Woman photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Da biste se oslobodili viška kilograma, nije potrebno da se iscrpljujete strogim dijetama. Slijedite nekoliko jednostavnih pravila i bit ćete iznenađeni rezultatima. Ni u najmanjoj mjeri neće narušiti vaše zdravlje, a kilogrami će se samo topiti. Oni koji su isprobali ove metode kažu da su više nego efikasne.

atma.hr – 78
Pravilno disanje

Redovne vježbe disanja mogu normalizirati metaboličke procese u tijelu. 15 minuta dnevno je dovoljno da biste poboljšali stanje.

Toplo hladno tuširanje

Ova caka daje odlične rezultate i pokreće cirkulaciju. Osim što pomaže u započinjanju procesa razgradnje masti, doprinosi boljem izgledu i elastičnosti kože.

Na kraju tuširanja, problematičan predio prijeđite potpuno hladnom vodom, a potom toplom i tako nekoliko puta.

Osim toga, dobro će doći kod aritmije, hipertenzije i oslabljenog imuniteta.

atma.hr – 39

Masaža

Nije potrebno da odlazite na skupe masaže u neki salon, to možete i u kućnoj varijanti sprovesti. 5 minuta dnevno masiranja problematičnih područja će uvelike pomoći da se oslobodite viška kilograma.

Masaža se nalazi na samom vrhu po efikasnosti kada je mršavljenje u pitanju.

Jedite u određeno vrijeme

Izraelski znanstvenici su sigurni da u borbi protiv viška kilograma nije bitno što jedete, već kad jedete.

Obrok na svaka tri sata, odnosno 3 glavna i 2 užine, su dobitna kombinacija u mršavljenju. Vrijeme bi trebalo biti identično svakog dana.

atma.hr – 75
Jedite u tišini

Znanstvenici su također dokazali da osoba mnogo više pojede ako je izložena buci, jer ona otežava koncentraciju na obrok i postaje teško shvatiti kad je tijelo sito.

Tijekom obroka ne slušajte glazbu i ne gledajte televiziju niti bilo što što bi vam moglo poremetiti pažnju.

Brojite zalogaje

Više pažnje obratite na broj zalogaja nego na kalorije koje namirnica ima.

Sprovedeno istraživanje je pokazalo da su osobe koje su svaki zalogaj žvakale između 20 i 30 puta, za mjesec dana izgubila 3 kilograma više od osoba koje to nisu činile.

atma.hr – 78
Jedite manje obroke

Ako postavite veliku tanjur ispred sebe, automatski ćete željeti više hrane, a postoji i velika vjerojatnost da ćete pojesti sve što se nalazi na tanjuru čak iako ste siti.

Bolje je jesti pet do šest malih obroka dnevno nego obilan doručak, ručak i večeru.

Neka kuhinja bude uvijek čista

Znanstvenici vjeruju da nered u kuhinji izaziva stres, a kad se razina kortizola (hormona stresa) u organizmu poveća, u tom slučaju se javlja i napad gladi.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna dovodi do želje za slatkišima i masnom hranom, a to se događa jer se tijelo nastoji opskrbiti energijom kako biste mogli duže ostati budni.

Bez normalnog ritma sna nije moguće doći do vitke linije.

stil.kurir

103 BOGINJE NE STARE

Dr Christiane Northrup: BOGINJE NE STARE

boginje ne staremini

Tajni recept za blistavost, zdravlje i vitalnost

Bestseller!

Ova je knjiga namijenjena ženama svih dobi koje uživaju u životu i žele iskusiti kako život može biti još i bolji.

Nikad nije prerano zauzeti pozitivan stav prema svom tijelu i duhu i shvatiti da samo o nama i odlukama koje ovog trenutka donesemo ovisi kako ćemo živjeti u godinama koje dolaze. A godine možemo dočekivati s užitkom, a ne užasavati se promjena i očekivati propadanje. Odbacite zablude o starenju, otkrijte što sve s godinama može poći po dobru u tijelu te kako ostvariti ravnotežu i zdravlje bez obzira na dob i trenutno zdravstveno stanje.

Još jedan biser koji potpisuje legendarna autorica svevremenskog klasika Žensko tijelo, ženska mudrost!