atma.hr – 52
Svima je poznato da su danas mnogi procesuirani prehrambeni proizvodi prepuni umjetnih sladila, raznih pojačivača okusa i sastojaka pomoću kojih se neprirodno povećava rok trajanja. Postoje loši i manje loši dotični proizvodi.

Ako pazite na kilograme i zdravlje, evo zašto ne treba konzumirati ovih 6 namirnica – njih nutricionisti nikada ne bi pojeli!

1. Voćni jogurti s oznakom “light”

Većina proizvoda iz ove kategorije sadrži velike količine umjetnih sladila, boja i aroma, te najčešće imaju dvije trećine manje proteina nego obični jogurti. Dakle, tih nekoliko kalorija koje ćete uštedjeti kroz voćni jogurt ne čini vam nikakvu uslugu, već nanosi štetu vašem zdravlju.

Jedite obični jogurt sa svježim voćem, zaslađen s malo meda ili stevije.

atma.hr – 39

2. Sir za sendvič u listićima

Tijekom prerade ovog proizvoda koristi se gomila tvari i aditiva, a njihov okus zapravo podsjeća na gumu. Više o ovom užasu ovdje.

Prirodni sirevi su mnogo bolja opcija, jer se tehnološki mnogo manje prerađuju pa samim tim sadrže manje aditiva. Također, okus im je mnogo bolji, pa ćete pojesti manje, ali osjećaj zadovoljstva i sitosti će biti mnogo veći!

3. Preljevi za salatu

Ovi proizvodi su prava riznica aditiva! Ako već želite zdravu salatu od svježeg povrća, odvojite još nekoliko minuta i sami napravite preljev – pomiješajte malo maslinovog ulja, octa, dodajte začine po želji i uživajte u zdravom obroku!

atma.hr – 75
4. Gazizani i zaslađeni napici

Gazirani napici, voćni zašećereni sokovi i ledeni čaj imaju vrlo visoku kalorijsku vrijednost i jedan su od najvećih neprijatelja vašeg zdravlja, zubiju i kilaže. Osim toga, ona samo stvaraju potrebu za dodatnim konzumiranjem i zato je najbolje da ih zamijenite vodom, prirodnim cijeđenim sokom ili čajem.

5. Mliječni dodaci za kavu

Iako u njima uživate, znajte da su prepuni najgore vrste masnoća – transmasti. Ako vam ne prija čista crna kava, ulijte u nju malo mlijeka, a na dodatke zauvijek zaboravite!

atma.hr – 52
6. Suhomesnati proizvodi

Ogromne količine soli, nitrata i konzervansa nalaze se u ovim namirnicama, a mnogi od njih su dokazano kancerogeni, zato ih izbjegavajte u širokom luku!

stil.kurir.rs

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi