Ne talasaj… Pusti, proći će… Ne diraj lava dok spava… Ne diži prašinu…

Koliko su vam gornje rečenice poznate?

Ja sam odgajana, kao i mnogi od nas u obiteljima gdje se prešućivalo ono što se trebalo reći, gdje nije bilo otvorenog razgovora i gdje su se tolerirale stvari koje se ne bi trebale tolerirati. Da se slučajno ne bi probudilo lava dok spava.

Piše: Danijela Medaković, Life coach & EFT terapeut

atma.hr – 52
Godinama sam se pitala samo jednu stvar “Zašto?” Zašto ne talasati, zašto tolerirati nešto što nam se ne sviđa, zašto to moramo prihvaćati??

Zar je prirodno zatvarati oči pred stvarima koje NAMA nisu u redu kako bismo izbjegli sukobe?

Zar je prirodno ne raditi ono što  želimo jer netko ima očekivanja od nas?

Zar je prirodno ne iskušati ono što želimo jer smo premladi ili prestari, jer smo žene, jer smo roditelji, jer se odrasli tako ne ponašaju, jer to jednostavno nije u redu?

Nije prirodno! Nametnuto nam je, negdje u odrastanju kako smo pokupili i druge programe, pokupili smo i taj.

Ali okolina… Okolina je jednostavno takva. Ali vi ne morate biti!

Okolina je ograničavajuća, i ako živite u takvoj vjerujte da nećete uspjeti. Svaki puta kada pokušate nešto novo ako slušate ljude kojima ste okruženi nećete učiniti ništa.

Živjet ćete upravo ovakav život kakav živite i sada. Ako ste u njemu sretni, odlično. Ali ako niste, usudite se talasati jer to možete učiniti samo vi. Nemojte čekati da to napravi netko umjesto vas jer nikada neće.

Nitko drugi ne može talasati umjesto vas, jer SAMO vi znate što vas čini sretnim i što je za vas najbolje.

Pustite ove koji znaju neka znaju za sebe, vi ste kovač svoje sreće i usudite se.

Talasajte, dižite prašinu, probudite lava, skinite okove, oslobodite se, vičite iz sve glasa, samo nemojte dozvoliti da vas strah od toga što će drugi reći sputava u tome da okusite istinsku sreću.

Na linku vam ostavljam pjesmu koja je inspirirala i naslov i post pa odvojite par minuta da poslušate.

Ako ne znate kako bi sami potražite prijatelja koji vam može biti pomoć ili se obratite meni, zato sam i ovdje, zar ne?

atma.hr – 52
Kontakt

Danijela Medaković
Life coach & EFT terapeut
095/5488805
[email protected]
FB: Zdravi-Sretni
Skype: Zdravi Sretni
WEB: zdravi-sretni.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaSnimao nebo 7 dana, a rezultat je veličanstven. Pogledajte ovaj video prije spavanja!
Slijedeća objavaVIDEO: Životinje spašavaju druge životinje
Avatar photo
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.