Od IZNIMNE je važnosti da se, dok svjesno šaljete poruku ili zahtjev svemiru, OSJEĆATE dobro. Vaše stanje svijesti je najvažniji sastojak. I stoga, ako osjećate da je vaš način vizualiziranja usiljen, frustrirajući ili dosadan, onda je taj osjećaj energija koju šaljete u svemir!

atma.hr – 52
Vizualizacija je vježba kroz koju osoba svjesno usredotočuje materijalnu energiju na specifičnu ideju, sliku ili željeni cilj kroz određeni vremenski period. Vrši se s ciljem slanja usredotočene energije u kvantno polje odakle se onda može skladno manifestirati u život osobe koja vizualizira.

Kako to funkcionira? Prvo započnimo s objašnjenjem misli. Misao je frekvencija ili vibracija. Ona se kasnije oblikuje i manifestira u određenu strukturu.

Jedini razlog zbog čega obična osoba ne može “vidjeti” misao je zbog finoće frekvencije i našeg dometa gledanja. Naše oči nemaju moć percipiranja te frekvencije.

Ali to ne znači da misao ne postoji. Misao je stvarna. Prisjetite se sendviča zamotanog u plastiku. Prozirna je i lako se može vidjeti. A sada zamislite da je sendvič zamotan više puta. Još se može vidjeti? Da, ali postaje malo mutno.

Ako bi bio zamotan 10, 50 ili 100 puta, bili bio vidljiv? Ne. Zbog čega? Iako je ta plastika tanka i prozirna, ipak ima strukturu i ako bi ih stavili puno, jednu preko druge, gustoća se povećava i postaje mutna.

Ovo je jednostavan primjer kako misli funkcioniraju u našoj stvarnosti. Ako vizualizirate i uložite, recimo, 15 minuta fokusiranja na jednu misao ili ideju i ako se i emocionalno povežete s njom kroz slike, zvukove, priče, vi doslovno gradite sudbinu i sljedeća stvar koju spoznajete je da ste stvorili stvarnu misaonu strukturu – nacrt gradnje u stvarnosti.

atma.hr – 52
Ovaj dio vaše vježbe vizualizacije je gotov i pustite ga, pošaljite ga svemiru i dopustite kvantnom polju da odradi svoj posao kroz povezivanje i usklađivanje, kako bi vam se ostvario.

Postoji li problem s osmišljavanjem? Tehnički ne. No, praktički, postoje neke poteškoće za mnoge od nas. Sjediti svaki dan i uložiti 15 minuta usredotočujući svoj um na samo jednu stvar može biti vrlo izazovno.

Svi se mi s vremena na vrijeme stvarno borimo s umom koji je poput majmuna. Tu su neprestani programirani obrasci od ranije, rastresenost fizičkog tijela i drugo. Dakle, problem je da razumijemo vrijednost i važnost vizualizacije te želimo svjesno usmjeravati naše živote u smjeru najveće sreće, ali u stvarnosti svakodnevnog života možemo vidjeti da je teško usporiti, sjesti i fokusirati se na jednu stvar na neko vrijeme.

Vježbe meditacije su poput obrazovanja. Polako počinjemo shvaćati da sistem javnog obrazovanja leži u nemogućnosti da se pobrine za osobne potrebe i sposobnosti učenika. Isto tako, ako svatko od nas ima jedinstvenu i različitu osobnost, životnu svrhu, količinu energije itd., zbog čega bi se svi tjerali na isti način meditacije?

Ako se prisjetimo klasične meditacije, onda se sjetimo sjedenja u položaju lotosa s potpuno praznim umom. No, to je jedna vrsta meditacije i neće svima odgovarati, a može i zahtijevati puno vremena.

Od IZNIMNE je važnosti da se, dok svjesno šaljete poruku ili zahtjev svemiru, OSJEĆATE dobro. Vaše stanje svijesti je najvažniji sastojak. I stoga, ako osjećate da je vaš način vizualiziranja usiljen, frustrirajući ili dosadan, onda je taj osjećaj energija koju šaljete u svemir!

atma.hr – 52
4 načina kako zaista ostvariti vaše vizualizacije

1. Spontano vizualiziranje

Ponekad ako sjednemo s planom “Sada moram vizualizirati”, onda ne uspijevamo. Fokusirani sam samo na to da pravilno izvršimo vježbu, ali malo toga uradimo. Pokušajte na drugi način.

Ako ste van kuće i osjećate se sretno i s nekom ste osobom koja vas inspirira, iskoristite TU energiju dok je prisutna. Jednom kad se nađete u takvoj situaciji, iskoristite ju. Osjetite kako vas ta energija ispunjava i pustite mislima da stvaraju. To je savršeno vrijeme za zaviriti u svoj um razmišljajući što bi mogli lijepo i kreativno ostvariti.

Sjetite se da svemir ima svoju frekvenciju i vibraciju te ako slika ili priča koju koristite stvara predivne osjećaje u vama, svemir to sluša i uzvraćat će vam na tu frenkvenciju sve više i više.

2. Ispričajte priču

Kao što smo ranije spomenuli, fizički um ima tendenciju odlutati, čineći vježbe vizualizacije teškima. Savladajte tu tendenciju uma koristeći jezik i ispričajte priču. Zapisati priču je također jako dobro.

Zapitajte se pitanja poput “Kako bi se osjećao da sam bogat?” ili “Što bih radio kad bi mogao uraditi BILO ŠTO što poželim?” ili “Kroz što se mogu najbolje izraziti? Kako bih se osjećao i što bih radio?” Zapišite to, ispričajte priču jasno i glasno nekome, snimite se kako ju izgovarate ili objavite to, inspirirajući druge da to isto učine.

Dijeleći vašu viziju s puno drugih ljudi u vašem životu, povećavate moć ostvarivanja. Ali, ne budite vezani za specifičnu priču koju pričate. Kako dani idu, ona može rasti i razvijati se. Sjetite se, osjećaj je taj koji je najvažniji.

atma.hr – 52
3. Slijedite tijek stvarnosti

Ne odupirite se. Ako usitinu želite živjeti na selu, a živite u gradu, ne koristite trenutnu situaciju kao odskočnu dasku za vizualizaciju. Ništa nećete preobraziti opiranjem. Ne funkcionira. Nema koristi da se mučimo kada vidimo i osjećamo da trenutna situacija nije naša željena situacija. Primijetite to, ali shvatite da to i ne mora biti odgovarajući trenutak za vaše želje.

U takvom trenutku možete razmišljati “Ja ovo ne želim! Ja želim to i to!” ili “Više bih voljeo/voljela x situaciju nego y”. Ali to nije jezik kojim svemir razgovara. Kvantno polje ne razlikuje ideju sviđanja ili nesviđanja, već prihvaća i reagira na ŠTO GOD razmišljamo.

U takvom trenutku, budite blagi sa sobom i razmislite o onome što vas čini sretnim. Iskoristite sljedeću priliku za vizualizaciju kada osjetite da je prirodno tu.

4. Život kao vizualizacija

Svaki mudri duhovni učitelj od Abraham Hicksa do Bashara je iznova i iznova preporučao jednu najvažniju vježbu manifestiranja sretne stvarnosti – slijedite svoj entuzijazam (follow your bliss).

Tada je vizualizacija najbolja i u svom je najboljem obliku. Kada djelujete iz entuzijazma i ushićenja kojeg osjećate, šaljete vizije vaših želja direktno u stvarnost. Ovo čini krug kreativnog razmišljanja potpunim.

Razmišljajte o onome što želite, osjetite te želje i javit će se mogućnost da uradite nešto u vezi toga. Osjećat ćete se dobro, prirodno i uzbudljivo. Osjećat ćete se jako dobro. Vi doslovno svojim mislima, djelima i emocijama birate ostvarenje koje prizivate. A ritam ovog stvaranja se samo povećava i povećava u beskrajno sretno i ispunjavajuće iskustvo za vas.

atma.hr – 52
Dakle, to su četiri jednostavne ideje kako se sretno fokusirati na željeno stanje svijesti i ostvariti vašu viziju i ljubav.

Ovo su samo neke od ideja, budite i vi kreativni.

Primijetite da je naglasak na vašim osjećajima i vibraciji.

Što god da će vam pomoći, iskoristite te trenutke bez otpora kako bi fokusirali vaše namjere i zasadili sjeme svoje sreće.