Foto: unsplash.com

1. Činiš ono što želiš i osjećaš se pomalo izolirano od drugih

Kako postaješ zrelija, tako sve više možeš nositi iskustva života sama i osjećaš da ne želiš biti nečiji teret. Sve češće, možeš sa sigurnošću reći: „ja to mogu“, onima koji ti ponude svoju pomoć.

Sve više se osjećaš usamljeno i izolirano, ali u isto vrijeme osjećaš se ponosnom, jakom i neovisnom.

atma.hr – 78
2. Osvještavaš da imaš neke probleme sama sa sobom

Sada točno znaš da imaš problema koje moraš sama nadvladati; bilo da su to nelagode prouzrokovane tjeskobom, promjene raspoloženja, nepovjerenje ili bilo što drugo što ometa tvoju dobrobit.

Ti sada lako priznaješ da su tu, da ih treba riješiti i da su sve to potpuno prirodni dijelovi života koje ćeš sama prevladati.

3. Imaš snažnu želju da odsiječeš neke nepotrebne odnose

Kako vrijeme prolazi, osjetiti ćeš da imaš u životu puno poznanika, ali malo prijatelja. Pomalo počinješ sumnjati u svoje odnose s drugim ljudima; počinješ shvaćati tko je pravi, a tko nije, tko želi ostati ili obrnuto.

Osjetiti ćeš i razočarenje i krivnju i tugu prema nekim pojedincima koje trebaš otpustiti iz života, ali si ipak dovoljno hrabra da prekineš odnose koji su nezdravi i koji emocionalno zlostavljaju tvoju nutrinu.

4. Sve ti je teže vjerovati ljudima

Ne samo zato što si selektirala prijatelje u svom životu, već zato što više ne padaš na tuđe gluposti. Previše si puta bila razočarana, izigrana tuđim obećanjima koja nikada nisu ispunjena i shvatila si kako stvarni svijet funkcionira.

No, nakon što neki ljudi steknu potpuno povjerenje , ti ćeš i biti lojalna prijateljica i učinit ćeš sve da održiš i zadržiš odnose.

atma.hr – 75
5. Često pomisliš kako ti je život postao dosadan

Teško je osjećati se potpuno zadovoljna svojim životom, uvijek postoji nešto više što bi željela postići.

Ali čar je u tome, da ti možeš postići sve što želiš, jer od sada kada si neke stvari promijenila, tvoj ti se život čini „dosadnim“ samo zato što sve manje imaš nepotrebne drame u svom životu – što je opet nešto na što bi trebala biti jako ponosna.

6. Poznat ti je osjećaj tuge

Tvoj život i nije uvijek posut šećerom; ima dana kada se osjećaš punom nade, ali postoje i slučajevi kad se osjećaš kao da si na najnižoj točki svog života. No, ti isto tako sada lakše prihvaćaš svoju bol i slomljeno srce i propuste i razočaranja.

Znaš da nije uvijek sve po špagi, ali ipak uspijevaš na svaku životnu situaciju gledati s pozitivne strane, jer shvaćaš da iz svega možeš izvući pouke koje su vrijedne za dalje.

7. Stalno nemaš vremena

Ponekad imaš osjećaj kao da 24 sata u danu tebi nisu dovoljna. Malo spavaš i svakim danom nalaziš na neke stresne situacije. Tu se javlja borba između vremena za sebe i vremena za tvoje najmilije.

Uvijek će biti nešto što moraš učiniti, a ponekad si prestroga prema sebi. To je samo znak da u sebi posjeduješ snažnu odlučnost da budeš uspješna.

8. Žališ za pogreškama koje si počinila u prošlosti

Nije ti teško kriviti se za pogreške koje si napravila u prošlosti. Potvrđuješ da si donijela i neke loše odluke, a ponekad bi sve dala da se vratiš i počneš sve ispočetka.

Ali, isto tako uspijevaš razumjeti da te žaljenje za prošlošću neće nikuda dovesti i zato odlučuješ da jedina stvar koju možeš učiniti je ne ponoviti iste greške.

atma.hr – 78
9. Nedostaje ti djetinjstvo, obitelj i voljeni

Odrastanje je teško i često se nađeš u mislima kako bi bilo lijepo vratiti se u period kada si bila djevojčica bez obveza. Sada kada živiš sama, odvojena od roditelja nije nikome lako.

No, duboko u sebi znaš da tako treba biti, a svaka situacija koju uspiješ riješiti sama i izvući iz svega najbolje, bit će najbolji dar za sve ljude koje voliš.

10. Osjećaš se izgubljeno, zbunjeno i zabrinuto za budućnost

Nastojiš biti hrabra i jaka, ali većinu vremena se osjećaš jako nesigurno u svom vlastitom životu.

Stalno se preispituješ u svojim potrebama i koja je tvoja životna svrha. Ne znaš točno kakav bi život trebao biti, jednostavno zato što se događaju mnoge neočekivane stvari.

No, unatoč svim zabludama i strahovima, ipak se na kraju dana nasmiješ i zahvališ što si uspjela obaviti većinu svojih obaveza i što si uspjela makar na par minuta raditi ono što voliš.

zdravaisretna