Foto: Solomon Barroa/pixabay.com

S pravim razmišljanjem, stavom i prakticiranjem Zakona privlačenja, možete brzo početi poduzimati konkretne korake koji će vam pomoći da pronađete idealnog partnera. Iako je sjajno imati jasnu ideju o vašim potrebama i željama u vezi, jednako je važno ljudima dati priliku. Vjerujte da svemir šalje prave ljude na svoj način, bilo da se radi o učenju ili o životnoj ljubavi! Za početak, evo deset najvažnijih praktičnih načina!

atma.hr – 52
1. Razvijte pozitivan stav prema ljubavi

Lako je ostati pri negativnim, ograničavajućim uvjerenjima o ljubavi. Iako možda mislite da ste dovoljno pozitivni ako ste svjesni da žudite za romantikom i maštate o ljubavnoj vezi s tom posebnom osobom, isplati se kritički razmotriti vaše pretpostavke.

Možda zbog bolnih prošlih iskustava vjerujete da ljubav ne može trajati ili mislite kako nije potrebno  aktivno tražiti partnera jer “susret sa srodnom dušom se treba dogoditi prirodno.” U svakom slučaju, vi se držite ograničavajućih uvjerenja koja vas sprječavaju da privučete partnera.

Kako bi razvili pozitivan stav koji će vam pomoći da manifestirate partnerstvo kakvo želite, pokušajte provoditi najmanje pola sata pišući popis negativnih uvjerenja koja imate o ljubavi. Za svako uvjerenje, napišite izazov i usredotočite se na taj izazov.

Na primjer: “Odnosi su uvijek bolni na kraju” postaje “Kada sretnem pravu osobu, moj odnos će biti radostan i izvor sveg zadovoljstva.”

2. Naučite voljeti sebe

Iako to možda zvuči kao klišej, važno je imati pozitivan stav prema sebi, ako ćete koristiti Zakon privlačnosti kao učinkovit alat u svom ljubavnom životu. Uglavnom, ako imate loše mišljenje o sebi, nećete odašiljati  ispravne smjernice o tome što želite od drugih ljudi, a također poticati ćete druge da vas vide u negativnom svjetlu.

Kao i kod negativnih uvjerenja o ljubavi, ključ za ispravljanje štetnih uvjerenja koja imate o sebi je da stvarno kopate duboko po svojim sjećanjima i prošlosti, kako bi identificirali upravo ono što ova uvjerenja jesu, što rade i odakle dolaze.

Kada napravite popis tih uvjerenja, zapišite njihove korijene i zamjenska, pozitivnija i produktivnija uvjerenja.

Na primjer: “Nisam dovoljno privlačna i ne zaslužujem dobrog partnera” može biti nešto u što vjerujete, jer vas je netko zlostavljao u školi, a izazov bi mogao biti: “Mnogi prijatelji i poznanici imaju pozitivne komentare vezane za moj izgled” (ili čak i “Svatko je dovoljno atraktivan da zaslužuje dobrog partnera.”)

atma.hr – 52
3. Uzmite nešto dobro iz svakog susreta

Naravno, nećete biti ushićeni svakom osobom s kojom izađete i nećete uvijek maštati kako ćete provesti život s tom osobom.

Međutim, ako uzmete nešto dobro od svake osobe s kojom izađete na spoj, zadobit ćete pozitivan stav prema širem upoznavanju – i  naučiti ćete korisne stvari koje će vas dovesti još jedan korak bliže pravom odnosu.

Kada ste na spoju, pokušajte biti samo u sadašnjem trenutku – takav pristup pomoći će vam da budete otvoreni za mogućnosti i povećava vaše šanse za uživanje u sebi. Kada spoj završi, razmislite barem o jednoj produktivnoj lekciji koju ste naučili.

Na primjer, ako osoba s kojom ste izašli govori mnogo više nego vi, naučili ste koliko je važno biti dobar slušatelj, a možda  ste, također, saznali da bi mogli imati koristi od izravnije komunikacije s drugima.

4. Dopustite da odnosi prirodno evoluiraju

Kao što je gore navedeno, nije pogrešno romantiku gledati kao nešto što zahtijeva napor i energiju (umjesto sjedenja i čekanja da netko stigne na vaš prag). Međutim, ne smijete dopustiti da vaš um započne stvarati negativne predodžbe, misleći kako se ljubav nikad neće dogoditi.

Strah je zapravo oblik kreativne vizualizacije – u skladu sa Zakonom privlačnosti, njime smanjujete svoje šanse za pronalaženje ljubavi, ako ćete potrošiti svoje vrijeme zamišljajući kako vam vaš potencijalno partner neće poslati poruku ili kako neće vaše društvo smatrati ugodnim.

Ostanite usredotočeni na pozitivne osjećaje koje imate o odnosu koji se razvija i samo pustite neka se razvija.

atma.hr – 52
5. Vizualizirajte svaki dan

Svaki dan provedite barem 10-15 minuta u zamišljanju odnosa u kakvom želite biti. Koristite punu snagu svoje mašte, zamislite svaki detalj kako je to biti voljen i njegovan i pokušajte zadržati  taj osjećaj gdje god otišli.

Nadalje, imajte na umu da su vizualizacije snažnije kada uključuju sva čula – zamislite dodir, okus, miris i zvuk svog idealnog partnera.

6. Izađite iz svoje zone udobnosti

Razmišljanje izvan okvira je fantastičan način na koji možete povećati  šanse za uspjeh u pronalaženju partnera. Iako je to čest savjet koji ne dolazi samo od onih koji rade sa Zakonom privlačnosti, posebno je vjerojatno da će biti uspješan kada je u kombinaciji s pozitivnim stavom i željom da naučite sve opisano gore.

Znajte da možete i da hoćete naći pravu osobu za vas i budite razigrani i znatiželjni kada je riječ o novim pristupima (npr. online povezivanje ili upoznavanje preko prijatelja i slično).

banner za knjige stvorite novo ja

7. Napravite mapu želja

To je jedan od 6 fizičkih koraka za privlačenje ljubavi, stvari koje možete učiniti upravo sada. Ako ste proučavali Zakon privlačnosti, vjerojatno ste već upoznati s mapom želja – a svakako treba napraviti jednu vezanu za pronalaženje partnera!

Napunite ju sa slikama koje predstavljaju ono što želite od vašeg ljubavnog života (bez obzira jesu li to vaše fotografije ili isječci iz časopisa) i stavite je na vidljivo mjesto. Slobodno uključite i riječi koje rezoniraju s vama.

8. Budite ono što jeste

Stručnjaci koji se bave Zakonom privlačnosti imaju tendenciju naglašavati važnost autentičnosti – ako ne živite život kao osoba kakva stvarno jeste, vi ne dopuštate sebi da privučete ono što stvarno želite.

Kada je riječ o traženju partnera, trebate biti pošteni i iskreni o svojoj osobnosti, strastima i interesima.

Najatraktivniji ćete biti kad ste iskreni i entuzijastični (to je osobina koja ne može nadoknaditi skupo odijelo ili lažni osmijeh), a također ćete poboljšati svoje šanse da upoznate nekoga s kim možete izgraditi pravu, čvrstu vezu. Preuzmite rizik i pokažite svoje pravo lice.

atma.hr – 52
9. Dizajnirajte afirmacije za upoznavanje nove osobe

Druga tehnika Zakona privlačnosti – afirmacije – mogu uraditi čuda za vaše samopouzdanje i pomoći vam da se uskladite sa svojim uvjerenjima tako da možete postići svoje ciljeve.

Na primjer, pokušajte izgovarati ispred zrcala prije sastanka: “Bez obzira na ishod, ja ću se sjajno provesti”  ili možete govoriti: “Ja sam uzbuđen, sretan i spreman za spoj” svako jutro, jer nikad se ne zna koga biste mogli susresti!

10. Budite otvoreni za iznenađenja

Konačno, pokušajte ne donositi brze zaključke o ljudima s kojima izlazite na spoj. Oni se mogu na prvi pogled činiti dosadni ili se mogu pojaviti malo odrpani, a ipak prikriti opaki smisao za humor koji ste čekali.

Iako je sjajno imati jasnu ideju o vašim potrebama i željama u vezi, jednako je važno ljudima dati priliku.

Vjerujte da svemir šalje prave ljude na svoj način, bilo da se radi o učenju ili o životnoj ljubavi!