Jon Bon Jovi i njegova supruga Dorothea Hurley ove godine proslavili su 30. godišnjicu braka, a njihova bračna zajednica jedna je od najdugovječnijih, ne samo u svijetu rocka, nego i u showbusinessu općenito. Frontmen benda Bon Jovi kaže da je danas još zaljubljeniji u svoju ženu nego kada su se vjenčali: “Ona je ljepilo koje drži sve na okupu. Kada danas pogledam unatrag, brak je bio najbolji ‘dogovor’ koji sam ikada sklopio!”

atma.hr – 78
“Danas se u braku osjećam deset puta bolje nego kada smo se Dorothea i ja vjenčali prije tri desetljeća. Kada danas pogledam unatrag, brak je bio najbolji ‘dogovor’ koji sam ikada ‘sklopio'”, priznaje Jon Bon Jovi koji je sudbonosno da izrekao 29. travnja 1989. godine u kapelici Graceland u Las Vegasu. Trideset godina zajedničkog života još je veće postignuće kada se uzme u obzir da početak nije bio obećavajući.

Dorothea je naišla na bijes javnosti i fanova kada su ona i Jon, tada 27-godišnjak na čelu najvećeg benda na svijetu, pobjegli i vjenčali se u tajnosti. Bio je to potez koji je izazvao masovnu histeriju njegovih obožavateljica koje se nisu mogle pomiriti s time da njihov idol više nije slobodan.

Kada sam se vratio iz Las Vegasa moj menadžer bio je bijesan. Rekao mi je ‘Miljenik Amerike se oženio… To nije dobar potez za karijeru’. I naša izdavačka kuća bila je utučena, sjeća se karizmatični roker koji je tada nosio titulu najvećeg seks-simbola. Vijest da joj se sin potajno oženio šokirala je i njegovu majku.

Ne, mama nije bila nimalo impresionirana, dodaje. Jon Bon Jovijev brak toliko je potresao sve i svakoga da se i bend skoro raspao.

atma.hr – 39

Amerika nije bila sretna tog ponedjeljka kada su svi saznali za vjenčanje i mnogo ljudi pokušalo je uništiti nešto predivno, prisjeća se Jon koji je morao pronaći način kako da “pomiri” svoj status seks-simbola s jedne strane i ulogu supruga s druge strane. Ubrzo nakon što je javnost doznala za vjenčanje, bend je otišao na turneju u Australiju i tijekom televizijskog intervjua voditelj je pitao pjevača što njegov ulazak u brak znači za njegove obožavateljice.

Sada sam oženjen i moram biti vrlo diskretan… To je bio loš dan, bio sam jako pijan, rekao je Jon tada. Trideset godina poslije roker priznaje da je ta izjava bila samo gluma s kojom je želio primiriti svoje obožavateljice i kolege iz benda kako bi mislili da taj brak nije ozbiljan. U stvarnosti, Jon je bio potpuno zaljubljen i odlučan da i njegov brak i karijera uspiju.

Dorothea i ja bili smo sretni i osjećali smo se dobro iako smo postali svjetska vijest, otkriva glazbenik i dodaje: Ona je moja stijena, stijena moje obitelji i moje karijere. Zahvalan sam da u životu imam takvu osobu u koju mogu imati povjerenja i koju mogu voljeti.

Dok još nisu bili u braku, Dorothea je bila ta koja mu je pomogla da preživi jedno od najtežih razdoblja u karijeri 1986. godine kada je bend gotovo bio pregorio, a turneja Slippery When Wet tek je bila započela. Jon se borio s depresijom, a kada mu je bilo najteže čak je razmišljao o tome da sleti s automobilom s ceste. Broj koncerata bio je suludi, a njihov tim agenata i odvjetnika bio je toliko zagrizao da uopće nisu razmišljali o tome da bi bilo ljudski članovima benda dati i malo odmora.

atma.hr – 75
Na toj turneji Bon Jovi je odradio 240 koncerata, vratio se kući i odmah počeo raditi na četvrtom studijskom albumu New Jersey. Zatim su se opet vratili na turneju i odradili još 240 koncerata. Za frontmena, to je jednostavno bilo previše. Jon priznaje da je trebalo proći dosta vremena da rane zacijele, naročito nakon što članovi grupe dvije godine nisu međusobno razgovarali i bend je bio vrlo blizu raspada. Odlučan u tome da se Bon Jovi više nikada ne nađe u sličnoj situaciji, Jon je odlučio preuzeti menadžerski dio posla – odluka kojoj su se u to vrijeme mnogi rugali.

ROKER SLOMLJENOG SRCA

Glazbena me industrija ismijavala govoreći mi ‘mrtav si, nema šanse da preživiš’. Imao sam samo 30 godina, ali jasno sam vidio stvari. Znao sam što trebam napraviti, govori. Kao i tada, njegova voljena Dorothea i danas ga prati na turnejama te za vrijeme koncerata stoji sa strane i gleda nastup. Par se upoznao još u srednjoj školi kada su i započeli vezu, a kao “tajnu” uspjeha njihove ljubavi Dorothea vidi činjenicu da su oboje odrastali na isti način, istim ritmom i u istom okruženju. Jon pak kaže da je za uspjeh njegovog braka najviše zaslužna žena s kojom se vjenčao.

“Ona je ljepilo. Ja sam ludi vizionar oko kojega sve leti, a šavovi se raspadaju. Ona je ta koja me slijedi s ljepilom, koncem i iglom, i koja sve drži na mjestu”, kaže Jon Bon Jovi za svoju suprugu. Odvajanje “Bon Jovija rock zvijezde” od “Jona supruga i oca” supružnicima je također pomoglo da ostanu prizemljeni.

atma.hr – 78
“Ne znam tko je taj momak”, kaže Jon za svoju personu s pozornice. Kada ne nastupa, legendarni glazbenik koristi svoje pravo prezime Bongiovi koje nose i Dorothea i njihovo četvero djece.

“Nikada nisam pokazivala na TV i govorila ‘evo tate’. Jako se trudimo pružiti našoj djeci normalan život”, otkriva Dorothea. Biti supruga rock-zvijezde nije lako i Dorothea je svjesna toga da i danas mnoge žene luduju za njezinim mužem, ali ona se zbog toga ne brine. Štoviše, kaže da je sretna što njezin suprug i dalje ima puno obožavateljica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#adorablecouples #jonbonjovi & #dorotheabongiovi 💋❤️🥰

Objavu dijeli JoviWoman🥰 (@foreverjonbonjovi)

“Mislim da je super što vole njihovu glazbu. Vole bend i jako su lojalne”, kaže. U jednom intervjuu iz 2010. Jon je otvoreno kazao da ga ne zanimaju veze za jednu noć i preljubničke afere.

“Nemam ljubavnicu sa strane ili drugu obitelj na drugom kraju grada. Nikada o meni nećete pročitati tu priču. Ne žalim zbog takvog stila života”, izjasnio se pjevač. Ipak, ni njihova ljubav nije bila “imuna” na probleme te je par bio prekinuo nakon četiri godine veze kada je Bon Jovijeva slava procvala i bend je otišao na turneju promovirajući drugi studijski album 7800° Fahrenheit. Razdvojenost je učinila svoje… Slavni ljepotan u javnosti se tada pojavljivao u zagrljaju glumice Diane Lane, ali na kraju se ipak pomirio s ljubavi svog života. Nakon završetka turneje vratio se u New Jersey i otišao pred kuću svoje bivše djevojke.

atma.hr – 39

Rekao sam joj da mora poći sa mnom i da želim opet biti s njom. Upalilo je, otkrio je romantični roker.

Jon i Dorothea udružili su se i u svojoj ljubavi prema humanitarnom radu te zajedno vode svoja dva restorana Soul Kitchen koja osiguravaju tople obroke za potrebite i organizaciju Jon Bon Jovi Soul Foundation koja gradi stambene jedinice pristupačnih cijena. Jon kaže da je Dorothea, koja je osmislila koncept projekta Soul Kitchen, zaslužna za uspjeh njihove dobrotvorne organizacije.

“Moja žena obavlja sav posao, a ja dobivam sve zasluge”, šali se glazbenik. I on i njegova supruga dobro su svjesni toga da je njihov brak iznimka i Jon je ponosan što može pokazati da ne mora svaki brak u showbusinessu propasti. “Nekako sam postao pojam za rock-zvijezdu u dugom braku. Ali prihvaćam tu ‘titulu’ zato jer sam jako sretan”, zadovoljno će Jon Bon Jovi.

Naslovna: printscreen Youtube

zadovoljna.hr