Foto: stocksnap.io

Ah, zona prijateljstava s povlasticama, taj čuveni odnos koji nas drži na iglama do samog kraja balade. Najprije ćemo razlučiti što je zona prijateljstava s povlasticama – to je JEDNOSTRANA veza u kojoj jedna strana želi sve povlastice prave ljubavne veze bez ikakvih obveza prema vama.

Najčešći razlozi zašto pristajemo na takav odnos je strah od gubitka te osobe pa pristajemo na bilo kakav odnos s tom osobom, jer sve je bolje nego da izgubimo tu osobu iz života.

U nastavku teksta vam dajem 3 najčešća razloga zašto vas simpatija drži u zoni prijateljstva s povlasticama.

atma.hr – 52
1. Nedostatak jasne namjere

Upoznali ste se, sve je magično i lijepo, izlazite na spojeve provodite se ludo i sve je kao san u vašoj glavi, sve je sređeno čak pomislite: “O Bože, to je taj/ ta”.

Kada ste zajedno ne želite kvariti moment s pitanjima kamo ova veza ide, već plovite u nepoznatom smjeru vjerujući da ćete stići u sigurnu luku.

To je jedna od najvećih grešaka koje radimo, na početku svakog odnosa trebamo jasno izreći svoje namjere i što točno želimo i tražimo od budućeg ljubavnog partnera kako bi vaš partner znao što očekujete i gdje želite stići.

Nemojte se sramiti izreći točno ono što vam je potrebno jer odugovlačenjem ovakvog razgovora samo činite sebi loše na način da riskirate slomljeno srce.

2. Strah od odbijanja

Sigurni ste da ste se zaljubili no brine vas što će ljubavni partner reći na to, signali koje vam šalje su nejasni. U jednom trenu vam se čini kako partner isto osjeća, a pak u drugom trenu se čini hladno i nedostupno.

Kada je hladan i nedostupan činite sve da se vrati na staro kako ga ne bi izgubili. Moguće je da partner isto osjeća za vas no boji se izraziti osjećaje.

Recite sebi DOSTA te preuzmite inicijativu u svoje ruke, izrazite svoje osjećaje i budite ponosni na sebe, jer ste riskirali i skupili hrabrost bez obzira koji je ishod, nikad ne znate možda se ugodno iznenadite.

atma.hr – 52
3. Partner nije spreman za ozbiljnu vezu

Mogući razlog zašto vas partner drži u zoni prijatelja s povlasticama može biti taj da nije spreman za ozbiljnu vezu. Njegovi postupci govore kako mu se jako sviđate, no usprkos tome niste u ozbiljnoj vezi.

Moguće je da zbog prošlih povreda u ljubavnim odnosima radije ostaje u zoni prijateljstva s povlasticama, jer ne želi riskirati slomljeno srce, ili su mu jednostavno poslovni izazovi sad prioritet, te nema vremena posvetiti se u potpunosti ljubavnom odnosu.

U tom slučaju odgovornost je na vama da vi izaberete što želite i jeste li uopće spremni nekoga čekati da promijeni mišljenje imajući na umu da potencijalno tratite vrijeme s nekim tko vam trenutno ili dugoročno ne može dati ono što očekujete i zaslužujete.

Na kraju, ne očajavajte već preuzmite kormilo sreće u svoje ruke te pronađite partnera po svojoj mjeri.

Jer bolje je biti i sam nego u neodgovarajućem ljubavnom odnosu, a za sljedeći put ćete biti mudriji i izabrati odnos kakav vam odgovara.

Helena Folnović
Love and Relationship coach
NLP Master & COACH,ICI
Link FaceBook https://www.facebook.com/helena.folnovic
Link Instagram https://instagram.com/helena_folnovic?igshid=MjEwN2IyYWYwYw==
TikTok: helenafolnovic
Email: [email protected]