Foto: pixabay.com

Blizanci su obdareni spiritualnim i humorističkim duhom, ali i nestalni, zanimaju se za sve što je suvremeno – politiku, svijet, socijalno stanje. Osobe rođene u znaku Vodenjaka sklone su okultnim naukama i zbog toga su često neshvaćene od strane svoje okoline.

atma.hr – 52
Kao i na sve ostalo što čini život jednog čovjeka, tako zvijezde utječu i na kreativne sposobnosti, koje netko može imati u manjoj ili pak većoj mjeri.

Zvijezde i vladari planeta su dakle među glavnim „krivcima” za nečiji kreativni dar ili, opet, naklonjenost nekim drugim životnim opredjeljenjima.

Provjerite koliko ste veliki kreativac, bez obzira na to jeste li se ikada bavili takvim stvarima ili ne – možda će vam nebo otkriti nešto što do sada niste znali…

Ovan

Dominirajući planet Mars utječe na umjetničke aktivnosti, duhovni život i prirodnu agresivnost Ovna koji je impulzivan, nestrpljiv, agresivan i razdražljiv.

U poeziji mu nedostaje lirika i tananost, dok u slikarstvu brzo osmisli ono što poželi.

Ako je pisac, onda ima smisla za društvo, sistem i satiru, a bio bi veoma dobar karikaturist u grafičkoj umjetnosti. Sve u svemu, Ovan je tipičan vladajući znak, mada i u njemu ima izuzetnih umjetnika.

atma.hr – 52
Bik

Venera je vaša dominantna planeta i usko je povezana s ljepotom, te daje te osobine i vašem znaku. Smatra se da pripadate zemaljskom znaku, ali da među vama ima vrlo velikih umjetnika.

Vezani ste za realnost i smatrate se jednim od najboljih čuvara Zodijaka. Kao umjetnici, Bikovi se uvijek vezuju za pozitivnu stranu života, odbacujući destruktivnost.

Iz svojih problema brzo nalaze rješenje bilo da su oni ljubavne ili socijalne prirode. Pisci u Biku su sporiji i pišu duge romane. Ako su pripadnici ovog znaka pjevači, imaju jak glas, a ako imaju imalo talenta, plodni su, genijalni i otkrivaju osnovne i vitalne vrijednosti.

Blizanci

Budući da ste zračni umjetnički znak, rođen pod Merkurom, vrlo ste obdareni spiritualnim i humorističkim duhom, ali i nestalni, zanimate se za sve što je suvremeno – politiku, svijet, socijalno stanje…

Rođeni ste za rad u sredstvima javnog informiranja, a imate dara i za pisanje. Karakteristično za vas je astralni dualitet – dvostrukost, kao, recimo, kod slikanja: na platnu se mogu primijetiti dvije teme zbog dvojnosti vašeg znaka.

Vaše omiljene teme će biti unutrašnja borba, potreba za kompromisom ili donošenje neke odluke.

atma.hr – 52
Rak

Vaš znak je pun senzibilnosti, romantike i umjetničkog dara, pod utjecajem je Mjeseca koji još više povećava maštovitost i sanjarenje Raka. Ovaj vodeni znak je poznat kao veoma privržen porodici i djeci, s obzirom na njihovu plašljivost i nesigurnost.

Ako ste pisac, proslavit ćete značaj braka i porodice u romanima, a što se tiče slikarstva, teme se neće nimalo razlikovati od prethodnih.

Pjesnici u ovom znaku pišu nostalgične i melanholične stihove zbog utjecaja Mjeseca.

Rakovi-pisci mogu lako stvoriti bestseler, jer im njihova intuicija pomaže da osjete trenutak objavljivanja njihovog djela, kao i potrebu i želju publike za onim o čemu pišu.

banner za knjige PRESTANITE SE POPRAVLJATI

Lav

Vašom planetom vlada Sunce, dajući vam tako autoritet, sigurnost i moć. Ne volite nikoga tko je iznad vas, jer ste sujetni da bi se zadovoljili uspjehom. Često propuštate svoje šanse, previše svjesni svojih želja, ali i bez mnogo kreativnog.

Kao pisac, stvarat ćete ozbiljna djela, a kao glavnu ličnost birat ćete recimo, cara ili kralja, predsjednika ili neku drugu ličnost kojom bi zaintrigirali sve oko sebe.

Oduševljavate se opisom konflikata, autoriteta i drugog, kao osnovom dramske akcije. Imate puno smisla za literaturu, a ima vas i među glumcima i to – zvijezdama. Tipičan ste vatreni znak, što još više potencira vašu kreativnost i talent.

atma.hr – 52
Djevica

Sve Djevice imaju oštar kritički smisao i prefinjenost u osjećanjima, što su bitne odlike njihove dominante – Merkura, koji često zajedno sa Saturnom rađa genije. Ne vole ništa prepustiti kolotečini, jer su njihovi planovi već predodređeni, a vrijeme pravilno popunjeno i iskorišteno.

To ih ne sprečava da stvaraju suvremena umjetnička djela, pa i apstraktna, na prvi pogled neshvaćena.

Njihovo poštovanje ljudske ličnosti pomaže im u realiziranju umjetničkih djela, premda su više skloni tehničkim naukama. Iako često univerzalni, Djevice su detaljisti i perfekcionisti, što se manifestira na razne načine.

Veoma su obdareni kritičkim duhom i odgovaraju im profesije vezane za kritiku, psihologiju i muziku. Sve loše osobine ovog znaka mogu ih kao i kod Riba odvesti u idealizam, bez svih očiglednih kontradikcija i osrednjosti.

Vaga

Vi ste pripadnik zračnog znaka, a po prirodi umjetnik zbog dominacije Venere. Morate se paziti svih loših Venerinih težnji, jer ona uvijek prijeti da vašim djelima da izvještačen ton. Idealisti ste, zaljubljeni u pravdu i istinu.

Ako ste pjesnik i romanopisac, lako pronalazite antologiju i imate lijep i vrlo literaran stil pisanja – čak i ako pišete nepovoljne teme, uspet ćete da sve ono što je za njih vezano, pretvorite u lijepo.

Teško se odlučujete i niste energični da kreirate ono što u sebi nosite, za razliku od vodenih znakova. Niste dovoljno ambiciozni, čak ste ponekad i lijeni. Pod djelovanjem Venere, voljet ćete uvijek ono što je lijepo.

atma.hr – 52
Škorpion

Vaše umjetničke sposobnosti su zaista mistične, snažne i intenzivne pod utjecajem Plutona i dominirajućeg Marsa. Vaša ličnost je, pored Raka i Riba, često neshvaćena, što je slučaj sa svim umjetničkim znakovima Zodijaka.

Svoje djelo vi intenzivno doživljavate i u njega prenosite aspiracije i inspiracije, a ako ste skloni slikanju, otkrit ćete nove horizonte, veoma duboke i mračne, svima drugima nedokučive.

U vašim djelima ima izvjesnog magnetizma, tako da vam je priroda duboko intelektualna, iako ne uvijek i kreativna, ali ako vas privuče književnost, možete postati novi Tolstoj i to sa mračnim idejama, pa bi vam veoma odgovaralo i mjesto režisera filmova strave i užasa.

Na jednoj sasvim posebnoj razini, mogli biste pisati SF – romane i priče, što bi vam veoma odgovaralo i činilo vas zadovoljnim.

Strijelac

Vaša djela su uvijek puna ljubavi prema prirodi, jer vas Jupiter, koji dominira vašim znakom, čini punim optimizma. Iako ste znak vatre, vaše umjetničke sklonosti su velike, a kapaciteti ove umjetnosti veoma čudni.

Niste nikada lijeni, kao Vaga, ali morate se čuvati pretjeranog rasipanja energije i pokušati je kontrolirati, inače bi vas entuzijazam odveo daleko.

Vaš elan i dinamika su snažni, a nisu nezapaženi vaša otvorenost, časnost i želja za sve što je lijepo. Inače, dobro sređena, vaša priroda, puna životne snage, zahvaljujući upravo Jupiteru, može od vas stvoriti velikog umjetnika.

atma.hr – 52
Jarac

Kao i Bik i ovaj zemaljski znak je poprilično konzervativan, misaon i racionalan.

Suprotno drugim znakovima koji vole lijepo, život i zaljubljenici su u mnoge stvari, Jarčevi kao i Škorpioni, opsjednuti su smrću, mračnim idejama i paranormalnim. To se tumači činjenicom da Jarčevima vlada Saturn, planet poznat po ovim osobinama.

Ali, ako je on rođen za umjetnika, tada je vrlo ozbiljan, zreo, dubok, realan, i konkretan.

Jarac može dugo i naporno raditi, što će kasnije od svega stvoriti veoma dobru kompoziciju, punu lude smjelosti i ambicija.

Ako se ovaj znak baci na literaturu, tada će pisati duge romane, satire i komedije pune sarkazma i ironije, a slično je i s poezijom.

Vodenjak

Rođeni u ovom znaku, pod djelovanjem planeta Uran, vezani su za današnju eru Vodenjaka. Budući da je Vodenjak zračni – umjetnički znak, osobe rođene u ovom znaku sklone su okultnim naukama i zbog toga su često neshvaćeni od strane svoje okoline.

Među Vodenjacima, zbog djelovanja Urana, okrenutim tehnologiji i progresu, ima dosta vizionara, baš kao i među mnogim Ribama. Svoj dar Vodenjaci će ostvariti u apstraktnim i visoko inteligentnim ostvarenjima.

Treba znati da su oni jako humane osobe, uvijek zabrinute za druge, mada nekada i previše proračunate.

U grafici, a također i u muzici, osjetit će se njihov karakterističan element, koji u svojim vizijama ima dosta apstraktnoga. Ako izaberu literaturu, mogu ostvariti proročanska djela, kao i pišući romane. Njihove se knjige stoga smatraju društveno reformističkim, pa umjetnici ovog znaka mogu lako ostvariti progresivna i velika djela.

atma.hr – 52
Ribe

Osobe rođene u znaku Riba nalaze se pod utjecajem Jupitera. Njihov drugi vladajući planet Neptun, podario im je maštovitost, pa su jako skloni sanjarenju i želji za eksponiranjem.

Ribe su dvostruki umjetnički vodeni znak, predodređeni za umjetnost, muziku, poeziju, glumu i jezike i imaju evidentni talent za pisanje dugih i lijepih pjesama, dnevnika i uopće literature pa su i najveći romantičari u astrologiji.

Njihova su djela puna ljudske topline, duboke ljubavi i ljepote, ekstaze, duha i humora, često na svoj račun. Takva donkihotovska priroda, često ne cijeni svoj talent. Obožavaju mistiku, a događa im se da često zalutaju u snovima, iluzijama i drugim apstraktnim stvarima, želeći nešto lijepo prenijeti svima.

altertv.org