Prolazeći kroz razna iskustva koja su me morila i opterećivala moj um, poslužila sam se raznim sredstvima kako bih si olakšala tjeskobna stanja. Sredstva poput knjiga, glazbe, tuđih iskustava su bila ta kojom sam pokušavala “izliječiti” ono što je tog trenutka trebalo njegu. Lutajući You Tube bespućima, naišla sam na jednu od epizoda “Na rubu znanosti”. Upravo u toj epizodi gostovala je žena, toplih očiju, smirenog glasa, koja je tako smireno i iskreno prenosila svoju priču, svoje putovanje od teške bolesti, iskustva blizu smrti do istinskog ozdravljenja. Njezino ime je Anita Moorjani.


Widget not in any sidebars

Iako nisam teško bolesna, prepoznala sam se u njezinom iskustvu u kojem se mogu prepoznati svi oni koji na bilo koji način žele promijeniti dosadašnji način života, svi oni koji su zaboravili voljeti sebe ili se nažalost uopće nisu ni voljeli. Njezino iskustvo poziva svakog od nas da zastanemo, osvrnemo se na ono što trenutno imamo, napravimo reviziju vlastitog života i odlučimo ovdje i sada živjeti TAJ svoj život.

Željna saznati više o Aniti i njezinom jedinstvenom putu, odlučila sam intenzivnije “kopati” po internetu kako bih prikupila što više informacija o transformaciji njezinog života. Istražujući njezino iskustvo, tražila sam pomoć za samu sebe, kako bih i sama mogla transformirati svoj život. Nije to jednostavan proces. O, ne! Svatko tko radi na sebi znat će o čemu govorim. U pet minuta ili u bilo kakvom kratkom vremenu, ne možemo samo tako promijeniti život. Ipak, voljni i željni promjene, koristeći se iskrenim iskustvima drugih, pri tome osluškujući sebe, možemo krenuti na taj put i sami biti ponovno rođeni.

Nakon internetskog istraživanja iskustva Anite Moorjani, gledanja i slušanja njezinih You Tube snimaka, odlučila sam da je vrijeme kupiti i njezinu prvu knjigu. Ušavši u VBZ knjižaru, zgrabila sam knjigu s police i radosno obogatila svoju knjižnicu ovim uratkom. Ovim istinitim, iskrenim uratkom. Uratkom kojeg uvijek iznova možete čitati pri tome stvarajući i dobivajući nove spoznaje.

Listajući knjigu, koju ću ovih dana ponovno pročitati, naišla sam na odlomak kojeg sam posebno izdvojila, označivši ga olovkom. To je inače moj sistem kada nikako ne želim pročitano zaboraviti. Upravo taj odlomak podijelit ću ovdje s vama. Nadam se da će to biti lijepa uvertira u vaše druženje s Anitom, kako kroz njezine knjige i video uratke, tako i s nadolazećim zagrebačkim seminarom.

anita moorjani“Shvatila sam da pravu radost i sreću mogu pronaći jedino tako da volim sebe, uđem u sebe, slijedim svoje srce i radim ono što me veseli. Otkrila sam da kad mi se čini da se moj život odvija bez nekog smjera i kad se osjećam izgubljeno (što mi se još uvijek često događa), to zapravo znači da sam izgubila sebe. Da nisam povezana s onim što uistinu jesam i zbog čega sam došla na ovaj svijet. To se obično događalo kad bih prestala slušati vlastiti unutarnji glas i svoju moć predala vanjskim izvorima, kao što su televizijske reklame, novine, velike farmaceutske tvrtke, moje društvo, kulturna i društvena uvjerenja i slično. Prije, kad bih se osjećala izgubljeno, jedna od prvih stvari koje bih učinila bila je odgovore potražiti izvan sebe. Okretala bih se knjigama, učiteljima i guruima u nadi da će mi oni dati rješenje koje mi se uvijek izmiče. Upravo to sam učinila i kad su mi dijagnosticirali karcinom. Ali na kraju sam samo bila još izgubljenija, jer sam se ponovno odricala vlastite moći. Shvatila sam da promatrati iznutra prema van znači moći potpuno vjerovati svom unutarnjem vodstvu. Kao da ono što osjećam ima utjecaj na cijeli moj univerzum.”  

(ulomak iz knjige “Ponovno rođena”)

atma.hr – 39

Prekrasno, zar ne? Ovo je samo djelić onog što se u ovoj knjizi može pročitati. U ovoj knjizi naučit ćete kako uspostaviti odnos s unutarnjom sobom, osluškivati unutarnji glas. U konačnici, saznat ćete i tko je Anita Moorjani, kako je tekao njezin život od samog početka do života kakav danas živi. Prije nego i sami posegnete za knjigom u jednoj od knjižara koji ju prodaju, napisat ću nekoliko informacija o dragoj Aniti.

Anita Moorjani rođena je u Singaporu, u indijskoj obitelji. Napunivši dvije godine, s obitelji se preselila u Hong Kong. Njezino indijsko podrijetlo, te školovanje u britanskim školama obogatilo je njezin rječnik stranih riječi. Naime, Anita govori engleski, kineski, sindhi, a učila je i francuski. Njezin život dobio je veliki zaokret 2002. godine kada joj je dijagnosticiran karcinom. U knjizi “Ponovno rođena” temeljito je opisano iskustvo s ovom bolešću, te iskustvo s blizinom smrti početkom 2006. godine. Upravo to iskustvo iz temelja joj je promijenilo pogled na život. Iskustvo koje je stekla u drugoj dimenziji, transformiralo je njezin pristup životu općenito.

Njezino iskustvo otvorilo je mnoga vrata. Upravo poradi onog što je prošla, Anita gostuje na raznim konferencijama i događajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Jedan takav događaj očekuje i nas u mjesecu svibnju. Detalje možete pročitati klikom na link koji ću priložiti na kraju teksta.

Anita Moorjani svojim iskustvom želi poručiti kako svi mi imamo unutarnju snagu i mudrost. Kako svi možemo prevladati i najteže životne situacije. Upravo njezino iskustvo je živi dokaz kako je to itekako moguće.

Napisala: Tajana Ćosić – Tajči, tajanacosic2205.wixsite.com

Počele su prijave za događaj godine: Anita Moorjani ponovo u Zagrebu 26.-27.05. 2018.g!

http://alternativainformacije.com/2017/11/pocele-su-prijave-za-dogadaj-godine-anita-moorjani-ponovo-u-zagrebu/

atma.hr – 39

vladica 300