Artwork by Daniel B. Holeman

Odlučivanje jeste li spremni istinski se posvetiti nekome duboka je i osobna odluka, a svatko ima različite kriterije utvrđivanja je li vezi “suđeno” da opstane. Međutim, kako to utvrditi?

atma.hr – 52
Ukoliko prepoznajete većinu od sljedećih petnaest znakova, vašoj vezi je suđeno:

Govorite mu stvari koje niste rekli nikom drugom. Želja da mu kažete intimne detalje iz vašeg života znači da mu vjerujete što je glavna komponenta dugotrajne, uspješne veze.

Dopuštate mu da vidi vaše trenutke slabosti. Kada u životu sve ide po planu, lako je biti sretan. Međutim, što kada su stvari “crne”? Želite li ga vidjeti kada ste tužni i kada se ne osjećate baš najbolje? On bi vam trebao biti utjeha u teškim trenucima, a ne teret.

Poštujete ga. Ne želite promijeniti suštinu onoga što je on. Možda postoje stvari koje vas svakodnevno iritiraju, ali vi ga volite, čisto i jednostavno.

Želite ga upoznati s najbližima. Ponosni ste na njega i želite ga “pokazati” (nasuprot osjećaju kao da morate praviti izgovore kada je on u pitanju).

Možete zamisliti zajedničku budućnost. Ne morate vježbati pisanje vašeg imena s njegovim prezimenom, ali da li povremeno zamišljate vaš zajednički život i budućnost? Je li to sjajno?

atma.hr – 52
Ne plašite se neslaganja s njim. Znate da će vas on, čak i kada se prepirete, saslušati. On vas ozbiljno shvaća, čak i kada niste u pravu.

Želite riješiti vaše glavne razlike. Ako imate ključne razlike koje će utjecati na vašu zajedničku budućnost (različita uvjerenja oko religije, novca, obitelji i slično), vi ih želite “riješiti” te vjerujete da možete doći do rješenja koje će biti zadovoljavajuće za vas oboje.

Smijete se skupa. Smijeh je jedan od najjednostavnijih životnih užitaka – definitivno biste trebali biti u stanju nasmijati jedno drugo.

On vam je nevjerojatno, iznenađujuće i krajnje privlačan. “Kemija” je nesumnjivo bitan sastojak u zdravoj vezi. A ako se on baš i ne uklapa u vaš uobičajeni “tip muškarca”? Još jedan razlog da vjerujete da je on “onaj pravi”.

atma.hr – 52
U redu je kada šutite. Ne osjećate da prostor između vas uvijek morate ispuniti čavrljanjem ili drugim načinima interakcije. Sasvim je normalno kada možete šutjeti jedno pored drugog.

Uz njega osjećate da ste ono što zaista jeste. Nemate osjećaj da morate razmišljati što reći; ne osjećate se napeto ili uznemireno zbog nečega što ćete reći ili uraditi. Možete biti upravo onakvi kakvi zaista i jeste.

Potreban vam je u “dovoljnim količinama”. Žudite za njim, ali ne previše. Određena vrsta potrebe je u redu, ali previše može biti uzrok nezadovoljstva.

Ne osjećate se previše ljubomorno. Sasvim vam je u redu kada on izlazi s njegovim prijateljima (čak i prijateljicama). “Dopuštate” jedno drugom da imate svoje živote i hobije.

banner za knjige putovanje dusa

Imate osjećaj da vas on čini boljom osobom. Zbog njegovog “utjecaja” osjećate se zabavniji, kreativniji, duhovitiji, optimističniji – kao najbolja verzija sebe. Imate osjećaj kao da on dopunjuje najbolje dijelove vaše osobnosti.

On vas, jednostavno, razumije. Ponekad je tako jednostavno. Imate osjećaj da on razumije osnovne dijelove vaše osobnosti, a koje ne možete objasniti ili artikulirati. To je topao i ugodan osjećaj koji trebate imati uz osobu s kojom planirate provesti ostatak svog života.

Autor: minimagazin.info