Svima već polako biva poznato kako će Anita ovog svibnja ponovno svjedočiti i govoriti o svojem iskustvu ozdravljenja pred hrvatskom publikom. Njezina knjiga “Ponovno rođena” govori o njezinom novom početku nakon čudesnog ozdravljenja. Ipak, nije to samo još jedna od knjiga koja prikazuje iskustvo blizine smrti. To je knjiga koja tako iskreno i ljudski opisuje život prije i poslije iskustva kojeg nemaju svi priliku doživjeti. Zakoračiti prema svijetu iza ovog fizičkog, a opet vratiti se i podijeliti s nama divnu i oslobađajuću istinu. Koju? Da nema osude nakon smrti, da sve što će nas dočekati bit će čista i savršena ljubav.

atma.hr – 78
Ipak, bez obzira što ju je nakon tog iskustva obuzela euforija i ogromna želja reći svijetu što je sve iskusila, istodobno je drhtala od straha kako o svemu iskreno i javno govoriti. Postajala je svjesna da će svojim govorom o iskustvu blizine smrti privući pozornost na koju još uvijek nije bila spremna.

Uvjerena sam kako su svi prošli kroz ovakvo iskustvo straha, kada su se pitali kako i na koji način predstaviti svijetu ono što mogu duboko iz sebe, iskreno i bez pretvaranja ponuditi. Ljubav i strah su one dvije volje i nevolje koje vladaju našim životima. Pitanje je, koju od njih ćemo pustiti u svoj život i napraviti im mjesta da se ugnijezde. Iako je Anita bila zabrinuta oko toga kako će njezino iskustvo biti prihvaćeno, nešto joj je govorilo da ga mora podijeliti sa širim krugom ljudi. U njoj su se izmjenjivali osjećaji kojim bi na tren poželjela povući se, a na tren o tome sveme progovoriti. Ipak, znala je, kada dođe pravi trenutak i kad bude spremna, tu veliku pozornost i izlaganje podnijet će s lakoćom koju je osjetila i i tijekom iskustva blizu smrti.

Tijekom tog vremena u kojem je čekala pravi trenutak otvoriti se svijetu, slijedila je spoznaje koje je stekla iskustvom blizine smrti. Ostajala je vjerna sebi. Nešto što toplo preporuča na svim svojim seminarima, video uratcima i duž obje knjige koje je objavila. Živjela i živi na način koji ju najviše usrećuje. Primjer je to koji bi svi trebali slijediti, a ne toliko ga se bojati kao da činimo najveći grijeh. Čemu odgađati takvo življenje? Nije li to i razlog zbog čega smo ovdje? Živjeti!!!

Dok je činila ono što ju usrećuje, ostajala je otvorena prema svim mogućim načinima na koje će se njezina poruka pronijeti.

I uistinu, stvari su se počele događati, sjedati na svoje mjesto, otvarati vrata za sve one koji su istinski trebali čuti ono kroz što je Anita prošla. Godine 2011.-e bila je u posjeti dobroj prijateljici koja je tada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvorila Holistički edukacijski centar. Pozvala ju je da dođe i ispriča svoju nevjerojatnu priču pred slušateljima u Dubaiju. Suočivši se sa samom sobom, održala je svoje prvo predavanje koje je u njoj pokrenulo onu promjenu koju je toliko čekala. Od tog trenutka bila je spremna podijeliti svoju priču s ostatkom svijeta. Transformacija koja se u njoj događala tijekom predavanja utjecala je na sve prisutne. Ispred sebe je sa strahopoštovanjem gledala kako se događaju iscjeljenja. Zašto? Zato jer su ljudi iz njezinog iskustva dobivali ono što je njima bilo prijeko potrebno i svi su znali da se događa nešto moćno. Iskustvo u Dubaiju za Anitu značio je ponovni kontakt s veličanstvenim jastvom. Bila je spremna suočiti se sa svime što joj život ponudi. Bila je spremna suočiti se s nepoznatim.

Od tog vremena do danas svoje je iskustvo ispričala mnogima. Susrećući se s mnogim oboljelima, ljudima u potrebi, u patnji, uvidjela je da njezino oboljenje od karcinoma i njezino ozdravljenje nisu važni samo za nju, već za cijeli planet. Svi smo Jedno, a ono što se događalo u njoj, događalo se svima. Ono što se zbiva za nju, zbiva se za cijeli svijet. Njezina priča, njezino izlječenje danas služi kao oruđe izlječenja drugima, kako fizički oboljelim, tako i emocionalno oboljelima. Njezina priča nije za probrane. Njezina priča svima pruža novi početak. Stoga, budimo i mi otvoreni za sve ono što je na putu da nam se dogodi.