nađemo i najidealnijeg partnera koji će nas poštivati i beskrajno voljeti i biti sve ono što želimo mi to nećemo biti u stanju prepoznati. Jer mi nismo ušli u novu vezu čisti. Ušli smo sa neprorađenim emocijama, ljuti na bivšeg partnera, puni opreza i u takvom emocionalnom stanju se ne možemo prepustiti novoj ljubavi. I tako ponavljamo, i ponavljamo i ponavljamo i ponekad čak i završimo u takvom braku i poljuljamo i brak i sebe i živimo s teretom prošlosti i jednim povrjeđivanjem cijeli svoj život.

Kako su u svakoj vezi uvijek dvije osobe, tako i vaš partner u vezu unese neka svoja razočaranja, očekivanja, tuge i boli. Ali kada ih vi prepoznate kod sebe to što ste donijeli u vezu, biti će vam lakše prepoznati i razumjeti partnerove nesigurnosti pa ćete biti u stanju otvoreno i iskreno razgovarati kako biste ih kvalitetno razriješili i živjeli u baš onakvom odnosu kakav ste oduvijek željeli.

Tapkanje (EFT) kao tehnika emocionalne slobode omogućava nam da otpustimo sve te teške i negativne emocije koje vučemo iz prošlih veza, da zaliječimo srce i vratimo ponos. Omogućava nam da shvatimo da to što se odigralo u prošlosti otpustimo sada i odstranimo tu sjenu bivših odnosa kako bismo u novom odnosu prodisali punim plućima i živjeli ljubav kakvu želimo i znamo da zavrjeđujemo. A naravno zavrjeđuje je i partner.

Radom na sebi i iscjeljenjem svoji odnosa kreirala sam program “Tapkanjem do ispunjujućih odnosa” kojim kroz 5 tjedana intenzivnog, svakodnevnog rada otpuštamo stare obrasce, strahove, tuge i sve ono što nas koči da živimo sretne i ispunjene odnose. Više o programu pročitajte na linku, a više o tapkanju, metodi emocionalne slobode na tapkanje.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaTo što ne činiš nikome zlo, ne znači da si dobar
Slijedeća objavaCrveni Jaspis – Kamen “Vrhunski njegovatelj”
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.