atma.hr – 52
U posljednje vrijeme se dešava da imamo mnogo poteškoća kako da održimo vjeru u sebe, ali i duševnu energiju kojom uspijevamo ostati jake volje i sposobni ići dalje i napredovati u svakom pogledu. Ukoliko dugo vremena provodimo pod uvjetima koji djeluju negativno na našu svijest i snagu volje, onda se može javiti depresija i nesigurnost, koja vremenom može završiti s iracionalnim strahovima. Budući da je čovjek dio prirode, onda bi ipak trebao pokušati boriti se s ovakvim stanjima prirodnim putem. Jedan od prirodnih načina pomoću kojeg se možemo boriti su meditacije s kristalima.

Još u periodu starog Rima primijećen je mineral s plavom iskrom u sebi, a tek u 18. stoljeću je dobio ime Labradorit. Vremenom je, pored toga što je izrazito lijep poludragi kamen, primjećen zbog svojih ljekovitih svojstava prilikom meditiranja i spravljanja eliksira.

Postoje dvije vrste Labradorita, jedna je sivkasto zelena vrsta, s plavom vatrom u svojoj strukturi. Ova vatra se naziva labradorizacija. Labradorizacija je optički efekt koji nastaje odbijanjem svjetlosti od pojedine nečistoće u mineralu poput zračnih đepova ili djelića rutila. Druga vrsta, dosta rijetka je žuti labradorit.

Ovaj mineral je prema kemijskoj strukturi sastavljen iz približno jednakog omjera iona natrija i kalcija, koji su zastupljeni u našem organizmu. Oba iona spadaju u makroelemente. Kalcij ima mnogobrojne funkcije u našem organizmu. Pored toga što u strukturi apatita izgrađuje naše kosti i zube, on pomaže pri zgrušavanju krvi, pravilnoj funkciji mišića, živaca i hormona. Pri tome je jako bitan u održavanju pravilnog rada srca. Natrij, iako u većoj količini loš za organizam, jako je bitan u održavanju neuroloških i mišićnih funkcija.  Pored ovih elemenata, sastoji se iz oksigena, silicija i aluminija koji grade kristalnu rešetku, dok se ioni kalcija i natrija odbijaju od kristalnu rešetku pa upravo to pomjeranje ima elektromagnetnu vibraciju koja blagotvorno djeluje na naš organizam.

Ljekovita svojstva ovog minerala su uglavnom usmjerena na višu srčanu čakru, grlenu i krunsku. Ovaj mineral unosi rasvjetljenje u naše dileme. Pomaže nam da usmjerimo svoju akciju na djela koja će nam biti korisna, a neće nam oduzimati previše kreativne energije. Odličan je za osobe koje imaju probleme s duhovnom stabilnošću jer pomaže da se eterička energija ravnomjerno sjedini s fizičkom. U ljubavnom smislu pomaže da se povrati jednakostranost osjećanja, ukoliko smo ih izgubili iz nekog razloga.

Labradorit nam može pomoći ukoliko imamo problema s depresijom, jer povoljno djeluje na loše astrološke aspekte Jupitera, koji je odgovoran za osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja. Zbog pomoći pri izgradnji duhovne ravnoteže, odličan je kao medij za pomoć nakon traumatičnih situacija. Pomoći će hiperaktivnim ljudima da ne rasipaju svoju kreativnu energiju, već da završe ono što počinju na vrijeme. Dosta je moćan kada je u pitanju djelovanje na potisnuta sjećanja.

U organskom smislu, pozitivno utječe na otpornost prema virusnim oboljenjima, vid, koštani i mišićni sistem, regulaciju metaboličkih aktivnosti i krvnog pritiska, umanjuje stres, usklađuje hormone hipofize i pinealne žlijezde.

Ovaj mineral nema jak efekt kod svih osoba pa je tako potrebna konzultacija s kristaloterapeutom i bioenergičarem kako bi znali kako doći do suštine ljekovitosti ovog minerala.

Kod nas možete nabaviti ovaj mineral, ali dobiti i konzultacije kako koristiti isti. Dovoljno je da nam se javite u inbox naše stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija ili putem e-maila: [email protected]

Autor: AnaDominik Rodić

atma.hr – 52
atma.hr – 52