C. G. Jung je u astrologiji vidio otisak arhertipova u svakoj osobi tj. kako će shvatiti život i kroz život osvjestiti njihovo djelovanje. Evo jednog primjera kojeg oni koji uče jyotish ne bi smjeli jednodimenzionalno shvaćati, ali u ovom primjeru se poklopilo nekoliko ponavljanja koje onda astrologu daju za pravo da ovo tumačenje može sa sigurnošću potvrditi.

atma.hr – 52
Ela je imala Sunce u sedmoj kući što znači autoritativan muškarac. Astrološki Ela vidi samo takve muškarce u životu, za ostale muškarce je slijepa.

Većina ljudi što potvrđuju tisuće primjera koje sam imao prilike susresti na konzultacijama upravo biraju takvu osobu koju im određuje sedma kuća. To je ono što trebamo spoznati i u toj kući ne vidimo jasno. Za Junga to je Sjena partnera i sada dolazimo do psihološkog objašnjenja.

Ela dolazi do svog autoritativnog profesora koji joj zadaje težak zadatak u jednom seminaru koji joj previše zadire u njen kompliciran odnos s ocem. Ela vrši transfer na profesora i zavodi ga.

Njena želja da djeluje seksualno, ustvari je njen obrambeni sistem od suočavanja viđenja stvarnog oca i pokušaja da prepozna stvarnog partnera. Ona traži sliku oca s kojom bi se mogla vratiti u sigurnost djetinjstva.

atma.hr – 52
To je jedan oblik ponavljanja prisiljavanja unutar transfera i izraz Eline potrebe za seksualnim simbolom u kojem velika strast služi kao zamjena za uočavanje stvarnosti odnosa.

Elin zbunjeni seksualni identitet je narcističku obrana od doživljenih iskustva u odnosima i nepodnošljivih frustracija u fazi odrastanja u odnosima, od roditelja do bivših partnera. U konačnici, Ela je uspjela vidjeti ovaj odnos i zakoračiti u stvarne odnose koji donose i stvarnu ispunjenost.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaBudi duga u nečijem oblaku
Slijedeća objavaMir usljed tragičnog gubitka
Avatar photo
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.