Dijagnoze iz autističnog spektra i ADHD poremećaja kod djece su zadnjih desetljeća u porastu. To su složeni neurorazvojni poremećaji za koje postoji više teorija uzroka. Njihova etiologija još uvijek nije poznata i ostaje predmetom mnogih istraživanja. Iako u uzroke spada i nasljedni faktor, genetika autizma nije sasvim  poznata.

Autizam se često povezuje s određenim toksičnim supstancama koje oštećuju plod prije ili nakon poroda, uključujući konzumaciju farmakoloških lijekova, pa i cjepivo. Ipak, ni za koju od teorija znanost nije ponudila utemeljene dokaze i još ne nudi zadovoljavajući terapijski pristup. Liječenje je uglavnom simptomatsko.

Određena istraživanja i praksa su pokazale da kod ovakvih dijagnoza ima smisla terapijski pristup koji polazi od detoksikacije dječjeg organizma, jer je evidentno i dokazano da su mnoga djeca koja imaju dijagnozu iz autističnog spektra pokazala visoki stupanj toksikacije, uključujući prisustvo teških metala, neovisno što je uzrokovalo toksikaciju. Neki roditelji opisuju  toksične reakcije na cjepivo koje se javlja kod njihove djece, kao simptome različitog inteziteta, od povećane do visoke temperature, noćnih buđenja, vrištanja djeteta, agonijskog plača, otuđivanja, neprepoznavanja roditelja, povlačenja u sebe, odbijanja hrane, pojavi intolerancija na razne namirnice, posebno na gluten, pojavi alergija na namirnice uključujući gluten (celijaklija), do drugih probavnih tegoba uključujući propusna crijeva i kandidijazu, do atopijskog dermititisa, simptoma iz autističnog spektra, ADHD poremećaja i slično.…

Ako je već došlo do pojave bilo kojeg od gore navedenih toksičnih simptoma, u postupku liječenja kojeg treba provoditi strpljivo i sistematično, uz specifičan terapeutski rad s djetetom, prioritetno je provesti odgovarajuću detoksikaciju organizma. PANACEO medicinski zeolit djeluje kao prirodni detoksikator bez ikakvih nuspojava ili kontraindikacija. Uz to značajno doprinosi funkcijama probavnog trakta, a zbog alkalnog efekta je učinkovit kod kandidijaze. Pored zeolita poželjno je koristiti  homeopatsku terapiju, pravilno hraniti mozak djece (poželjni proizvod su Klamatske AFA alge, liposomalni glutathione)  i obavezno primijeniti bezglutensku dijetu, čak i ako ne postoji intolerancija na gluten ili alergija na gluten (tzv celijaklija).  Pritom su vitamin C, magnezij, cink i riblje ulje korisna potpora procesu liječenja.

Znanstvene studije i klinička i anegdotalna iskustva potvrđuju opravdanost primjene medicinskog zeolita PANACEO MED THERAPY PRO kod preveniranja i ublažavanja (a u ranim reakcijama i do eventualno mogućeg potpunog izliječenja) problema  autističnog spektra i ADHD poremećaja uzrokovanih toksikacijom teških metala i ostalih toksičnih supstanci, te izliječenja atopijskog dermatitisa i drugih toksičnih simptoma. Rezultat je ovisan i o duljini izloženosti konkretno teškim metalima. (vidi studiju Dr Prociuk: Autism and behavioural disorders in children).

Detoksikacija doprinosi da se određeni problemi u ponašanju djece postupno smanjuju, dolazi do promjene raspoloženja, smanjenja agresivnosti, nemira, ublažavanja poremećaja deficita pažnje, ovisno koliko je vremena organizam djeteta bio izložen toksičnom djelovanju štetnih supstanci,

Radi prevencije toksikacije cjepivom, kod djece ili kod obitelji koji su već pokazali osjetljivost na lijekove i/ili cjepivo, predlaže se roditeljima detoks program započeti nekoliko tjedana prije cijepljenja i provoditi ga barem mjesec dana nakon cijepljenja, poželjno i dulje, čak i u slučaju kad dijete ne pokazuje toksične simptome.

Toksikacija teškim metalima s vrlo teškim posljedicama po razvoj djeteta može nastupiti i neovisno o cijepljenju. Postupak detoksikacije kod djece je uvijek isti, prah se uvodi postepeno u terapiju i postepeno se povećava, a terapija traje sve do potpune detoksikcaije odnosno do nestanka teških metala u organizmu.

Postupak detoksikacije odnosno suportivnog liječenja zeolitom provodi se postupno i neagresivno i relativno dugoročno (do potpune detoksikacije i nestanka simptoma bolesti). Ako je stupanj toksikacije teškim metalima vrlo visok, dijete zbog nagle detoksikacije može postati nemirno. U tom slučaju se detoksikacija provodi vrlo postupno, jer je tako ekstremnim slučajevima  teoretski moguća reakcija u obliku tzv ”apstinencijske krize” (dječji se organizam ”adaptirao” na toksine). Ovakvo stanje nije opasno, prolazno je a može ga se potpuno izbjeći postupnim uvođenjem terapije, jer nema potrebe dodatno uznemiravati dijete. To samo znači da proces detoksikacije ide prebrzo, pa se javljaju simptomi apstinencijske krize. U takvim se slučajevima terapija prestane povećavati, dapače se može vratiti na prethodnu (manju) dnevnu dozu kod koje takvi simptomi nisu postojali. Nakon nekoliko dana doze se ponovo povećavaju.

Kod djece čija je dijagnoza autističnog spektra u vezi s prisustvom kandide u organizmu, uz medicinski zeolit (PANACEO MED Therapy PRO prah) kao prirodni detoksikator  preporuča se i fitosupstanca Boswellia sacra (Weihrauch) zbog njenog pozitivnog učinka na kandidu, propusna crijeva i druge crijevne probleme. Kod djece iz autističnog spektra a posebno s naglašenim ADHD poremećajem uz Green Health Wreihrauch preporuča se Ginko Biloba koji poboljšava cerebralnu mikrocirkulaciju i unapređuje moždane funkcije, poboljšava koncentraciju i memoriju.

Ruska medicinska akademija preporuča da se kod djece tzv autističnog spektra koristi  zeolit kod kupanja, tako da se u vodu za kupanje doda jedna žličica zeolita. Preporuča se također koristiti takvu zeolitnu otopinu kod dnevnog višekratnog ispiranja sluznice (nos, oči, usta, ruke…), a može se istom ispirati voće i povrće koje dijete jede. Prah se može posipati i po hrani koju dijete jede. Opisana lokalna upotreba zeolitne otopine služi za čišćenje neurotransmitera kože i posebno sluznice sa svrhom uspostavljanja narušene homeostaze.

Brojni roditelji nam komuniciraju vrlo ohrabrujuće rezultate u primjeni medicinskog zeolita kod djece koja su pokazala simptome simptome iz autističnog spektra. Praksa je pokazala da ako se djeci daje medicinski zeolit kao preventivna terapija, izostat će ozbiljnije posljedice toksikacije živom i aluminijem koji se nalazi u mnogim vakcinama kao kondenzatori i stabilizatori.. Preporuča se davati djeci zeolit prije i nakon svakog cijepljenja, a posebno kod pojave prvih upozoravajućih simptoma nakon cijepljenja. Blagovremena detoksikacija može spriječiti mnoge teške sudbine djece i njihovih roditelja.

Za sva ostala pitanja slobodno nazovite Savjetodavnu službu Panaceo Tim.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo
S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr