Ametist je kamen duše. To je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira.

To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Ametist je prirodni sedativ, blokira geopatogena zračenja i negativne energije okruženja. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost.

Smatra se da je Ametist kamen most između Zemlje i Neba, između duha i duše. On je kamen pročišćavanja, koji u nama probuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom i duševnom razvoju. Podržava stvaranje novih ideja i dodaje im motivaciju za razvoj.

Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije, harmonizira ljubavni život u vezi između muškarca i žene. Vjeruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razvija telepatiju.

Tradicionalno se nosio da bi spriječio pijanstvo i može otrijezniti od pretjerane neumjerenosti i fizičkih strasti. Ametist je izuzetno koristan za um, za smirenje i motivaciju. Pri meditaciji, preusmjerava misli od svakodnevice prema smirenosti i dubljem razumijevanju.

Poboljšava prihvaćanje novih ideja i povezuje uzrok s posljedicom. Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka, uvodeći zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeći odluke i uvide u djelo. Mentalno, smiruje i objedinjuje, pomaže prijenos nervnih signala kroz mozak.

atma.hr – 52
Pomaže kada je previše aktivan um uzrok nesanice, štiti i od kroničnih noćnih mora. Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, čineći vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve. Dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka.

Ametist poboljšava proizvodnju hormona i usklađuje endokrilni sustav i metabolizam. Jača organe za čišćenje, probavne organe i imuni sistem. Odlično čisti krv. Oslobađa fizičkog, emotivnog i psihičkog  bola ili stresa. Smanjuje glavobolju i opušta napetost.

Smanjuje modrice, povrede i otekline, liječi poremećaje sluha. Liječi bolesti pluća i respiratornog trakta, bolesti kože, stanične poremećaje i bolesti probavnog trakta. Regulira crijevnu floru i otklanja parazite. Liječi nesanicu i donosi dobar san. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.

Održavanje:

  • Ametist se čisti prije ili nakon korištenja, pod tekućom mlakom vodom cca 3-5 minuta ili u posudi zajedno s gorskim kristalom.
  • Puni na dnevnoj svijetlosti, ali ne direktno na suncu ili  uz gorski kristal.

miniiNarukvica Ametist

Kupite ovdje

ogrlica-ametist-2Ogrlica  Ametist (2)

Kupite ovdje