House photo created by drobotdean - www.freepik.com

Zvuk “SSSSS” za pluća pomoći će vam da se borite protiv straha koji se nakuplja u vašim plućima i uništava ih. Zvuči pomažu pretvoriti strah u hrabrost i potiču regeneraciju plućnog tkiva. Ovih 6 jednostavnih zvučnih vježbi mogu vam pomoći ukloniti negativne emocije i održati tjelesnu i emocionalnu ravnotežu u tijelu!

atma.hr – 52
Ljudsko tijelo jedinstven je sustav koji reagira na zvučne vibracije. Negativni zvukovi ga uništavaju, a zvukovi određenih frekvencija blagotvorno djeluju – umiruju, poboljšavaju raspoloženje i blagostanje, ozdravljuju i čak liječe. Jednostavne zvučne vježbe mogu vam pomoći ukloniti negativne emocije i održati tjelesnu i emocionalnu ravnotežu u tijelu.

Ove vježbe možete raditi u bilo kojem trenutku – ujutro kako biste se ponovo napunili novom energijom ili navečer kako biste se riješili nakupljene negativnosti i pripremili tijelo za pravilan odmor. Redovite performanse pomoći će vam da stvorite energetsku vezu s vašim organima i sustavima i vratite njihove funkcije uz pomoć zvučnih vibracija. Ove vježbe preporučuje se raditi 3, 6, 9 i bilo koji broj puta, višekratnik od tri.

Zvučne vježbe i njihove osnove

1. Zvuk “SSSSS” za pluća

Ova vježba pomoći će vam da se borite protiv straha koji se nakuplja u vašim plućima i uništava ih. Zvuči pomažu pretvoriti strah u hrabrost i potiču regeneraciju plućnog tkiva.

Sjediti na stolici. Stopala postavite u širinu ramena, ruke postavite na bokove, dlanove prema gore. Podignite ruke tako da vam dlanovi okrenuti prema gore dodiruju vrhove prstiju. Trebate podići pogled. Bez stisnutih zuba, napravite polako dug izdah, izgovarajući “ssssss”, kao da ispuštate paru. Vratite se na početni položaj.

Možete zamisliti bijeli sjaj ili oblak koji izvire iz pluća i pune ih. Ponovite nekoliko puta. Ovu vježbu možete izvesti za prehladu, astmu, depresiju, čišćenje pluća od učinaka pušenja.

atma.hr – 52
1.6

2. Zvuk “ČUUUUU” za bubrege

Ova vježba uklanja negativne učinke stresa pretvarajući negativne emocije u nježnost i velikodušnost.

Sjediti na stolici. Stopala postavite u širinu ramena, ruke postavite na bokove, dlanove prema gore. Savijte se i zgrabite koljena dlanovima. Zaokruži usta kao da želiš puhati. Izdahnite glatko i polako dok izgovarate “čuuuu”. Vratite se u početni položaj i zamislite plavi sjaj u vašim bubrezima. Koncentrirajte se na senzacije.

Ova vježba pomaže kada osoba doživi jak strah, umor, zvonjenje u ušima, ublažava bolove u leđima i bubrežne kolike. Preporučuje se kod bolesti genitourinarnog sustava, reproduktivnih organa.

atma.hr – 52
3. Zvuk “ŠŠŠŠŠ” za jetru

Pretvara osjećaje ljutnje, razočaranja, ogorčenja u ljubaznost, oprost.

Sjedite na stolici. Stavite noge u širinu ramena i ruke postavite na koljena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi okrenuti prema gore, prsti isprepleteni. Nagnite se malo ulijevo i pogledajte prema gore. Podignite jezik na nepce i, polako, dugo uzdahnite, izgovorite “šššššš”. Zamislite da se rješavate vrućeg bijesa i negativnosti.

Vratite se u početni položaj i koncentrirajte se na osjećaj dobrote i zelenog svjetla koji ispunjava jetru. Ako to učinite, pomoći ćete si riješiti ljutnje, razdražljivosti, povećanog suzenja i crvenila očiju, gorkog okusa u ustima i čišćenju jetre.

2.6

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA

4. Zvuk “KHKHAAAAA” za srce

Pomaže pretvoriti bahatost, okrutnost, bahatost i mržnju u osjećaje ljubavi, radosti, poštovanja.

Sjedi na stolici. Stavite noge u širinu ramena i ruke postavite na koljena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi okrenuti prema gore, prsti isprepleteni. Lagano se nagnite udesno i pogledajte prema gore. Otvorite usta široko, izdahnite snažno dok kažete “khkhaaaa”. Osjetite oslobođenje od viška vrućine, svih negativnosti i srčanih problema. Vratite se u početni položaj i zamislite crveni sjaj koji ispunjava srce, osjetite ljubav i radost.

Vježbanje će smanjiti razdražljivost, promjene raspoloženja, čireve na jeziku, smiriti otkucaje srca, ublažiti grlobolju i pomoći kod srčanih bolesti i nesanice.

5. Zvuk “KHUUUUU” za slezenu

Pretvara emocije tjeskobe, samosažaljenja, opsesije u osjećaje ravnoteže, pravde, otvorenosti.

Sjedite na stolici. Stopala postavite u širini ramena, ruke postavite na gornji dio trbuha, ispod dojke na lijevoj strani, tako da je prsti dodiruju. Duboko udahnite i zadržite dah, u ovom trenutku lagano pritišćite dlanove ispod rebra. Izdahnite, stvarajući “khuuuuu” zvuk poput sove. Vratite se u početni položaj i zamislite žuto sunce koje okružuje slezenu, želudac i gušteraču.

Osjećajte se oslobođeni briga, opsesije i sažaljenja. Ova vježba pomoći će kod probavnih smetnji, mučnine i nelagode u želucu i slezeni i kod osjećaja tjeskobe ili umora.

atma.hr – 52
3.6

6. Zvuk “KHIIIII” za trostruko zagrijavanje

Ovom vježbom ćete uravnotežiti sve razine trupa: gornju, srednju i donju. Doprinosi spuštanju vruće energije dolje i podizanju do središta hladnoće.

Početni položaj – ležeći na leđima. Izgovarajte zvuk “khiiiii” polaganim izdisajem. Za opuštanje zamislite veliki valjak koji se kotrlja po cijelom tijelu, poravnavajući sve od stopala do čela.

To će vam pomoći uravnotežiti energetsku ravnotežu. Opustite se u potpunosti i oslobodite se svih emocija. Pomaže kod stresa i nesanice.

Pripremila: Iva Jukić za atma.hr/econet.ru