Svakoj vezi je potrebna “njega”. Prave riječi i djela igraju glavnu ulogu u ostvarivanju zdravog i sretnog odnosa. Međutim, znate li da određene stvari mogu, u velikoj mjeri, utjecati na kvalitetu vaše veze? Naime, po anketama, jačem spolu ili barem većini muškaraca, neki ženski postupci nimalo ne odgovaraju. Evo i koji…

atma.hr – 52
1. Dugi telefonski razgovori

Iako je to bilo sasvim u redu u početnoj fazi veze, nakon nekog vremena, nema potrebe za tako dugim telefonskim razgovorima. Normalna konverzacija putem telefona, čak i između parova, ne bi trebala trajati duže od pet minuta. Većina muškaraca priznaje da ne vole provoditi više od toga u telefonskom razgovoru. Bez obzira da li vam je to muškarac rekao ili ne, to je činjenica.

2. Pokušavanje da ga promijenite

On očekuje da ga volite onakvog kakav je. Apsolutno nema potrebe da pokušavate promijeniti. Kada su u pitanju način oblačenja, hrana, glazba ili izbor prijatelja, to su njegovi i samo njegovi izbori. Iako ste više nego dobrodošli da mu dajete sugestije, bilo bi mudro da, prije nego to napravite, utvrdite da ga zapravo ne pokušavate “popraviti”.

atma.hr – 52
3. Emocionalna drama

Korištenje emocija kao sredstvo manipulacije, muškarcima nije nimalo privlačno (nije ni vama, zar ne?). Činjenica je da muškarci i nisu baš najbolji u razumijevanju emocija, ali ipak, u većini slučajeva će osjetiti kada ih netko pokušava manipulirati, na ovaj ili onaj način. Na kraju, izravna i iskrena komunikacija omogućava muškarcu da razumije što vam je na umu.

atma.hr – 52
4. Oštre kritike

Postoji vrlo velika razlika između konstruktivnih sugestija i grubih kritika. Ukoliko ste konstantno fokusirani na njegove mane i ako ga stalno podsjećate na njih, on sigurno neće biti sretan zbog toga. Umjesto toga, ako želite da se on “poboljša”, obaspite ga pohvalama i stalno ga ohrabrujte u njegovim nastojanjima i pokušajima da popravi svoje loše osobine. Ovo funkcionira mnogo bolje od nepristojnosti i bezosjećajnosti.

Autor: minimagazin.info