Ponekad, naizgled nevini misaoni procesi mogu imati neku vrlo opasnu moć. Upadaju u naše misli kada smo slabi, umorni, ljuti, gladni, bolesni ili se osjećamo sami. Oni se uvlače u naše razmišljanje i počinju stvarati pustoš u načinu na koji gledamo i osjećamo. To su obrasci negativnog razmišljanja koji ne vode ničemu osim frustraciji i boli. Istina je da naše misli imaju toliku moć nad našim osjećajima i ponašanjem te stvarima koje se događaju u našim životima. Dakle, ako ste slobodni i osjećate se frustrirano zbog toga, evo nekoliko mentalnih zamki koje treba izbjegavati.

atma.hr – 52
1. Sa mnom nešto nije u redu

Ova mentalna zamka je opasna jer pomiče reflektor s Božje veće slike na vas. To je naizgled nevino pitanje zbog kojeg počinjete sumnjati tko ste i za što vas je Bog stvorio.

Uskoro ćete se uhvatiti kako se borite i kako ste nezadovoljni sa svojom osobnošću, slikom tijela, duhovnim životom i osjećate se kao da se ne uklapate.

To što ste slobodni ne znači da s vama nešto nije u redu – to jednostavno znači da se u vašem životu odvija šira slika. Važno je iskoristiti ovo vrijeme da postanete zdravi i cjeloviti, ali nikako na račun degradiranja sebe.

2. Zauvijek ću biti sam/a

Ova misao je mentalna zamka jer vas tjera da budete fokusirani na ono što biste mogli vidjeti kao najgori scenarij svoje budućnosti, umjesto da se bavite svim dobrim što se događa u vašem životu ovdje i sada.

Božji najbolji plan za naše živote uvijek je bolji od našeg najboljeg plana, bez obzira što taj plan podrazumijeva.

Zato pretvorite ovu brigu u molitvu, vjerujte u svoje sutra.

atma.hr – 52
3. Svi imaju nekoga tko ih voli

Ova mentalna zamka je opasna jer preuveličava dobro u tuđim životima, a minimizira dobro u našim životima.

Bog vas poziva da pogledate što On čini u vašem životu i da pogledate oko sebe i primijetite sve što vam je dao.

Nemojte dopustiti da vaše razmišljanje ode u krajnosti i da vidite ono što svi drugi naizgled imaju, a vi nemate – jer vaša perspektiva njihovih života nije puna istina.

banner za knjige sjene prije svitanja

4. Bog me kažnjava

Lako je upitati se ima li Bog nešto protiv vas kada se borite s određenim životnim stadijem.

Ali ova mentalna zamka je opasna jer dovodi u pitanje jednu od vrlo ključnih Božjih karakteristika: dobrotu.

Bez obzira na to kako se osjećamo ili što se događa u našim životima, trebamo se držati istine da je Bog dobar i da su njegovi planovi za naše živote bolji nego što možemo očekivati ​​ili zamisliti.

Ništa nije istinitije od toga.

relevantmagazine.com/ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić