Jeste li čuli za spasonosne obloge fiziološke otopine? Upotrijebljena u medicinske svrhe, ova jednostavna otopina može napraviti čudo: “Vrlo teški slučajevi bili su spašeni upravo ovom otopinom, a evo s koliko posto vam treba i kako je točno stavljati!”

atma.hr – 78
“Za vrijeme Drugog svjetskog rata radila sam kao starija sestra u terenskim bolnicama s kirurgom I.I. Shelgov. Za razliku od drugih doktora, on je uspješno koristio hipertonični fiziološki rastvor u liječenju ranjenika.

Na ogromnu površinu kontaminirane rane nanio bi veliku salvetu, bogato natopljenu fiziološkim rastvorom. Nakon 3 do 4 dana, rana je postala potpuno čista, ružičasta, a temperatura i ako je bila visoka, padala je na skoro normalne nivoe, nakon čega bi nanio gips masu. Posle 3 do 4 dana, ranjenici više nisu bili u životnoj opasnosti. Hipertonično rješenje je funkcioniralo savršeno, pa skoro i da nismo imali smrtnost.

Otprilike 10 godina nakon rata, koristila sam Shelgovu metodu za liječenje svojih zuba, kao i za komplikacije nastale karijesom – imala sam gangrenu zuba. Olakšanje mi je stiglo za dva tjedna.

Nakon toga počela sam proučavati utjecaj fiziološke otopine na bolesti kao što su holecistitis, nefritis, kronična upala slijepog crijeva, reumatska bolest srca, upalni procesi u plućima, reumatizam u zglobovima itd…

Kad bih ovaj rastvor primijenila na svojim pacijentima, vrlo brzo je dolazilo do pozitivnih rezultata.

Tijekom svoje karijere radila sam i u klinikama gdje su vrlo teški slučajevi bili spašeni upravo fiziološkim rastvorom.

atma.hr – 39

Uspješno smo liječili hematome, bursitis, kronične upale slijepog crijeva…

Činjenica je da fiziološki rastvor ima apsorpcijska svojstva i izvlači tekućine s patogenom florom iz tkiva.

Jednom sam se tokom svojih putovanja zaustavila u malom selu. Tu sam zatekla ženu kako se bori da djecu spasi od velikog kašlja (hripavac?). Kašljali su neprestano i bolno. Tokom noći sam stavila obloge od fiziološkog rastvora na njihova leđa. Nakon sat i po kašalj je prestao i nije se pojavio do ujutro. Nakon 4 obloga, bolest je nestala bez traga.

U spomenutoj klinici, gdje sam radila, kirurg mi je predložio da isprobam fiziološku otopinu na liječenje tumora. Prvi pacijent mi je bila žena s tumorom na licu. Imala je rak koji je bio crven, uvećan i iz njega je curila sivo-smeđa tekućina.

Počela sam joj lice ispirati fiziološkim rastvorom, a zatim joj stavljati komprese natopljene ovim rastvorom na lice. Nakon prvog obloga, tumor je postao blijed i smanjen.

Nakon drugog obloga, postao je još bljeđi i činilo se da se znatno smanjuje. A nakon četvrtog obloga, madež je dobio svoj prvobitni oblik. S petim oblogom, liječenje je završeno bez operacije.

Druga pacijentica mi je bila mlada djevojka s adenomom dojke. Imala je zakazanu operaciju. Savjetovala sam je da nekoliko tjedana prije operacije stavlja obloge fiziološkog rastvora na grudi. Zamislite samo da kasnije više nije bilo potrebe za operacijom. Srela sam je opet devet godina nakon liječenja, osjećala se dobro i nije imala simptome ove bolesti.

atma.hr – 75
Treći pacijent mi je bio učitelj sa adenomom prostate. Nakon devet obloga s rastvorom soli, riješio se ovog problema.

Žena koja je imala obilna krvarenja, bolest je izliječila tako što je stavljala obloge od rastvora soli.

Vrlo je važno da kada koristite hipertonični rastvor soli da bude s 10 posto. Ne više. Čak je bolje da koristite i onaj sa 8 posto, nego više od toga.

Pacijenti su me često uvjeravali da im je fiziološki rastvor pomogao da suzbiju curenje iz nosa, kao i da spriječe glavobolje tako što su na vrat i čelo stavljali obloge od ovog rastvora.

Oblozi su nakon sat i po potpuno spriječili curenje iz nosa, a do jutra su teške glavobolje nestajale. Oni su na prve znakove prehlade stavljali obloge na čelo i na vrat. Tri do četiri sloja mekane krpe natopi se rastvorom soli, te se pred spavanje privije na čelo ili vrat. Isto tako, ako osjećate da je prehlada uhvatila maha, ove obloge stavite i na leđa i ostavite da djeluju preko noći. Izlječenje se postiže nakon 4 do 5 obloga.

Prije nekoliko godina, rođak mi je došao s kćerkom koja je patila od akutnog napada holecistitisa. Tjedan dana sam pamučni ručnik natapala u ovaj rastvor i stavljala ga na djevojčicu. Savijen u četiri sloja i navlažen ovim rastvorom, ručnik sam stavljala od lijeve dojke do sredine linije trbuha, u širinu od sternuma i bijele linije stomaka pa do kičme pozadi. Preko sam čvrsto zavijala suhi zavoj. Nakon 10 sati sam skidala obloge pa stavljala grijač s toplom vodom na ovo mjesto. To se radi kako bi se proširili žučni kanali, te kako bi zadebljana žučna masa slobodno prošla kroz crijeva.

atma.hr – 78
Djevojčica se izliječila. Danas je žena koja nema ni jedan zdravstveni problem.

Čula sam i za primjere izlječenja žena od raka dojke, ali tome nisam prisustvovala pa ne bih detaljnije o tome ni govorila.

Ako želite koristiti ove obloge moja preporuka je da uzmete rastvor soli s 10 ili 8 posto,  nikako manje od toga. Krpu od lana ili pamuka (kao što je ručnik) savijate u 4 sloja i natapate u fiziološkom rastvoru. Ocijedite da krpa ne curi, ali i da nije previše suha. Preko se zavija suhi zavoj koji pričvršćuje ove obloge.

Ako imate probleme sa plućima, a da to nije krvarenje, predlažem da obloge od rastvora soli stavite na leđa. Dobro bi bilo da znate točnu lokaciju upale. Ako obloge stavljate na stomak dobro ih pričvrstite jer stomak do jutra splasne, a labavi oblozi ne pomažu.

Moj savjet je da svi koji imaju zdravstvenih problema, a medicinske ustanove im više ne mogu pomoći, isprobaju ove obloge od fiziološkog rastvora – možda vam pomognu kao što su mojim pacijentima.”

Kako napraviti fiziološki rastvor:

Fiziološki rastvor po vrlo povoljnoj cijeni možete naći u bilo kojoj ljekarni, međutim ako ga sami želite napravite, evo kako to možete uraditi:

atma.hr – 39

U 1 litru vode stavite 90 grama kuhinjske soli (tj. 3 pune žlice soli). Dobro promiješajte, a kao rezultat ste dobili 9 % fiziološki rastvor.

Upamtite: 8 slojeva pamučne gaze zaronite u fiziološki rastvor i ostavite 1 minutu, a zatim ocijedite. Stavite 8 slojeva gaze na bolno mjesto, i ostavite do jutra da stoji. Ujutro sve skinite i ponovite ovaj postupak sljedeću večer.

S ovim jednostavnim načinom liječenja možete liječiti unutrašnje krvarenje, unutrašnje i vanjske modrice, tumore, gangrene, uganuća, upale zglobova i druge upalne procese u tijelu.

stil.kurir

44 AYURVEDA

banner za knjige AYURVEDA