Malahit je kamen avanture i promjene.

Malahit je kamen koji još evoluira i sva njegova djelovanja nisu još poznata. Zbog toga se smatra da će u budućnosti biti jedan od najtraženijih kristala na području kristaloterapije. Njegove neobične šare uvode um u različita stanja svijesti, izazivajući vizije iz budućnosti i podsvijesti. To je snažan kamen zaštitnik koji upija negativnu energiju i zračenja iz okoline. Pojačava pozitivnu energiju.

Položen na treće oko, malahit otvara nadosjetilni vid. Položen na srce, aktivira srčanu čakru i otvara vas iskustvima bezuvjetne ljubavi i razumijevanja. Ovo je kamen koji vam ne dopušta stajanje na mjestu. Gura vas naprijed, potičući da poduzmete nužne rizike i prihvatite avanturu. Drugim riječima, malahit vas tjera da izađete iz svoje „zone komfora“.

Malahit vam skreće pozornost na vaše blokade i sve ono što vas drži na mjestu. Pomaže vam pronaći načine da se očistite od svoje prošlosti i krenete hrabro naprijed. Izvlači potisnute osjećaje i uzroke psihosomatskih poremećaja, raskida neželjene veze i rastvara stare oblike ponašanja. Pomaže vam da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život. On vas uči da je sve ono što svakodnevno doživljavate, odraz vašeg unutarnjeg stanja.

Emotivno, malahit budi suosjećanje prema drugim ljudima i pokazuje kako bi vam bilo da ste na njihovom mjestu. Također budi osjećaj ljubavi i pomaže da oprostite sebi i drugima. To je kamen prijateljstva i ljubavi. Čisti međuljudske odnose i ispunjava ih ravnotežom i poštovanjem.

atma.hr – 52
Ovo je savršen kamen za sramežljive osobe koje se ustručavaju izraziti svoje misli i osjećaje. Malahit vas u tom slučaju potiče na ekstrovertnost i na prihvaćanje sebe i svojih potreba. Također je koristan za osobe koje imaju seksualnih problema prouzrokovanih seksualnim traumama u ovom ili prošlom životu. To je kamen preobražaja i novih početaka.

Mentalno, malahit pojačava intuiciju i uvid. Odličan je za liječenje disleksije. Poboljšava pamćenje i koncentraciju, te razumijevanje teških koncepata. Položen na solarni pleksus, čisti vas od emotivnih i mentalnih blokada, te dolazi do uzroka problema. Donosi živopisne snove i pomaže da ih se prisjetite i razumijete.

Malahit ljekovito djeluje na fizičko tijelo – ublažava grčeve, probavne i menstrualne, ublažava napetosti živaca, liječi astmu, vrtoglavicu, snižava krvni tlak, čisti jetru, te smanjuje proizvodnju kiseline u tijelu.

Održavanje:

Malahit se prazni uz komadiće hematita, a puni se preko noći u suhoj posudi s gorskim kristalom.

narukvica-malahit-510x383

Narukvica – Malahit