Što je karma? Riječ karma je sanskrtskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtonovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”.

atma.hr – 52
Kada mislimo, govorimo ili djelujemo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju.

Ova povratna sila može biti modificirana, promijenjena ili spriječena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutralizira. Taj zakon uzroka i posljedice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela, ali će im podleći tek kada uvjeti potpuno sazriju.

Ignoriranje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Kako bi se prestali bojati i počeli razumijevati svijet karme i reinkarnacije, potrebno je poznavati karmička pravila.

1. VELIKI ZAKON

“Kako si sijao, tako ćeš i žeti”. Ovo je također poznato i kao zakon “Uzroka i posljedice”. To znači da što god pošaljemo u Svemir, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo … onda mi trebamo biti sretni, miroljubivi, puni ljubavi i prijateljski nastrojeni.

2. ZAKON KREACIJE

Život se ne događa sam od sebe, on zahtijeva naše sudjelovanje. Mi smo jedno sa Svemirom, iznutra i izvana. Što god nas okružuje govori nam i o našem unutarnjem stanju. BUDITE svoji, okružite se s onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

atma.hr – 52
3. ZAKON PONIZNOSTI

Ne možete promijeniti nešto ukoliko ne naučite prihvatiti. Ono što odbijate prihvatiti, istrajavat će, ići će dalje za vama. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili netko s osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na višu razinu postojanja.

4. ZAKON RAZVOJA

Gdje god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji se moramo promijeniti, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba ostvariti kontrolu. Kada promijenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promjenu.

banner za knjige SUDBINA DUSA 1

5. ZAKON ODGOVORNOSTI

Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

6. ZAKON POVEZANOSTI

Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, vrlo je važno da to napravimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti s nečim da bi se na kraju uradila cijela stvar. I prvi i posljednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

7. ZAKON FOKUSA

Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe, požude ili bijesa.

atma.hr – 52
8. ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA

Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

9. ZAKON SADA I OVDJE

Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo biti sada i ovdje. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi … Sprečavaju nas da imamo nove.

10. ZAKON PROMJENE

Povijest se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

banner za knjige domagoj nikolic

11. ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE

Svaka nagrada zahtijeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno djelovanje zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

12. ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE

Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju utjecaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju Cjelinu.

Novasvest.com