Foto: stocksnap.io

160×600 text-47 lijevo

Mnogi od nas se žale da je život kompliciran, ali prava istina je da smo mi komplicirani. To znači da ako samo počnemo raditi prave stvari, možemo učiniti život ponovno jednostavnim.

Prvo, morate odlučiti što vam je važno. Zatim, trebate se usredotočiti na uklanjanje svega ostalog, što je više moguće.

Iako svatko ima drugačiju ideju o tome kako bi ugodan pojednostavljen život trebao izgledati, postoji nekoliko stvari koje odgovaraju većini životnih stilova.

Evo devet jednostavnih savjeta koji će vas barem početi voditi u pravom smjeru …

1. Zanemarite tuđe želje

Naravno, vaši članovi obitelji, prijatelji i kolege možda imaju svoje vlastite ideje o tome što je najbolje za vas, ali vaš život može biti puno jednostavniji i sretniji ako prestanete brinuti o tome što svi drugi misle.

Povežite se sa samim sobom, prihvatite ono što želite, preuzmite rizik i slijedite svoje srce. Ne slušajte one koji vas pokušavaju spriječiti u tome ili vas ograničiti – sanjajte veliko, najviše što možete.

2. Prihvatite da i dalje rastete

Umjesto da se osjećate loše zbog toga što je vaš život “u tijeku izgradnje”, prihvatite ideju. Angažiranje u dugoročnom procesu rasta ne znači da već niste predivni – to samo znači da imate još bolje sutra koje vas čeka u budućnosti.

Za one od vas koji se osjećaju zaglavljeni u ovom trenutku, te su izgubili nadu da pristižu bolji dani uskoro – molim vas, nemojte prestati vjerovati! Ne odustajte!

Vjerujte mi, možete promijeniti svoj život u bilo kojem trenutku. Još uvijek možete proširiti svoj um, otvoriti svoje srce i iskoristiti jedinstvene darove koji su vam dani!

3. Nemojte živjeti u svojoj glavi

Svaki trenutak koji osjetite je neprocjenjiv, a ako ne pronađete način da se uključite u sadašnjost, onda ćete ga propustiti. Ako još uvijek analizirate prošlost ili se brinete za budućnost, uključite više zadataka koji povećavaju svjesnost u svoj dan.

Meditirajte, slušajte opuštajuću glazbu,  budite dio života koji se događa.

160×600 text-47 lijevo

4. Otpustite ono što vam nije suđeno

Kao što vjerojatno znate u svom srcu, ne možete manifestirati budućnost kakvu želite, ako ste previše zamotani u prošlost koju treba otpustiti. Ako ste vezani za osobu, ideju, stvar ili iskustvo koje je davno nestalo iz vašeg života, pomirite se s činjenicom da vam to jednostavno nije suđeno i na taj način ćete mnogo pojednostaviti svoj život.

Jedna stvar koja može pomoći je stvaranje popisa pouka koje ste izvukli iz tog određenog gubitka, tako da znate da se bolno ili teško iskustvo nije dogodilo uzalud.

5. Nemojte se žaliti

Umjesto da trošite vrijeme na razmišljanje o stvarima koje se ne mogu kontrolirati, pronađite ono što možete kontrolirati, a zatim djelujte kako bi došli do željene promjene. Kad se usredotočite na negativnosti, samo ih još više privlačite i na kraju završite tako što ćete ispuniti zlokobno proricanje najgore vrste, koje ste sami sebi izrekli.

Tražite načine na koje možete prevladati prepreke i načine kako ćete stvoriti ono što želite- svemir će odgovoriti slanjem više dobrih stvari u vašem smjeru.

6. Budite produktivni, a ne zauzeti

Primamljivo je biti stalno zauzet, tako da osjećamo nadolazeći zamah. Međutim, važnije je zaustaviti se i provjeriti činimo li prave stvari. Zapitajte se koje točno rezultate želite postići, a zatim napravite planove koji dovode do tih rezultata.

Ukoliko činite stvari koje zapravo vas ne zadovoljavaju ili ne podržavaju vaše snove, mijenjajte smjer i počnite raditi nešto drugo.

7. Potražite pozitivan aspekt situacije

Baš kao što pronalaženje lekcija u teškim iskustvima može pomoći da lakše kreirate jednostavniji život, tako se mogu naći i dobre stvari usred teških vremena. Kada se osjetite loše, naspavajte se, duboko udahnite i pogledajte oko sebe kako bi pronašli izvore nade.

Možda nada dolazi u obliku vaše velike mreže prijatelja koji vas uvijek podržavaju, odnosno u mogućnosti koja se kreira iza vrata koja su upravo zatvorena, ali poanta je da uvijek postoji pozitivna strana koju možete pronaći ukoliko se potrudite.

300×250 centar text-39

8. Budite s pravim ljudima

Pronađite ljude koji čine da se osjećate živi i cijenjeni  i družite se s njima. Oni će vam pomoći u vašem rastu,  pomoći će vam da dođete do svojih snova i potrudit će se da vas učine sretnima.

Oni koji potkopavaju vašu energiju ili šire toksičnost nisu vrijedni vašeg vremena.

9. Prihvatite i manje od savršenstva

Čak i kada dobijete sve što želite – i dalje će biti teških vremena i svježih izazova – neki dolaze iznutra, a neki izvana. Uostalom, svi smo nesavršeni i svi učimo.

Međutim, ako odlučite biti zahvalni i sretni za svaku priliku koju dobijete, možete se pomiriti s idejom kako je u redu da stvari nisu apsolutno savršene. Ovaj osjećaj prihvaćanja u srcu je ono što zovemo pojednostavljenim životom.

 

TIBETANSKA ZDJELA

TIBETANSKA ZVUČNA ZDJELA - Mir i iscjeljenje

Trenutno smirenje i sinkronizacija moždanih polutki

Tradicionalno su je koristili budisti za religijske rituale.
Potiče stanje duboke relaksacije potrebno za ulazak u meditaciju
Dobrobiti: Zvukoterapija, meditacija, opuštanje i energetsko čišćenje prostora.
Sviranje zdjele izaziva trenutan učinak smirenosti.
Centriranje i sinkronizacija obje polutke mozga.
Materijal: bakar
Uključena drvena palica i jastuk.

Cijena: 270 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaNarukvica Lady Isabel – Ametist, kristal i sedef
Slijedeća objavaOdaberi jedan LIST i otkrij kako te opisuje – Nama je pogodilo!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here