pixabay.com

atma.hr – 52
Kriza identiteta

Događa li vam se da se pogledate u ogledalo i zapitate se tko je ta osoba koja gleda u vas? Vaš pravi identitet je ono tko ste vi zaista, bez etiketa (žena, određeno ime i prezime, zanimanje, supruga, majka i tako dalje). Kriza identiteta nije rijetka pojava kod žena svih starosnih dobi, a sljedeći znakovi ukazuju na to da upravo prolazite kroz jednu takvu krizu.

Koji su simptomi krize indentiteta?

1. Počinjete se pitati tko ste izvan etiketa društvenog života. Jeste li roditelj, bračni partner, zaposlena žena, prijateljica? I kako ste definirani kroz ove etikete? Kada postavljate sebi ova pitanja to je siguran znak da se pitate tko ste zapravo.

2. S vremena na vrijeme zamišljate kako bježite od svega, sasvim sami. Gdje bježite u vašoj mašti?

atma.hr – 52
3. Čitate sve što vam “padne pod ruke” o životnoj svrsi. Zato što ste nedavno shvatili da vaš život mora biti nešto više.

4. Pitate se što je ispod vašeg vanjskog izgleda. Radoznali ste saznati tko biste bili kada biste se riješili svih etiketa. Tko ostaje?

5. Više puta se zapitate tko ste, što ste i što želite. U dubini “krize” identiteta svari se mogu činiti nemogućima za upravljati, čak i nesnosnima. Znajte da je ova kriza početak velikog i važnog duhovnog putovanja.

atma.hr – 52
Dobili ste priliku shvatiti tko je osoba koja gleda u vas iz ogledala i što ona želi. Samo naprijed. Otvorite individualni račun, pobjegnite negdje za vikend, skrenite sa starog, istrošenog puta i zakoračite na novi.

Skinite cipele i počnite hodati tom novom stazom. Pronađite sebe.

Autor: minimagazin.info