Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Ako smo mi svjesni gdje su naše slabe, slijepe točke i kutevi, tada ćemo budnije paziti da nas tamo ne potkradaju. Znajte da kradljivci ne dolaze sami po sebi, već ih naše slabo osiguranje privlači svojom ranjivom vibracijom, a to će se nastaviti tako dugo dokle živimo u niskoj vibraciji. Rijetko koji kradljivac operira sam, najčešće kolaborira s drugima, ali pokušat ćemo radi lakšeg shvaćanja pojednostaviti. Čitajte tekst do kraja, jer najopasniji kradljivac je posljednji na listi!

Napisala: Tatjana Pavlic Blažon,
Transformation Healing by Tatjana: Transformation Healing by Tatjana – Početna | Facebook
Studio Hara – Početna | Facebook

atma.hr – 52
Unutar vještine energetskog menadžmenta dobro je savladati prepoznavanje tzv. kradljivaca energije, odnosno onoga što nas nepotrebno, čak često i neopazice, iscrpljuje ili ponekad čak naizgled energizira ali potajice uistinu potkrada. Riječ je i o pojmu poznatom kao sifoniranje (odvodnja) energije.

Dio uzroka mogli bismo pripisati onome što direktno utječe na fizičku razinu, zdravlje i snagu fizičkog tijela, dok je dio uzroka u načinu na koji živimo, uvjerenjima i odnosima.

Pa prođimo kroz listu, od nekih kradljivaca koje je najlakše prepoznati i korigirati do onih više skrivenih i prepredenih. Imajte na umu da su i fizička i energetska razina nerazdruživo povezane i uočite tu vezu. Ponekad je začetak krađe energije u vanjskom fizičkom uzroku, a ponekad obrnuto, pa kreće od duhovne i energetske razine koja tada posljedično utječe na fizičku.

Pri razmatranju liste kradljivaca imajmo na umu i metafiziku tijela, a koja nam govori kako svaki organ u tijelu, osim što ima funkciju na fizičkoj razini, ima je i na metafizičkoj. Slabljenje funkcije fizičke razine čini organe i tjelesne sustave podložnije učincima koji dolaze u formi energije kao što su energija straha, ljutnje, emotivne boli.

Ovo je zapravo prilično složena tema, jer kako ćete vidjeti kroz tekst, rijetko koji kradljivac operira sam, najčešće kolaborira s drugima, ali pokušat ćemo radi lakšeg shvaćanja pojednostaviti.

Čitajte tekst do kraja, jer najopasniji kradljivac je posljednji na listi!

atma.hr – 52
NEDOVOLJNO SNA

Razlog za odvodnju naše energije koji je vrlo očit. Mnogi doduše neprestano daju danak ovom naročitom kradljivcu jer ga potiče suvremeni način života. Više ne liježemo s kokoškama ni sa zalaskom sunca, a mnogima uz naporan radni dan ne ostaje mnogo slobodnog vremena te ga kradu za sebe u večernjim satima kada tijelo već čezne za odmorom.

Zalihe sna kao da su uvijek nedovoljne, a vremena za nadoknadu malo, te nedostatak sna direktno utječe na neravnotežu hormona, a i koješta drugo što se tiče našeg zdravlja. Pod udarom su još i više skupine koje su na radnim mjestima čije je radno vrijeme protivno prirodnom bioritmu.

Druga strana nedovoljnog sna, a kojoj nije razlog nepoštivanje ritmova, često je nemogućnost prepuštanja. Kada se prepuštamo snu, prepuštamo kontrolu. San ne možemo kontrolirati i kada mu se prepuštamo nužno je povjerenje da će svijet moći bez nas za to vrijeme kada spavamo, ali da će nas svijet čekati takav kakvog smo ga ostavili.

STIMULANSI

a) kofein, nikotin, šećer & company

Koliko god da uživali u svojoj dnevnoj šalici kave te iako nam ona naizgled daje taj jedan kick koji nas razbuđuje i pokreće, djelovanje kofeina s vremenom oslabljuje funkciju naših adrenalnih žlijezda. Trošenje adrenalnih žlijezdi njihovom pretjeranom stimulacijom dovodi do iscrpljivanja energije bubrega koja je vrlo važna životna energija u tijelu, a čijim se gašenjem gasi i život sam. Oslabljivanjem bubrega na fizičkoj razini, na energetskoj oslobađa put strahovima ne samo u bubrege već i u tijelo, krvotok, vodi u nedostatak osjećaja ljubavi u cijelom našem biću.

Nikotin kao i bilo kakve beznikotinske e-cigarete direktno oslabljuju pluća. Ovom očiglednom uzroku možemo pridružiti i ustajali zrak prostorija u kojima boravimo te zrak loše kvalitete, posebice u mjestima sa slabom kakvoćom zraka. Pluća kao organ daju nam snagu ekspanzije, širenja krila u vlastitom životu kako bismo se mogli ostvariti kroz život, nesputano postići ono što je našoj duši namijenjeno u ovom životu. S metafizičke strane, funkciju pluća ruše osjećaji tuge.

Šećeri su potrebni našem tijelu, ali kako nije potrebno ići u širinu s ovom temom, svima je danas poznato da ovisnost o slatkom, o proizvodima s rafiniranim šećerom, slabi naše tijelo. Za neke pak osobe, kao u slučaju dijabetesa, nemogućnost prerade šećera u tijelu odražava nemogućnost prihvaćanja ljubavi, van sebe i vlastite ljubavi prema sebi, dok je hipoglikemija očitovanje toga da se previše dajemo drugima, previše vlastite slatkoće energetski raspršimo na druge.

b) alkohol i droga

Nije potrebno puno razlagati djelovanje ovih kradljivaca, ali što se energije tiče, više nego bilo koji drugi stimulansi otvaraju put entitetima koji se mogu okačiti na vašu energiju ili vas koristiti kao portal. Vrlo opasan kradljivac.

atma.hr – 52
HRANA I ODNOS PREMA HRANI

Zdrava hrana je važna, a kako ovaj članak nije posvećen objašnjavanju što uključuje zdrava ishrana, pokušat ćemo zapravo definirati što znači jesti zdravo. Imati zdravu ishranu znači način ishrane kojim naše tijelo dobiva dovoljno potrebnih nutrijenata, održava zdravu probavu, čini tijelo snažnim i uravnotežuje podjednako i um i tijelo. Naša tijela u različitoj životnoj dobi, s različitim izazovima i različitim tjelesnim tipovima imaju različite potrebe, a umijeće je znati prepoznati koje su one i dovesti se u ravnotežu.

Odnos koji imamo prema hrani odražava koliko se emocionalno osjećamo ispunjenima ili voljenima. Povećanim apetitom i unosom hrane ponekad želimo zatrpati emotivnu rupu u sebi, dok nedostatak apetita ukazuje na zasićenost svime, želju za povlačenjem. Kradljivci vrlo rado s vama zaviruju u frižider ili vas drže na opsesivnoj dijeti.

KRETANJE

Nedovoljno i pretjerano  –  Svega u višku i što se sporta ili seksa tiče nije zdravo, pa ni drugi ekstrem kao premalo kretanja, jer je to jedini način da se tijelo održava zdravim.

Rješenje su uvijek nalazi u zlatnoj sredini.

STRES

Stres je vrlo poznati kradljivac energije s kojim se svaka osoba svakodnevno susreće. Činjenica je da život uvijek nosi neki oblik stresa te je zapravo bitan naš stav prema njemu, kultiviranje mindfullnesa u životu, bivanje u svjesnosti.

U fizičkim tenzijama mogu se kriti velike zalihe pohranjenog stresa koje često idu pod ruku sa strahom, blokiranim i neizraženim emocijama i sjećanjima traumatičnih iskustava.

MEDIJSKI SADRŽAJI

Pretjerano primanje ispraznih informacija, šunda, medijskog žutila, toksičnih i zastrašujućih vijesti umjesto informiranja, energetski nas čini iscrpljenima i potkradenima za naš mir, zdravi razum i unutarnju stabilnost. U redu je znati što se događa u svijetu i osjećati suosjećanje, ali ton serviranja vijesti koji cilja na emocije i senzacionalizam zapravo je vrlo prepredeni kradljivac energije. Nastojte ga barem ne puštati u prostor u kojem spavate, meditirate, jedete.

Osim toga, vrlo nedavno globalno iskustvo pandemije zorno vam i očigledno predočava utjecaj medija na vašu psihu i energiju. Osim praćenja novosti ujedno budite oprezni i s knjigama, filmovima i lirikama pjesama. Prisjetite se da riječi imaju moć programiranja, a sadržaji nose vibraciju koja može otvoriti put ne-svijesti podjednako kao i svjetlosti/svijesti.

Radije težite tome da se punite i hranite sadržajima koji vas i vaš život ispunjavaju te podižu vašu vibraciju. Unatoč tome što smo prenatrpani sadržajima, još uvijek postoji i lijepa i kvalitetna umjetnost, glazbena, likovna, literarna i filmska.

Malena u potrazi za Vjerom 16
Posveta jednom prijateljstvu ili MALENA U POTRAZI ZA VJEROM (Duhovno putovanje), prvijenac autorice Tatjane Pavlic Blažon, knjiga je koja ovih dana diže prašinu ispod tepiha i koja je dala jedan od najljepših književnih uvoda u tjedan Svjetskog dana žena… Kliknite na sliku za detalje.

ODNOSI

Odnosi mogu biti uzajamno podržavajući i ispunjavajući, ali su vrlo često i uzrok slabljenja naše energije. Dokle god pojedinci u globalu ne nauče da za vlastiti opstanak nije potrebno krasti od tuđe energije, već je ljubav kao i naša vlastita pažnja za sebe prisutna tu i u nama, nadohvat ruke, ljudi će pribjegavati krađi tuđe energije kroz neku od formi tzv. energetskog vampirizma.

On se može očitovati bilo kroz narcisoidnost ili igranje uloge žrtve, a u svakom slučaju, riječ je o velikim polaritetima pozitivnog i negativnog egoizma. Vlastitu obitelj teško je izbjeći, dok prijatelje i društvo ipak možemo birati.

Ujedno kako odrastamo i duhovno dozrijevamo uviđamo da su nam i neuravnoteženi odnosi bili dani na dar kako bismo sami sebe iscijelili ili kao naša misija duše kako bismo iscijelili veći kolektiv i naslijeđe svojih predaka.

ZAMJERANJE I NEOTPUŠTANJE

Neki su od omiljenih meta kradljivaca iz obitelji odnosa.

Nastojte ih ne nuditi kradljivcima jer osim što vas potkradaju za vaš miran san stvorit će vam i veliki karmički dug.

SLABE OSOBNE GRANICE

Nadovezuje se na odnose. Ukoliko ne znamo postaviti jasne osobne granice i uvijek idemo preko sebe, ne znamo reći „ne”, tada to uveliko iscrpljuje našu energiju te može ići čak toliko daleko da tijelo ne zna više kako dobiti priliku za odmak osim da se razboli i natjera se na taj način na nemoć u kojoj ga nitko više neće iskorištavati te tako propitkivati osobne granice.

Taj isti stav može dovesti i do autoimunih bolesti jer kao što na osobnoj razini više nemamo osjećaj za jasne granice, ista se takva situacija projicira i na stanje našeg imunološkog sustava kada tijelo kreće napadati samo sebe na način kao što bi napadalo i strane agense.

Vrlo podmukli kradljivac, koji se skriva iza izazivanja osjećaja krivnje ili dužnosti.

ODGAĐANJE I NEDOVRŠENI PROJEKTI

Kreacija teži zaokruživanju i cjelovitosti. Kada nešto ne dovršimo, tada ostavljamo nedovršeni ciklus kroz koji prolazi kreacija. Kreacija ima svoje ritmove od začeća, gestacije, rođenja, rasta, života i smrti.

Svaki prekid ciklusa neprirodan je i ostavlja prazan prostor u kojem se može nastaniti neka druga energija.

atma.hr – 52
NERED

Kod nereda je sličan slučaj kao i s odgađanjem i nezavršavanjem. Energija može teći samo ako joj se omogući protok.

Ukoliko se protočnost ne može ostvariti, dolazi do zastoja i blokada. To slabi vašu energiju isto kao i njena odvodnja.

EMOCIJE

Neizražene, blokirane, omalovažene, pretjerane emocije te strah, ljutnja i tuga – Emocije također teže kretanju. I potrebno ih je izraziti. Ponekad je to cjeloživotno učenje kako se izraziti osjećajima i kako to učiniti na neškodljiv način.

Imajte na umu da energiju ne kradu samo one negativne emocije već i one koje čine da pregaramo kao pretjerana radost.

MISLI

Negativne, o prošlosti i budućnosti – Ne podcjenjujte snagu misli. Častite sebe lijepim i osnažujućim mislima. Budite sami sebi prijatelj u vlastitoj glavi. Najsnažniji trenutak je onaj sada jer u tom je trenutku vaša snaga.

Nemojte snagu rasipati na neprestano vraćanje u prošlost te na pretjeranu brigu oko budućnosti. Trenutak na koji zaista imate utjecaj je upravo ovaj trenutni.

VEZIVANJE, ZAVJETI, OVISNOSTI

Vezivanje može biti na objekte, materijalne ili konceptualne kao ideje, zamisli, vjerovanja, ali isto tako i na osobe. Nikakvo prianjanje vlastite energije na neku drugu za nas nije dobro jer nas ograničava i krade našu suverenost.

Isto tako i zavjeti ostavljaju odjek na našoj energiji i prenose se karmom kroz više života dokle ih ne razriješimo. Ovisnosti o bilo čemu zapravo su naša čežnja za spajanje s Izvorom, a koju zapravo onda kompenziramo kroz vezivanje.

ZATVORENI SUSTAVI ENERGIJE

Ovo je vrlo profesionalni kradljivac. Stavila sam ga na zadnje mjesto, ali to je nenadmašan kralj lopova koji vlada iz sjene. Vrlo teško ćete ga prepoznati i detektirati. Zato pažljivo čitajte i razmislite o njemu.

On bi zapravo najradije da ostane anoniman te da izbjegne bilo kakvo javno i svjesno izlaganje jer način na koji on operira seže toliko daleko da ga mnogi iz neznanja štite. Pronalazi svoj put u svim područjima života, ali najradije koketira s religijom, duhovnosti, politikom i nacionalnim osjećajima.

Napaja se gorljivošću i uvjerenjem, zavarava prividom ispravnosti, nudi osjećaj osnaživanja i nadmoći, no zapravo je lažan i nije od najviše istine i od najviše svijesti, nije od ljubavi. Ljubav i njezina jednostavnost ga uništavaju. Tako ćete ga i razotkriti, u prepoznavanju onoga što nije od ljubavi.

atma.hr – 52
U ljubavi stvari nisu komplicirane, ne trebaju veliku složenost niti posebne formule, a ni stvaranje osjećaja posebne važnosti ili separacije. Zašto je riječ o zatvorenom sustavu energije? Iz razloga što vas takvi sustavi uvuku u svoj sustav i vrte u spirali iz koje je teško izaći, prekrajaju vremenske linije želeći vas zadržati u onima 3D vibracije.

Najgora stvar koju su u stanju napraviti je da vas potpuno zakinu za vašu prirodnu povezanost s Izvorom svega što jest. Uzevši u obzir kako smo dobro i pomno osmišljeno kolektivno potkradani kroz duga vremenska razdoblja postojanja na ovom planetu, riječ je o pljački milenija!

Čitajući ovaj tekst, moguće je da ćete se prepoznati u nekim uzrocima kojima gubite vašu energiju, a možda će vam još koji kradljivci pasti na pamet.

Prije nego što krenete oštro sami sa sobom ili u osudu sebe i svojih navika, želim da ponajprije sebi priznate da je svako popuštanje kradljivcima iskustvo, a iskustva su tu da bismo iz njih učili. Nadalje, da priznate samima sebi koje su vaše slabe točke jer kradljivci djeluju tamo gdje im je pristup nama i našoj energiji, energetskom tijelu najlakši.

Ako smo mi svjesni gdje su naše slabe, slijepe točke i kutevi, tada ćemo budnije paziti da nas tamo ne potkradaju. Znajte da kradljivci ne dolaze sami po sebi, već ih naše slabo osiguranje privlači svojom ranjivom vibracijom, a to će se nastaviti tako dugo dokle živimo u niskoj vibraciji.

Ono za nas najbitnije, kako biste se osigurali od krađe vlastite energije, unosite svjesnost u svoj dan, život, prisutnost u trenutku te osvještavajte vlastitu suverenost u vlastitoj energiji, zauzimajte vlastiti prostor svojom najvišom sviješću kako biste se podsjetili da smo mi ti koji biraju!