Foto: pixabay.com

Listopad/oktobar donosi dvije pomrčine – pomrčinu Sunca za vrijeme mladog Mjeseca u Vagi i pomrčinu punog Mjeseca u Biku. Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Vagi događa se 14.10. i dio je novog ciklusa pomrčine s kojim smo počeli raditi ranije tijekom godine. Teme ovog ciklusa pomrčine nastavit će se razvijati kako budemo ulazili u 2024. i kasnije. Pomrčina punog Mjeseca u Biku 28.10. posljednja je u ciklusu na kojem radimo od 2021. Ovo je velika završna točka i završetak lekcija i putovanja ovog ciklusa pomrčine. Također će dati kraju mjeseca snažnu temu zatvaranja i završetaka. Osim pomrčina, koje su nevjerojatno snažne i mogu stvoriti snažan protok transformativne energije, ostatak mjeseca je prilično miran. Gotovo kao da nam Svemir daje dopuštenje da se stvarno koncentriramo i radimo s tim energijama pomrčine.

atma.hr – 52
Pogledajmo pobliže ključne astrološke događaje u listopadu/oktobru 2023..

8. listopad/oktobar – Venera napušta svoju fazu sjene

Venera konačno izlazi iz svoje postretrogradne sjene. Ako se prisjetimo početka lipnja/juna, Venera je počela usporavati prema retrogradnom teritoriju. Zatim, 22. srpnja/jula, službeno je krenula retrogradno, putujući kroz dubine naše psihe, otkrivajući probleme u našim odnosima.

3. rujna/septembra, Venera je stacionirana izravno, donoseći posljednje lekcije. Sada, kada je napustila fazu sjene, krenula je u nove avanture, kao i mi, posebno kada su u pitanju stvari srca.

10. listopad/oktobar – Pluton kreće direktno u Jarcu

Pluton kreće direktno u Jarcu nakon što je bio u retrogradnom hodu od svibnja. Posljednjih nekoliko mjeseci imamo jaku retrogradnu aktivnost planeta. To ponekad može stvoriti osjećaj tromosti i osjećaj zaglavljenosti. Sada se sve više i više planeti počinju kretati izravno, a Pluton je sljedeći na redu.

S Plutonom koji se sada kreće direktno, mogli bismo početi vidjeti kako se stvari kreću oko nas s malo većom brzinom i lakoćom. Možda će biti lakše poduzeti korake naprijed, osobito u područjima u kojima smo se osjećali kontroliranima ili potisnutima na neki način.

Pluton predstavlja moć, tako da se često, kada je direktan, možemo naći u novoj osobnoj moći. Ako smo se u životu suočavali s borbama za moć, od ove točke nadalje stvari mogu postati lakše.

Posebno budući da je u Jarcu, Pluton nas vodi da svoju moć izrazimo na odgovoran način. Kako možemo iskoristiti svoju moć kako bismo mogli preuzeti odgovornost za stvari koje su nam važne?

atma.hr – 52
12. listopad/oktobar – Mars u Škorpionu

Mars, vatreni planet ulazi u jedan od svojih omiljenih znakova. Mars voli biti u znaku Škorpiona, ovdje se Mars može osjećati seksipilno, snažno i pod kontrolom. Mars u Škorpionu može biti moćan i strastven. Ovu energiju možemo usmjeriti kako bismo zapalili naše kreativne projekte i slijedili svoje strasti i ciljeve.

Možemo koristiti ovu energiju da vjerujemo u sebe i otključamo svog unutarnjeg ratnika. Mars u Škorpionu je fantastičan za ponovno rasplamsavanje naše strasti, ali također je i vrlo duhovan.

U Škorpionu, Mars nam može pomoći da budemo proaktivniji kada je riječ o promjenama i prihvaćanju bilo koje transformativne energije koja nas je možda pronašla.

Ako trebamo kopati duboko i istražiti što je skriveno ispod površine, Mars će nam dati povjerenje da odemo tamo. Ovo bi bilo fantastično vrijeme za istraživanje skrivenih trauma koje su bile preteške i za suočavanje s bolnim emocijama. Mars u Škorpionu će vam dati potrebnu snagu i mudrost da vidite magiju u mjestu gdje se trenutno nalazite.

14. listopad/oktobar – Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Vagi

Ovo je jedan od ključnih događaja mjeseca i 2023. godine! Ova solarna pomrčina i mlad Mjesec u Vagi dio je novog ciklusa pomrčine koji je započeo u travnju/aprilu ove godine. U travnju/aprilu smo imali pomrčinu Sunca i mlad Mjesec u znaku Ovna i obje će ove pomrčine raditi zajedno.

Pomrčine često donose sudbonosne događaje, približavajući nas našem višem putu. To su snažni trenuci u godini u kojima smo vođeni i postavljeni tamo gdje trebamo biti. Iako nam to može pomoći u kretanju kroz energije pomrčine, one često mogu biti i bolne i izazovne. Pomrčine nas mogu uzdrmati i pomaknuti iz pozicije koju nismo bili spremni napustiti.

Mogu nas gurnuti naprijed na put koji možda nije onakav kakav smo sami zamislili. Ali s vremenom, i s perspektivom, naučimo vidjeti ljepotu koja je proizašla iz toga.

atma.hr – 52
Vratite se mislima na travanj/april, koje su vam teme tada prevladavale? Ova pomrčina će vjerojatno proširiti te teme i pomoći vam da se pomaknete dalje od vaše zone udobnosti na mjesto veće ljepote!

Način na koji se odnosimo prema drugima može biti tema oko ove pomrčine. Možda se osjećamo potaknuto u vezi ili jednostavno gledamo sami sebe kada je u pitanju način na koji se odlučujemo povezati s drugima.

Budući da je ovaj ciklus pomrčine vrlo svjež, vjerojatno će se više otkriti u godinama koje dolaze. Možemo proslaviti ovu energiju pomrčine podizanjem naše vibracije, ostajući otvoreni za darove i zahvalnost Svemira i primajući ljubav u naše živote otvorenijeg srca.

Dok energije pomrčine mogu biti snažne i izazovne, ova pomrčina ima meku, slatku energiju kao protutežu svim poteškoćama s kojima se susrećemo.

23. listopad/oktobar – Počinje sezona Škorpiona

Sunce prelazi iz zračnog znaka Vaga u vodeni znak Škorpiona. Možemo se osjećati posebno u skladu sa svojim emocijama pod Suncem u Škorpionu. Sezona Škorpiona može pojačati naše psihičke i intuitivne vještine – stoga vjerujte svom unutarnjem glasu!

Sa Suncem u Škorpionu i energijom pomrčine koja se kotrlja visoko, možemo osjećati da se stvari u našim životima trebaju promijeniti.

Možda aktivno radimo promjene ili još uvijek razmišljamo o tome što točno treba promijeniti. Ovo je moćno vrijeme u godini, u kojem se možemo osjećati nesigurno u vezi onoga što nas čeka, ali smo sigurni da ne možemo nastaviti kao do sada.

atma.hr – 52
28. listopad/oktobar – Pun Mjesec, pomrčina Mjeseca

Ovo je posebno snažna pomrčina, jer privodi kraju snažan ciklus pomrčina koji je započeo krajem 2021. Od ovog vremena, koliko ste rasli? Kako se vaš život razvijao? Ovaj ciklus pomrčine sada daje svoju posljednju lekciju, svoju diplomsku točku.

Energije oko ove pomrčine su super nabijene i vidjet ćemo da dolazimo do točke zatvaranja s nečim u našim životima. Ako nešto izađe iz vašeg života pod ovom pomrčinom, shvatite to kao znak. Vjerujte svemu od čega se osjećate spremnima otići.

Energija pomrčine pomoći će nam da odbacimo i otpustimo, kako bismo mogli slobodno ući u novo. Pod ovom pomrčinom, mogli bismo iskusiti teme oko novca, vlastite vrijednosti i onoga što uistinu cijenimo.

Možda ćemo morati ponovno promisliti čemu smo posvetili svoje vrijeme i što želimo stvoriti u svojim životima koji idu naprijed.

Dok energije pomrčine mogu biti izazovne, one također mogu biti nevjerojatno osnažujuće. Pomrčine nam pomažu da skočimo naprijed na našem putu. Oni su mostovi prema višem putu i moćni alati transformacije i promjene. Iskoristimo ove energije u svoju korist!

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić