Kako uskladiti svjesni i podsvjesni um?

Poznato je da čovjekovim mislima, osjećajima i postupcima ne upravlja samo njegov svjesni, već i nesvjesni um. Mnogi znaju i da je pri tome naš nesvjesni um često daleko važniji od svjesnog. No, ova dva dijela naše osobnosti nisu uvijek usklađena.

Možemo, na primjer, govoriti sebi i drugima, da nam je “okej” posao koji radimo ali ako uvjeravamo sebe da je tako jer nam treba novac, a u svojoj podsvijesti ne volimo taj posao i želimo ga promijeniti, ova neusklađenost naša dva uma može biti uzrokom niza poteškoća – od zdravstvenih pa do problema na poslu.

Što možemo učiniti da bismo uskladili svjesni i nesvjesni um? Kako doprijeti do tog čudesnog izvršitelja, nesvjesnog uma, i dati mu jasne upute o tome što želimo, tako da nam ne stvara poteškoće nego bude moćan saveznik u kreiranju željene stvarnosti?

Jedan od vrlo jednostavnih načina da se to učini je mentalna tehnika “Programiranje uma 1-10” koja je dio All level healing tehnike (ALH). ALH tehnika je brza, cjelovita, jednostavna i lako primjenjiva tehnika mentalnog i intuitivnog razvoja, manifestiranja i iscjeljivanja, koja je nastala kao rezultat 10-godišnjeg istraživačkog rada, individualnih i grupnih terapija, edukacija, te suradnje s liječnicima i terapeutima različitih alternativnih i drugih metoda iscjeljivanja. Sastoji se od osnovnih i specijalističkih tečajeva izobrazbe s područja alternativnog rada mentalnih i duhovnih tehnika, daje jednostavan uvid u sve razine postojanja te brze rezultate u svim područjima u kojima želimo djelovati ili ih promijeniti. Ukratko, pomaže u postizanju iscjeljenja i cjelovitosti na svim razinama čovjekovog bića, baš kao što kaže sam naziv – All level healing.

Za svega nekoliko minuta možete naučiti praktičnu tehniku “Programiranje uma 1-10” i koristiti je kad god vam zatreba za najrazličitije svrhe – od uklanjanja glavobolje i straha od javnog nastupa, preko ostavljanja dobrog dojma na razgovoru za posao, sigurnog putovanja, boljih odnosa s drugima pa do bolje usredotočenosti na učenje i postizanja boljih rezultata u školovanju, sportu… Ovu staru autosugestivnu metodu koriste mnoge škole, a objašnjena je i u knjizi “Moć podsvijesti” Josepha Murphyja.

Pretvaranje sabotera u saveznika

Naš nesvjesni um često ispunjavamo mislima koje nam nimalo ne pomažu u ostvarenju želja: Ja to ne mogu. Nisam sposoban za to. Sigurno ću pogriješiti. Osramotit ću se. Nisam ja te sreće. Opet će sve otići nizbrdo… i sličnima. Prisjetite se samo koliko puta u životu ste takvo što pomislili. Što mislite kakav je to učinak imalo na vašu podsvijest?

Dok je naša svijest nešto poput odrasle osobe koja racionalno razmišlja, odabire između opcija i donosi svrsishodne odluke, podsvijest je više nalik malom djetetu – ne raspravlja s nama, ne mari za razliku između dobra i zla, već prihvaća ono što joj se sugerira. Ako u nju usadimo poticajne misli, naš je saveznik. Ispunjavamo li je mislima o neuspjehu, to će se očitovati u stvarnosti. Jedan od dokazano dobrih načina da se misli koje nam ne služe zamijene onim korisnima je ponavljanje konstruktivnih i pozitivnih autosugestija koje podsvijest s vremenom usvaja i pretvara u nove, korisne životne navike.

Ivan Galošević, trener antistresnih tehnika, komunikacijskih vještina, mentalnih i prodajnih tehnika, brzog čitanja i menadžerskih vještina, te suosnivač tehnike All level healing kaže: “Mi ne kontroliramo u potpunosti svaki događaj u životu, jer ne znamo uvijek što je najbolje za nas i cijeli svemir, niti bi bilo u redu da se sve događa u našu korist, a na štetu drugih i života u cjelini. No, ono što je najvažnije, ova nam tehnika usklađivanja svjesnog i nesvjesnog uma omogućuje da se događaj odvija na najlakši i najjednostavniji način i onako kako je najbolje za sve uključene. Radi se zatvorenih očiju jer kada žmirimo, očne jabučice automatski se kreću prema gore i mi ulazimo u alfa stanje svijesti u kojemu je utisnuće informacija veće čak 50-200 puta”.

Kako možete raditi ovu tehniku da biste upregnuli moć svog nesvjesnog uma u smjeru ostvarenja želja?

Tehnika programiranja uma 1-10

  1. Zatvorite oči.
  2. Definirajte postojeće stanje, kako se osjećate.
  3. Izgovorite na glas ili u sebi što želite (npr. ugovoriti dobar posao, da svi uključeni budu zadovoljni i svi imamo koristi od toga).
  4. Recite – Sada ću brojati od 1 do 10. Kada dođem do 10 i otvorim oči, bit ću programiran da… (ili osjećat ću se…)
  5. Polako brojite do 5. Ponovite – Kada dođem do broja 10 i otvorim oči, bit ću programiran… (osjećat ću se…)
  6. Polako izbrojite do 10.
  7. Otvorite oči i recite – Sada sam programiran da…. (sada se osjećam…)

Jedini način da otkrijete koliko je ova tehnika stvarno učinkovita jest da je isprobate. Ugodno ćete se iznenaditi.

Ovo je samo jedna u širokom spektru All level healing tehnika. Svi koji su naučili barem dio ovih tehnika uvjerili su se da je divno znati da smo u velikoj mjeri mi sami kreatori svoje stvarnosti, da su te sposobnosti u nama oduvijek i da stvarno možemo mijenjati život za sebe i za druge na bolje, i to na lak i jednostavan način. Divno je i oslobađajuće znati da nismo žrtve okolnosti, sudbine ni volje drugih ljudi, već možemo uzeti kormilo života u svoje vlastite ruke. Osobno sam, tijekom dugogodišnjeg rada na sebi, iskusila niz dobrih tehnika a najbrže rezultate, na najlakši način postigla sam upravo s ALH “alatima”, i to u svim područjima svog života. Stoga s velikim veseljem dijelim svoja znanja i iskustva s drugima jer mi je želja da svi ljudi ostvare i žive svoj puni potencijal i da znaju da to zavrjeđuju, da je to njihovo pravo stečeno po rođenju.

Više o All level healing tehnikama: www.alllevelhealing.com

Snježana Krčmar, trener osobnog razvoja ALH tehnika, Facebook