Za razliku od žena koje se osjećaju vrlo ugodno u izražavanju osjećaja, muškarci su vrlo škrti po tom pitanju. Upravo zbog toga se vrlo veliki broj žena pita je li muškarac s kojim se viđaju zaljubljen u njih ili se viđa s njima zbog zabave, dosade, novca, navike ili nečeg drugog.

atma.hr – 52
Ako se nađete u ovoj situaciji, postoje mali znaci koji će vam pomoći da shvatite gdje se nalazite u vašem odnosu s muškarcem. Pa, da vidimo…

On vas upoznaje sa svima

Jedan od najsigurnijih znakova da je muškarac zaljubljen u ženu je kada je upoznaje s njegovim prijateljima, kolegama, obitelji i svim drugim osobama u njegovom okruženju. To je muškarčev način da “obilježi svoj teritorij”, govoreći drugima da je dotična dama “zauzeta”.

On primjećuje samo vas

Obično se kaže da oči govore više od riječi. To je apsolutno točno kada je riječ o zaljubljenim muškarcima! Kada je muškarac zaljubljen, on ne može odvojiti oči od žene. Muškarci su “vizualna” bića tako da, kada imaju ispred sebe ženu koju žele, oni jednostavno ne mogu prestati buljiti u nju! Naravno, ako žena to primijeti ili uzvrati pogled, oni su dovoljno pametni da pogledaju u drugu stranu. Ako se muškarac kojeg viđate ovako ponaša, znajte da ste mu “zavrtjeli” glavu.

atma.hr – 52
On obraća pažnju na vas

Još jedan znak da je muškarac zaljubljen u vas je kada sluša i obraća pažnju na sve što kažete. Ako vaš muškarac pokušava saznati što više o vama, ako pamti što vam se sviđa, a što ne, to pokazuje da se zaljubljuje.

On se brine o vama

Je li je on zabrinut za vašu dobrobit? Ako ste bili vani do sitnih sati, ponudi li se da vas otprati kući? Ako ste u nekoj vrsti nevolje, ostavlja li prijatelje, posao i sve drugo da bi bio pored tebe? Ako je odgovor na ova pitanja potvrdan, to pokazuje da je muškarcu vrlo stalo do vas!

On vas čini sretnom

Jedan od sigurnih znakova je da će on učiniti sve na svijetu da vas učini sretnom. On će ići s vama u shopping, iako mrzi i samu pomisao na dotičnu radnju. On će vas iznenaditi cvijećem, čokoladom ili neočekivanim izletom ili putovanjem. Drugim riječima, uradiće sve na svijetu da bi vidio osmijeh na vašem licu.

On vam je privržen

Zaljubljeni muškarac će uraditi sve da ne povrijedi svoju izabranicu. On će je poštovati, brinut se za nju i bit će joj vjeran. Dakle, ako se vaš muškarac zabavlja samo s vama, nikada vas nije prevario i kada priča o svojoj budućnosti i tebe uključuje u tu priču, to pokazuje da je on vrlo ozbiljan glede vašeg odnosa.

Govori bezbroj puta da vas voli

Muškarac koji je zaljubljen ne boji se to kazati ženi. Ako vas muškarac zove svako malo da vam kaže da vas voli, ako usred filma kaže da vas voli, ako vam to isto kaže dok se vozite, ako to stalno ponavlja – to pokazuje da on ima vrlo duboka osjećanja prema vama.

Autor: minimagazin.info