Najvažnija stvar koja privlači bogatstvo & Najvažnija stvar koja privlači siromaštvo

0
30838
Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

“Život nam postaje bogat samo kada samo zahvalni” – Dietrich Bonhoefer, luteranski pastor

Ovaj post počet ću pričom o mudracu koji je prolazio kroz neko selo i naišao na čovjeka koji je imao ogromno bogatstvo, mnogo djece, veliku kuću, puno stoke pa se požali mudracu da više ne može kontrolirati toliki priliv svog bogatstva i zamoli ga za savjet što da radi da mu prestane pristizati toliko blagostanje. Mudrac mu je rekao: prestani zahvaljivati.

Krenuvši dalje, naišao je na čovjeka koji je bio toliko siromašan da je sjedio potpuno gol, ogrnut samo s malo pijeska preko donjeg dijela tijela. Požalio se mudracu na svoju sudbinu, kukao i prigovarao na Boga zbog svog stanja, te pitao što da radi da mu se popravi stanje. On mu je rekao: počni zahvaljivati. Tada je siromah podigao ruke i viknuo: na čemu da zahvaljujem? U tom trenutku je puhnuo vjetar i odnio ono malo pijeska kojim je bio ogrnut.

Zahvalnost je bogatstvo, prigovaranje je siromaštvo. Zahvalnošću privlačimo sve više darova na kojima ćemo biti zahvalni, prigovaranjem i kukanjem privlačimo sve više okolnosti koje će nas voditi u neimaštinu.

Svi mi želimo luksuzan život, koji uglavnom i imamo, sve nam je “na dugme”, imamo vodu, plin, struju, internet, telefone, ali kada nam dođu računi za te usluge, onda nam se duša “stisne” i teško se odvajamo od tog novca. Malo nas je uopće zahvalno na tom blagoslovu lagodnog života koji nam je omogućen, zaboravljamo koliko je prijatno imati u svakom trenutku toplu vodu ili grijanje, uglavnom prigovaramo i kukamo zbog tih računa, zbog čega permanentno privlačimo negativnu energiju i stanje grča. Ničim, dakle, ne uzvraćamo blagoslov koji nam je dat.

Mi zaista trebamo osvijestiti sve blagoslove koji su nam dati, a da bismo stekli naviku zahvalnosti, bilo bi dobro da napravimo popis od bar deset blagoslova i zalijepimo na vidno mjesto, iznad kreveta i sl., ili još bolje, da nabavimo neki “kamen zahvalnosti”, kristal ili neki drugi “magični” predmet koji će nam biti podsjetnik za sve blagoslove, koji ćemo prije spavanja i nakon buđenja uzeti u ruke i sjetiti se svih blagoslova koji su nam dati i na istima se zahvaliti. To će nam pomoći da stvorimo naviku zahvaljivanja i sve ćemo više privlačiti okolnosti na kojima ćemo zahvaljivati, onda ćemo se sjetiti da zahvaljujemo na svemu lijepom što nam se desilo u toku dana i tako će se lanac zahvalnosti protegnuti unedogled i navesti na pozitivne promjene životnog stila.

Postat će nam sasvim normalno da se prilikom tuširanja zahvalimo za toplu vodu ili da se prilikom sjedanja u auto zahvalimo na blagoslovu sigurnog putovanja, kada nam dijete dođe iz škole da se zahvalimo što je došlo sigurno i zdravo, kada uzmemo prvi zalogaj hrane da osjetimo koliko smo blagoslovljeni što imamo što jesti ili zahvalimo na onome što želimo, kao da je već tu. Sigurno je da će u naš život početi dolaziti blagostanje, na način koji je nama u ovom trenutku nepoznat.

300×250 centar text-39

Blagostanje podrazumijeva multidimenzionalni proces u kome sami sudjelujemo i na osnovu naše povratne vibre, na osnovu rezultata koje trenutno imamo, možemo sami procijeniti kakva je naša uloga, koliko smo pomogli ili odmogli priliv svih oblika blagostanja u svoj život.

S druge strane, važan je naš stav prema novcu i vrijednostima. Pojedini ljudi zaista imaju predrasude da veliki novac mogu imati samo lopovi i kriminalci, dok pošten čovjek nikada ne može imati dovoljno novca, a skromnost i siromaštvo su vrlina. Za njih je “lopov” svako tko se vozi u skupocjenom automobilu, a to su prosto asocijacije infiltrirane duboko u podsvijest pa čak i kao kolektivni obrazac na ovim prostorima. U skladu s tim, manifestirat ćemo samo onoliko obilja koje se neće sukobljavati s našim uvjerenjima. Možda smo to slušali od svog oca, a kasnije i sami naslijedili taj obrazac koji se energetski i psihološki duboko ukorijenio, uvjereni da nešto ne zaslužujemo, ne možemo imati ili nam ne pripada.

336×280 lijevo text-54

To je zaista korov koji ne dozvoljava da u našem vrtu izraste drvo obilja. Jer, blagostanje nam dolazi od Boga, ne od ljudi, i nitko od njih ne može uzeti ono što nama pripada, potrebno je samo da se otvorimo, da sklonimo prepreke iz svog uma i pokažemo da smo spremni primiti te darove kojih ima u neograničenim količinama.

Ono što nas ograničava jesu samo naša uvjerenja i ništa drugo, jer mi hodamo po svojoj vjeri i biva nam onako kako vjerujemo. Trebamo zapamtiti da takvim ograničavajućim uvjerenjima izražavamo sumnju u Božju milost i ultimativno ih moramo promijeniti za naše dobro pa umjesto tih negativnih asocijacija na nešto lijepo i skupocjeno, bolje je da zahvalimo Bogu što nas podsjeća na svoju beskrajnu riznicu blagostanja u kojoj ima dovoljno za sve.

“Ustanimo i budimo zahvalni, jer ako danas i nismo puno toga naučili, naučili smo barem nešto, a ako nismo naučili ništa, barem se nismo razboljeli, a ako smo se razboljeli, barem nismo umrli – stoga budimo zahvalni.” – Gautama Buddha

Izvor: duhovni-razvoj.blogspot.hr

Kontaktiraj vrhunske ATMA savjetnike – Povjerenje i diskrecija

Brama

BRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Melita

MELITA


OSOBNI RAST, NLP, ZAKON PRIVLAČENJA, KARIJERA, LJUBAV, ODNOSI, BLOKADE, TRAUME, KONFLIKTI

Broj telefona: 060/600-303  KOD 04
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

HIMALAJSKA LAMPA

Otkrij Himalajsku lampu!

Prirodni ionizator prostora

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

PODIJELI
Prethodna objavaOvo su dva uvjerljivo najiskrenija znaka: Oni ne znaju za laž!
Slijedeća objavaNe provedi više ni minutu brinući se zbog nekoga tko ti ne donosi sreću!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here