Nadahnuta Životom, inspirirana i potpuno opijena Njime!

Svo vrijeme je sada

Jesu li vam poznati oni trenuci kada udahnete punim plućima i ono što osjećate je samo širenje radosti?! Bez ikakvog posebnog razloga! I onda tako svakim udahom i izdahom povećavate i širite radost tijelom, a onda cijelim bićem. Kažem bićem jer ti titraji ulaze u svaku staničnu i energetsku poru. Tako okupani Životom sjajimo! Sjajimo na način da se taj sjaj vidi puno dalje od komentara „kako zračiš!“. On putuje kroz galaksije, kao titraj prolazi kanjonima međuvremena, ostajući zauvijek sjati u sada. No taj sada je samo sada „sada“. Već sekunda kasnije i nema ga, otišao je u nepovrat. Nastupio je neki drugi „sada“, možda sličan, možda potpuno drugačiji, no drugi. I tako se nižu i mijenjaju „sada“ trenuci. Zato se kaže da nema vremena i da je jedino vrijeme upravo „sada“. A njegovu ljepotu doživljavamo zahvaljujući alkemiji Života. Alati i tehnologije kojima se stvoritelj služio da bi izrazio i pokazao Život (sve živo i ne živo) u materiji su zlatni rez, sveta geometrija, fraktali… Stoga postoji apsolutno savršenstvo i apsolutna ljepota u svakoj formi i izričaju života. Tamo gdje ne vidimo apsolutnu pravilnost koju doživljavamo ljepotom, vidjet ćemo apsolutnu jedinstvenost i povezanost cjeline koja je pak opet dio veće cjeline. Bog, kreator vrhunski je alkemičar.

Slobodna Sloboda

Gledajući tako u oči pravilnosti koja se očituje u svemu živome (kroz svetu geometriju ili npr. fraktale) možemo vidjeti kako upravo ta pravilnost i jasna struktura te njezina opetovanost i dosljednost (u materiji disciplina) rađaju i dio su Ljepote, Igre Života. Rasterećena u potpunosti, uronjena i živa jedino u „sada“ ona/ono/sve živo – je Slobodno. Slobodno od postojanja u vremenu i slobodno da živi u prostoru van vremena. Sloboda bez zlatnog reza i dosljednosti u uvijek novom, svjesnom „sada“ postaje bezglava, izgubljena sloboda koja luta i kao takva nije istinski živa i radosna. Nesvjesna „sada“ ova Sloboda tek bježi, stvara kaos remeteći prirodni poredak.

Pravilnost i Radost

Pravilnost bez Slobode ne poznaje Radost. Takva pravilnost samo gradi samu sebe stvarajući strukturu bez Života koja odlazi u zatvorenost i rigidnost. Radost je jedan od alkemijskih sastojaka Ljepote Života, Savršenosti Upravo Takve Kakva Je – u svemu! Drugi alkemijski sastojak koji ne može živjeti bez Slobode je Ljubav. Uz Slobodu, Radost i Ljubav, Život cvjeta, miriše i sjaji galaksijama daleko.

Sjajite i vi!

Slobodni

Radosni

I beskrajno Ljubavni

Uvijek u „sada“.

<3

Napisala: Kristina Panić, talesofcroatia.com

atma.hr – 52
atma.hr – 52