Foto: unsplash.com

Da možete učiniti bilo što, da možete živjeti bilo kakav život, biste li živjeli životom koji trenutno vodite? Ako je odgovor ne, onda bi moglo biti vrijeme da napravite promjenu i počnete slijediti svoj vlastiti put. Svijetu je potrebna vaša jedinstvena energija i vaš jedinstveni sjaj, a što ste autentičniji, to postajete usklađeniji, a što usklađeniji postajete, to se osjećate slobodnije.

atma.hr – 78
Dio svačijeg duhovnog puta je pronalaženje slobode kroz oslobađanje od ega. Bez svijesti, možemo se kretati kroz život jednostavno slijedeći gomilu i nikad se ne osjećajući slobodno da izrazimo svoje pravo ja.

Pronalaženje istinske slobode unutarnji je posao i dolazi kao dio procesa buđenja. Tek kada se probudimo i shvatimo da je naša prava svrha biti svoj, autentičan, možemo se izvući iz kalupa i pronaći svoju istinsku slobodu.

Osjećati se slobodnim – to je način razmišljanja, a biti slobodan znači prihvatiti i posjedovati sve ono što jeste. Da biste se osjećali slobodnima, morate imati samopouzdanja da budete ono što jeste, govoriti svoju istinu i ići za onim što želite, ne dopuštajući da vas išta sputava.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da kročite tim putem:

1. Odustanite od potrebe da ugađate drugima

Odustanite od potrebe da ugodite drugima.

Autentičan život je sretan život – prestanite se  toliko truditi ugoditi drugim ljudima i počnite razmišljati o tome što je to što vi želite.

atma.hr – 52
2. Odustanite od straha

Strah sam po sebi ne postoji; to je simptom, rezultat našeg odgoja, društva i nametnutih iskustava i sustava vjerovanja drugih.

Ne dopustite da vas strah zaustavi, vi ste sposobni za velike, čudesne stvari.

3. Oslobodite se srama

Sram nije ugodna emocija. To je u biti strah da nismo dovoljno dobri ili vrijedni da bismo bili voljeni. Koliko god sram bio užasan, nevjerojatno je koliko nas se opterećuje njime i skriva se iza njega.

Ljubav prema sebi je definitivno protuotrov za sram, ali da biste započeli proces ozdravljenja, prvo morate priznati da je sram tu.

Sljedeći put kada se budete sramili zbog nečega, razgovarajte ili sami sa sobom ili s nekim drugim. Ne dopustite da se vaš sram sakrije. Jer ako to dopustite, nikada se nećete osjećati slobodnim.

banner za knjige mudre

4. Izađite izvan svoje zone udobnosti

Ako se ne osjećate slobodnim da vodite život kakav želite, morate napraviti neke promjene, a najvjerojatnije te promjene uključuju i izlazak iz svoje zone udobnosti.

Za početak, počnite s manjim, lakše upravljivim promjenama kao što su odijevanje nečeg drugačijeg, otpuštanje srama, govorenje svoje istine ili pohađanje tečaja koji ste oduvijek željeli isprobati.

Promijenite svoju rutinu i pokušajte učiniti nešto drugačije. Često kada to radite, to mijenja vaš pogled na stvari i omogućuje vam da stvari vidite u novom svjetlu. Također vam pomaže da naučite nove stvari o sebi i izaziva vas da rastete i razvijate se.

Pronalaženjem slobode u malim stvarima, također će vam pomoći da se pripremite za veće promjene. Probajte i vidite. Pronađite nešto što možete učiniti danas što vam omogućuje da izađete iz svoje zone udobnosti i stvorite više slobode.

atma.hr – 78
5. Odustanite od prošlosti

Lakše reći nego učiniti, ali kada odustanete od prošlosti, možete učiniti čuda za vašu sadašnju i buduću sreću.

Ponekad je primamljivo žudjeti za prošlošću i sretnijim vremenima, ali ako to radite  to znači da vam nedostaje jedino važno u životu – ovdje i sada.

Dakle, ne dopustite prošlosti da baca sjenu na ono što imate sada. Budite u ovom trenutku.

Budite sretni. Odustanite od prošlosti i fokusirajte se na sadašnjost.

banner za knjige mudre

6. Oslobodite se ograničavajućih uvjerenja

Osjećati se slobodnim je zapravo način razmišljanja. Nemoguće je osjećati se slobodnim ako ste uhvaćeni negativnim ili ponavljajućim razmišljanjima. Jedini način da istinski pronađete slobodu je da se oslobodite misli koje vas sputavaju.

Svi imamo taj glas u našim glavama koji nam govori da nismo dovoljno dobri, ali naučiti utišati taj glas je nešto najmoćnije i najzanimljivije što možemo učiniti za sebe.

Sve što trebate učiniti je dopustiti sebi da budete Vi. Sve što trebate učiniti je vjerovati u sebe i znati da ćete tako pronaći svoju svrhu i svoj put.

Živjeti slobodnim životom znači biti autentičan i posjedovati svoje prave osjećaje. Radi se o tome da znate da će vas ljudi poštivati ​​takve kakvi jeste, a ne onakve kakvi žele da budete.

Ako želite stvoriti više slobode u svom životu, jednostavno otvorite svoju svijest o tome i postavite namjeru da je stvorite više u svom životu.

Svijet vas treba. Svijetu je potrebna vaša jedinstvena energija i vaš jedinstveni sjaj, a što ste autentičniji, to postajete usklađeniji, a što usklađeniji postajete, to se osjećate slobodnije.

atma.hr – 52
7. Slijedite svoj vlastiti put

Naši se putevi uvijek mijenjaju, a ne postoji jedinstveno rješenje za sve. Svi smo mi ovdje na vlastitim putovanjima i na nama je da diktiramo i zacrtamo tijek naših života.

Da možete učiniti bilo što, da možete živjeti bilo kakav život, biste li živjeli životom koji trenutno vodite? Ako je odgovor ne, onda bi moglo biti vrijeme da napravite promjenu i počnete slijediti svoj vlastiti put.

 „Biti autentičan znači ostati vjeran svom vlastitom biću.“ – Osho

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić